Vis studentum.no som: Mobil

Sykepleie bachelor

Universitetet i Stavanger
Sammendrag
Bachelor
Stavanger
3 år / 6 semestre
Heltid
Støttet av lånekassen
Høst
Klasserom

Sykepleie bachelor

I våre øvingslokaler kan sykepleiestudenter trene på akutte pasientsituasjoner i realistiske omgivelser, uten at pasienten kan komme til skade (Foto: Siv Sivertsen).

En sykepleier møter mennesker i alle aldre som trenger helsehjelp. Som sykepleier må du lære å kommunisere og samhandle med pasienter og pårørende med ulik etnisk, religiøs og kulturell bakgrunn.

Sykepleierutdanningen er et treårig studium med emner innenfor sykepleievitenskap, naturvitenskap (anatomi, fysiologi, sykdomslære) og samfunnsvitenskap (pedagogikk, psykologi, jus). Sykepleierkompetanse utvikles i samspillet mellom teori og praksis.

Arbeids- og undervisningsformene varierer mellom forelesning, gruppe-/kollokviearbeid, selvstudium, veiledete praksisstudier, samt simulering og ferdighetstrening i sykepleielaboratoriene. I løpet av studiet er det mulig å avvikle deler av praksis i utlandet.

Les mer:

  • Framtidens yrker: Helseteknolog
  • Filip vet akkurat hva som skal til for å lykkes som sykepleier (aftenbladet.no)
  • Leger og sykepleiere må lære seg å samarbeide

Universitetet i Stavanger

Universitetet i Stavanger

Universitetet i Stavanger (UiS) har 12.000 studenter og 1600 ansatte. UiS skal ha en innovativ og internasjonal profil og være en drivkraft i kunnskapsutviklingen og endringsprosesser i samfunnet.

UiS ligger i den mest attraktive regionen i landet, med 300.000 innbyggere. Regionen har et dynamisk arbeidsmarked og spennende kultur- og fritidsaktiviteter.

Den faglige virksomheten ved UiS er organisert i seks fakulteter med 13 institutter og 2 nasjonale forsknings- og kompetansesentre, i tillegg til Arkeologisk museum. UiS EVU er universitetets enhet for etter- og videreutdanning.

Vis alle utdanninger fra Universitetet i Stavanger

Kontaktinformasjon til Universitetet i Stavanger

Universitetet i Stavanger

Stavanger

Tlf: 51 83 10 00
Fax 51 83 10 50

OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!