Tårefilm og tørre øyne

Universitetet i Sørøst-Norge
Sammendrag
Videre- og etterutdanning
Kongsberg, Nettstudier
Deltid
Støttet av lånekassen

Tårefilm og tørre øyne

Er du optiker og ønsker deg økt kompetanse innenfor tårefilm og tørre øyne? Da har vi et spennende studietilbud for deg!

Dette er tårefilm og tørre øyne

Formålet med utdanningen er å gi ekspertkunnskap om tårefilm og tørre øyne, og avanserte kliniske ferdigheter for undersøkelse av tårefilm og tørre øyne. Utdanningen vil gi deg ferdigheter til å utføre en fullstendig undersøkelse for å diagnostisere tørre øyne og til å gi råd, oppfølging, behandling og videre henvise pasienter med tørre øyne. Kompetansen ervervet gjennom utdanningen gjør deg i stand til å ta en utvidet klinisk rolle innen undersøkelse og behandling av pasienter med tørre øyne.

Målgruppe

Denne utdanningen er rettet mot autoriserte optikere med spesialistutdanning i kontaktlinsetilpassing.

Hvorfor ta videreutdanning innen tårefilm og tørre øyne?

Tørre øyne er en svært aktuell problematikk som optikere møter daglig. En stor andel av de som går til optiker er over 50 år, av disse har 5-30 % problemer med tørre øyne. Personer med tørre øyne kan i stor grad håndteres i optometrisk praksis av optikere med spesiell kompetanse.

Dette lærer du hos oss

Studiet i tårefilm og tørre øyne inneholder anatomi, patologi, epidemiologi, og undersøkelse og behandling av tørre øyne.

Undervisningen foregår primært ved forelesninger og demonstrasjoner av undersøkelsesmetoder og behandlingsalternativer. Av andre læringsaktiviteter inngår klinikker der ulike undersøkelsesmetoder og enkelte behandlingsalternativer utføres på en medstudent, en obligatorisk oppgave, og innlevering av Loggbok.

Vurderingen i utdanningen inkluderer én kasusrapport som teller 20 % av totalkarakteren og en skriftlig eksamen som teller 80 % av totalkarakteren.

Kontaktinformasjon til Universitetet i Sørøst-Norge

Universitetet i Sørøst-Norge

Hasbergsvei 36
3616 Kongsberg

Tlf: 31 00 80 00

OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!