Vis studentum.no som: Mobil

Bachelor i teologi

VID Stavanger
Sammendrag
Bachelor
Stavanger
3 år
Heltid
Støttet av lånekassen
Høst
Søknadsfrist: 20. april
Klasserom

Bachelor i teologi

bachelor i teologi - vid stavanger

Bachelor i teologi – VID Stavanger

Har du lyst til å arbeide i menighet eller organisasjon i Norge eller i utlandet? Bachelor i teologi gir kunnskap om kristen tro, etikk og livssyn, apologetikk, misjon, diakoni og ledelse.

Bachelorutdanningen i teologi gir kompetanse til å arbeide faglig og praktisk i kirke, misjon og i organisasjoner i Norge og internasjonalt. Det første året er identisk med årsstudiet i kristendom, religion, livssyn og etikk (KRLE), se under.

Bachelorutdanningen gir kunnskap om kristen tro, etikk og livssyn, trosforsvar, misjon, diakoni og ledelse. Du kan arbeide som trosopplærer, menighetspedagog og daglig leder, avhengig av hvilken av de tre studieretningene du velger.

Studiets oppbygging

  • Første året følger alle de fleste fag som de som går på årsstudium kristendom, religion, livssyn og etikk (KRLE). Dette året velger du studieretning.
  • Andre året vil være en kombinasjon av fellesfag og studieretningsfag.
  • Tredje året velger du om du vil studere ett semester i utlandet eller om du ønsker å ta emner ved VID. I femte semester skriver du bacheloroppgave.

Bibelfag

For deg som er interessert i teologi fra et teoretisk og bibelfaglig perspektiv og ønsker å studere Bibelens grunnspråk gresk og hebraisk samt eksegere nytestamentlige- og gammeltestamentlige tekster. Du får også studere kirkehistorie og systematisk teologi og får utvikle ferdigheter til å arbeide med Bibelens tekster slik at du kan undervise kristen tro og trospraksiser, etikk og livssyn.

Det er mulig å studere ett semester i Sverige, Belgia eller Tyskland

Studieretningen bibelfag kvalifiserer for opptak til master i teologi og religionsstudier

Menighetsutvikling

For deg som er interessert i å arbeide i menighet, med særlig fokus på ledelse og strategi. Studieretningen inneholder bibelfagene GT og NT, gresk språk og eksegese, og har et spesielt fokus på ledelse i kirke og organisasjoner med misjonal identitet. Teoretiske studier kombineres med fire ukers menighetspraksis.

Det er mulig å studere ett semester i Sverige eller Belgia.

StudieretningenMenighetsutviklingkvalifiserer for opptak tilmaster i teologi og religionsstudier

Menighetspedagogikk

For deg som vil være med å formidle den store bibelfortellingen til barn og unge og hjelpe dem til å tolke sitt liv i lys av den kristne tro. Studieretningen inneholder religionspedagogikk og menighetspraksis og gir muligheten til å arbeide som menighetspedagog.

Det er mulig å studere ett semester i Sverige eller Belgia.

Bachelor i teologi med menighetspedagogikk kvalifiserer for opptak tilmaster i teologi og religionsstudier,studieretning religion,master i diakoni ved VID Oslo og masterstudier i kirkelig undervisning.

For kontakt eller mer informasjon om Bachelor i teologi, vennligst fyll inn en interessemelding.

Videopresentasjon

Videre studier/jobbmuligheter

Bachelor i teologi gir deg kompetanse til å arbeide faglig og praktisk i kirke, misjon og i organisasjoner, i Norge og internasjonalt. Du kan arbeide som trosopplærer, menighetspedagog, barne- og ungdomsarbeider, daglig leder, avhengig av hvilken studieretning du velger. Du kan oppnå undervisningskompetanse i skolefagene kristendom, religion, livssyn og etikk dersom du bygger på med en master og tar praktisk pedagogisk utdanning.

Opptakskrav/Søknad

Generell studiekompetanse.

Det er mulig å søke med realkompetanse. Det gjelder søkere over 25 år. Se VIDs realkompetansekrav.

Studiefakta, Tittel m.m

Bachelorgrad (180 studiepoeng)

Kostnader

Kontakt skolen for informasjon om kostnader.

Hvorfor velge VID Stavanger?

Lang erfaring

Ettertraktet utdanning

Tett på arbeidslivet

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Bachelor i teologi.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

VID Stavanger

VID vitenskapelige høgskole 

VID vitenskapelige høgskole - Stavanger

VID Stavanger

Misjonshøgskolen har blitt til VID Stavanger. VID Stavanger er akkreditert av NOKUT og godkjent av Kunnskapsdepartementet som vitenskapelig høgskole (2008). Høgskolen har studietilbud på universitetsnivå i kristendom, teologi, religion, globalsering, samfunnsfag, kultur og interkulturell kommunikasjon. 

Hva betyr VID?

VID står for vitenskapelig, internasjonal og diakonal og dette skal være kvaliteter som preger alle deler av høgskolen virksomhet.

Du trenger ikke være kristen for å studere ved VID. Studentene på høgskolen har mange ulike livssyn. At VID er en diakonal og kirkelig forankret høgskole betyr at høgskolen bygger på kristne grunnverdier. VIDs utdanninger forbereder studentene for en arbeidshverdag hvor man møter mennesker som ofte befinner seg i sårbare situasjoner.

Om VID vitenskapelige høgskole

VID vitenskapelige høgskole tilbyr ca 50 studieprogram fordelt på fire studiesteder i Oslo, Sandnes, Stavanger og Bergen. VID utdanner blant annet sykepleiere, sosionomer, ergoterapeuter, vernepleiere, familieterapeuter, prester og diakoner. Høgskolen tilbyr høyere utdanning, driver forskning og formidler kunnskap på høyt internasjonalt nivå innenfor helse- og sosialfag, samfunns- og kulturfag, pedagogikk, ledelse, diakoni og teologi.

Vis alle utdanninger fra VID Stavanger

Kontaktinformasjon til VID Stavanger

VID Stavanger

Misjonsmarka 12
4024 Stavanger

Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Bachelor i teologi:

OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!

Studere teologi

Teologistudent Håkon Norby brenner for ungdomsarbeid i kirken. – Jeg har fått bruk for spesifikk kunnskap jeg sitter igjen med fra studiet, enten det er ledelsesfag, bibelkunnskap eller møtet med mennesker, forteller han.

Les mer