Master

Master i samfunnsutvikling og sosial innovasjon

VID Oslo, i Oslo
Varighet
2 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato
Varighet
2 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato
Få mer informasjon om utdanningen 👍

Master i samfunnsutvikling og sosial innovasjon

ansatte ser på én pc skjerm

Master i samfunnsutvikling og sosial innovasjon

Vil du lære mer om sosial bærekraft, samfunnsutvikling på grasrota, sivilsamfunn, mangfold og om hvordan å være en agent for sosial endring? Da tror vi det engelskspråklige masterprogrammet vårt i samfunnsutvikling og sosial innovasjon (Master in community development and social innovation) er noe for deg.

Bakgrunn for utdanningen

Globale trender påvirker lokale samfunn i økende grad. Både enkelte innbyggere og lokale aktører i sivile samfunn, religiøse organisasjoner, kirker, velferds- og helsetjenester må tilpasse seg nye rammer og situasjoner i konstant endring. 

Hva lærer du?

Globale trender påvirker i økende grad lokalsamfunn. Både den enkelte borger og lokale aktører i sivilsamfunnet, religiøse organisasjoner, kirker, velferd og helsetjenester må tilpasse seg nye rammer og situasjoner med konstant endring. Ser du etter en fremtidig jobb hvor du kan bidra til en bærekraftig samfunnsutvikling? Ønsker du å tilegne deg ferdigheter som fremmer samarbeid og sosial innovasjon? Vår mastergrad forbereder studentene til å løse samfunnsutfordringer i lokale og globale samfunn.

Med utgangspunkt i FNs bærekraftsmål tilbyr dette masterprogrammet i samfunnsutvikling og sosial innovasjon en plattform for å lære om samarbeid og lede for endring. I studiet vil studentene forberedes til å sette i gang og pleie prosesser for samspill mellom ulike kulturer og i ulike samfunnssektorer (offentlig sektor, privat sektor, sivilsamfunnet). Det vil også være fokus på å utvikle kompetanse i møte med ulike kulturbakgrunner og livssyn og mellom fagfolk og frivillige.

Spesialisering

Masterprogrammet i samfunnsutvikling og sosial innovasjon har tre ulike spesialiseringer på to studiesteder. Du kan studere denne masteren enten i Oslo - eller i Stavanger.
Velg mellom følgende spesialiseringer:

 • Diakoni og ledelse i kristen sosial praksis (Oslo)
  Diakoni har sitt verdigrunnlag i en kristen tradisjon, med vekt på å tjene mennesker og samfunnet med en forankring om å "være" kirken i ulike sammenhenger, både lokalt og globalt.

 • Verdibasert ledelse og sosial innovasjon (Oslo)
  Denne spesialiseringen har et særlig fokus på sosial innovasjon og verdibasert ledelse innen sosial velferd og helse, innen offentlig og frivillig sektor.

 • Migrasjon og interkulturelle relasjoner (Stavanger)
  I en globalisert verden er kommunikasjon og engasjement nøkkelfaktorer for å bygge bærekraftige og robuste samfunn, og denne spesialiseringen fokuserer særlig på spørsmål om mangfold, engasjement på tvers av grenser, kommunikasjon, og migrasjon, samt digital kompetanse.

Studentene må velge en av spesialiseringene når de søker opptak på studieprogrammet.

Utveksling

Alle studenter oppfordres sterkt til å tilbringe ett semester i løpet av studiet i utlandet ved en av våre partnerinstitusjoner, for eksempel i Cape Town, Kampala, Heidelberg, Budapest eller Stockholm.

Undervisningsspråk

Alle emner i programmet vil bli undervist på engelsk. Det vil imidlertid være mulig å skrive enkelte eksamener og masteroppgaven på norsk/nordisk språk.

For kontakt eller mer informasjon om Master i samfunnsutvikling og sosial innovasjon, vennligst fyll inn en interessemelding.

Kommende startdatoer

1 tilgjengelig startdato

Høst

 • Klasserom
 • Oslo

Opptakskrav/Søknad

For opptak krever vi normalt en bachelorgrad innen samfunnsvitenskap, humaniora, teologi, religionsvitenskap, helse- eller sosialfag.

Studiefakta, Tittel m.m

Mastergrad, 120 studiepoeng. 

Kostnader

Kontakt skolen for informasjon om kostnader.

Hvorfor velge VID Oslo?

Lang erfaring

Ettertraktet utdanning

Tett på arbeidslivet

Jeg vil vite mer!

Bestill informasjon

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Master i samfunnsutvikling og sosial innovasjon.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen


reCAPTCHA logo Denne hjemmesiden er beskyttet av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Brukervilkår gjelder.
VID Oslo
Diakonveien 14–18
0370 Oslo

VID vitenskapelige høgskole 

Høyskolen Diakonova og Diakonhjemmet Høgskole i Oslo heter nå VID Oslo. VID Oslo tilbyr bachelor i sykepleie og bachelor i sosialt arbeid, samt flere masterutdanninger, videreutdanninger og en forskerutdanning. VID står for vitenskapelig, internasjonal og diakonal og dette skal være kvaliteter som...

Les mer og vis alle utdanninger ved VID Oslo

Highlights