Bachelor

Bachelor i optometri

Varighet
3 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Varighet
3 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen

Bachelor i optometri

Dette er optometri

Optikerens viktigste oppgaver er å gi råd om syn og synsfunksjon, undersøke syn og øyne og å behandle synsfeil ved hjelp av briller, kontaktlinser eller synstrening. Ved øyesykdommer eller andre sykdommer som har betydning for synet henviser optikeren til lege eller øyelege. Optikere jobber også med montering og reparasjon av briller, salg og tilpasning av optiske hjelpemidler.

Første studieår starter med grunnleggende emner som forbereder deg til å lære om optometri. I basisemnene inngår blant annet anatomi, fysiologi, biokjemi og matematikk, men du vil også allerede i første studieår begynne å lære å bruke tester som inngår i en synsundersøkelse, og du vil lære å montere, reparere og tilpasse briller. Du vil ha en uke praksis i en optometrisk virksomhet i høstsemesteret.

I andre studieår har du emner som gir deg grunnleggende teoretisk forståelse av temaer som er viktig for å kunne hjelpe mennesker med ulike synsproblemer og det er mye øving i kliniske ferdigheter. Du får utføre synsundersøkelser på pasienter under veiledning og være med på skoler for synsundersøkelse av skolebarn. Du vil ha en uke praksis i en optometrisk virksomhet i vårsemesteret.

I tredje studieår vil du lære flere undersøkelsesmetoder, og du vil få kunnskap om undersøkelse av spesielle pasientgrupper som personer med synshemming. Du vil lære mer om øyesykdommer, og du vil lære å tilpasse kontaktlinser. Du vil også i vårsemesteret ha 8 uker praksis i en optometrisk virksomhet eller hos en av våre samarbeidspartnere i utlandet.

Universitetet i Sørøst-Norge
Hasbergsvei 36
3616 Kongsberg

USN – Et av landets nyeste universiteter

Den 4. mai 2018 ble Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN) til Universitetet i Sørøst-Norge (USN). Dette gjør dem til et av Norges nyeste universiteter, og det fjerde største av Norges ti universiteter.  USN tilbyr profesjonsorientert og arbeidslivsrettet utdanning, forskning og kunnskapsformidling med...

Les mer og vis alle utdanninger ved Universitetet i Sørøst-Norge

Highlights