Vis studentum.no som: Mobil

Forebygging og håndtering av atferd som utfordrer hos personer med utviklingshemming

VID Sandvika
Sammendrag
Videre- og etterutdanning
Sandvika
1 år
Deltid
Støttet av lånekassen
Høst og vår
Klasserom

Forebygging og håndtering av atferd som utfordrer hos personer med utviklingshemming

Videreutdanning i forebygging og håndtering av atferd som utfordrer hos personer med utviklingshemming

Gir du bistand til barn, unge eller voksne med utviklingshemning og/eller autismespekterforstyrrelser med komplekse atferdsutfordringer?

Studiets formål

Hensikt med studiet er å gi økt kompetanse i samhandling som bidrar til at borgere får være aktive og deltakende i viktige beslutningsprosesser, samt øke kompetanse i faglige tilnærminger som fremmer inkludering, deltakelse og sosialt verdsatte roller.

Hva handler studiet om?

Videreutdanningen omhandler kunnskaper og generell kompetanse i forståelse for utvikling av atferd som utfordrer, hos personer med utviklingshemning og autisme. Med basis i dette, vil utdanningen søke å oppnå avanserte ferdigheter i iverksetting av tiltak for å redusere disse. Utdanningen vil presentere rammeverket positiv atferdsstøtte (PAS) som skreddersydde opplegg. Gjennom bruk av PAS, vil fagmiljøet og personen det gjelder, kunne oppnå konkrete endringer i målatferd, men også endringer i forhold til samfunnsdeltakelse, nettverksmuligheter, økte valgmuligheter, samt nye roller som innebærer respekt fra andre og kontinuerlig økt kompetanse. På den måten kombineres viktige prinsipper innen normalisering med medborgerskapstradisjonen og mer generelt målrettet miljøarbeid i denne videreutdanningen.

For kontakt eller mer informasjon om Forebygging og håndtering av atferd som utfordrer hos personer med utviklingshemming, vennligst fyll inn en interessemelding.

Opptakskrav/Søknad

  • Bachelorgrad eller 3-årig høgskoleutdanning i helse-, sosial- og velferdsfag.
  • Søkere med pedagogisk eller samfunnsfaglig utdanning med samme omfang, kan tas opp etter individuell vurdering. For disse søkerne må det da dokumenteres minimum ett års relevant velferdsfaglig yrkeserfaring etter endt utdannelse. I den individuelle vurderingen vil relevant praksis og omfang av relevante fag/emner i fagkretsen legges til grunn.

Dokumentasjonskrav

  • Vitnemål fra 3-årig helse- og sosialfaglig høgskoleutdanning
  • Signert arbeidsattest(er) som inneholder fra dato og til dato, hvor du har jobbet og stillingsprosent

CV og arbeidsavtaler/-kontrakter er ikke gyldig dokumentasjon på arbeidserfaring.

Søkere med utenlandsk utdanning må dokumentere at de oppfyller krav til norsk- og engelskkunnskaper i Forskrift om opptak til høgre utdanning

Studiefakta, Tittel m.m

Videreutdanning, 30stp. 

emner

  • Rammer, teorier og etisk refleksjon knyttet til forebygging og håndtering av atferd som utfordrer
  • Beslutningsprosesser og positiv atferdsstøtte (PAS)
  • Fagutvikling og intervensjon ved positiv atferdsstøtte (PAS)

Kostnader

Kontakt skolen for informasjon om kostnader. 

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Forebygging og håndtering av atferd som utfordrer hos personer med utviklingshemming.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

VID Sandvika

VID Sandvika

VID vitenskapelige høgskole er en privat, akkreditert vitenskapelig høgskole med verdibasert og kirkelig forankring.

VID driver utdanning og forskning innenfor helse- og sosialfag, pedagogikk, ledelse, diakoni og teologi. Høgskolen tilbyr omtrent 50 studieprogrammer på bachelor-, master- og ph.d.-nivå, og har som mål å utvikle seg som nasjonal aktør gjennom regionalt samarbeid.

Om VID vitenskapelige høgskole

Samlet har VID Bergen cirka 500 sykepleierstudenter på bachelornivå og 350 studenter ved sine videreutdanninger. Vi utdanner studenter innen helseomsorg, blant annet sykepleiere sosionomer, og vernepleiere. Høgskolen tilbyr høyere utdanning, driver forskning og formidler kunnskap på høyt internasjonalt nivå innenfor helse- og sosialfag, samfunns- og kulturfag, pedagogikk, ledelse, diakoni og teologi.

Sandvika

Studiested Sandvika befinner seg i Kunnskapssenteret som ligger midt i hjertet av Sandvika og rundt 50 meter fra Sandvika togstasjon og bussterminal. Studiested Sandvika hører til under VID Oslo.

Vis alle utdanninger fra VID Sandvika

Kontaktinformasjon til VID Sandvika

VID Sandvika

Otto Sverdrups Plass 4
1337 Sandvika

Tlf: +47 990 90 005

Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Forebygging og håndtering av atferd som utfordrer hos personer med utviklingshemming:

OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!