Hvilken by er Norges beste studentby? Hjelp oss med å kåre vinneren - delta her 🎓

Bachelor

Bachelor i Sykepleie

VID Helgeland, i Sandnessjøen
Varighet
4 år
Undervisning
Deltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato
Varighet
4 år
Undervisning
Deltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato
Få mer informasjon om utdanningen 👍

Bachelor i Sykepleie

Bachelor i Sykepleie  på deltid - VID Helgeland

Sykepleierutdanning deltid ved VID Helgeland gir deg muligheten til å kombinere studier og jobb. Du er garantert praksisplass lokalt på Helgeland. Utdanningen har en særlig distriktsprofil, med fokus på akutt sykepleie i distriktet, velferdsteknologi/digitale helsetjenester, og sykepleierollen i eget nærområde.

Om utdanningen

Som sykepleier arbeider du med både friske og syke mennesker – i alle livets faser. Du må like å vise omsorg og være forberedt på å ta ansvar under vanskelige omstendigheter. Det er også er yrke som kan åpne opp for mange muligheter underveis i din livsfase.

VID har de siste par årene tilbudt desentralisert utdanning i sykepleie på Helgeland. Studiet foregår på deltid, og med samlingsbasert undervisning i lokalene til Sandnessjøen videregående skole.

Vårt tette samarbeid med kommuner og sykehus i regionen bidrar til et genuint studiemiljø i Sandnessjøen, med tett oppfølging av våre dyktige ansatte ved VID Helgeland. Studiesenter RKK i Sandnessjøen tilbyr gratis kveldssamlinger med god mat, faglig og sosialt påfyll for studenter, i tett samarbeid med fagmiljøene i kommuner og sykehus.

Praksis

Til sammen er rundt 50 % av studiet ute i praksis, og vi har et tett samarbeid med alle kommunene på Helgeland. Det betyr at alle studenter som bor på Helgeland er sikret en praksisplass i enten sin kommune eller nabokommunen.

Totalt er det 8 praksisperioder i løpet av studiet, og hver periode varer i 6-8 uker. I disse periodene deltar du i arbeidsoppgaver og får opplæring av en praksisveileder.

Vi vet at veiledning er viktig for at du skal føle deg trygg, og derfor har vi satt inn ekstra ressurser slik at praksisperiodene skal blir så bra og lærerike som mulig for både deg og veilederen din.

Samlingsbasert studium

Det første studieåret vil det være 10 fysiske studiesamlinger i Sandnessjøen. I de øvrige studieårene vil det være rundt 4-6 samlinger per år. Hver av samling vil vare i 3-5 dager.

Samlingene vil bli lagt til nye lokaler på Sandnessjøen videregående skole. Her er det et helt nytt øvingsrom hvor dere får trene på praktiske sykepleieferdigheter.'

Hvorfor studere sykepleie på Helgeland?

Det er stor etterspørsel etter sykepleiere i hele Norge og Helgeland er intet unntak. Studiet er utviklet i et nært samarbeid med kommunene på Helgeland og Helgelandssykehuset.

Deltidsstudiet gir samme faglige tyngde og har samme pensum som heltidsstudier i sykepleie. Med en fullført grad i sykepleie vil du alltid være attraktiv i arbeidsmarkedet. Samtidig får du muligheten til å spesialisere deg senere ved f.eks. å bygge på med en videreutdanning, master eller ph.d.

Sykepleiestudiet på Helgeland har også et helt nyutviklet valgemne som gjør at du blir enda bedre rustet til å jobbe som sykepleier i distriktene – fordi vi vet at det er stor forskjell på å bo og jobbe på Helgeland og i storbyen.

Valgemnet gjør deg ekstra godt rustet til å stå i situasjoner hvor du kanskje er eneste helsepersonell i nærheten. Dette er situasjoner som er mer aktuelle på Helgeland og andre steder i distriktene, og det skal gjøre deg til en enda tryggere sykepleier i disse.

For kontakt eller mer informasjon om Bachelor i Sykepleie, vennligst fyll inn en interessemelding.

Kommende startdatoer

1 tilgjengelig startdato

Høst

  • Klasserom
  • Sandnessjøen

Opptakskrav/Søknad

Opptakskrav

Generell studiekompetanse eller realkompetanse.

Spesielle opptakskrav som både gjelder for søkere med generell studiekompetanse og realkompetanse:

  • gjennomsnittskarakteren 3 eller bedre i norsk (393 timer) og
  • gjennomsnittskarakteren 3 eller bedre i matematikk (fellesfag 224 timer)

Du dekker karakterkravet i matematikk hvis du har bestått ett av følgende programfag: S1, S2, R1 eller R2.

Når du har fått opptak til studiet, kreves det

  • Politiattest
  • MRSA- og tuberkuloseundersøkelse

Jeg vil vite mer!

Bestill informasjon

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Bachelor i Sykepleie.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen


reCAPTCHA logo Denne hjemmesiden er beskyttet av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Brukervilkår gjelder.
VID Helgeland
Novikveien 47
8800 Sandnessjøen

VID Helgeland

VID driver utdanning og forskning innenfor helse- og sosialfag, pedagogikk, ledelse, diakoni og teologi. Høgskolen tilbyr omtrent 50 studieprogrammer på bachelor-, master- og ph.d.-nivå, og har som mål å utvikle seg som nasjonal aktør gjennom regionalt samarbeid. Samlet har VID...

Les mer og vis alle utdanninger ved VID Helgeland

Highlights