Vis studentum.no som: Mobil

Delta på den Digitale Utdanningsmessen den 16. november 2021 🎓💻 Les mer

Fysikk, årsstudium

Universitetet i Agder

Om utdanningen

Hvorfor velge dette studiet?

Fysikk er en spennende og interessant vitenskap som helt fra den ble til har hatt som mål å utvikle teorier som kan forklare hvorfor universet er som det er og hvorfor det i det hele tatt eksisterer. Historien om fysikkens utvikling er et eventyr om menneskelige erkjennelser som har hatt avgjørende betydning for vårt dagligliv, vår forståelse av verden og oss selv. Kanskje er fysikkens viktigste bidrag til samfunnet teorien som gjorde produksjon av elektrisk strøm mulig. Produksjon av strøm krever energi, og fremtidens utfordring er å utvikle energi på en måte som ikke skader naturen. For å delta i dette arbeidet er forståelse av fysikkens teorier nødvendig.

Hva lærer du?

Først og fremst lærer du å anvende begreper og teorier i mekanikk, elektromagnetisme, kvantefysikk og relativitetsteorien til å beskrive fenomener. Du lærer også hvordan fysikere har utviklet disse teoriene.

Opptakskrav/Søknad

Generell studiekompetanse og matematikk R1 (eller matematikk S1og S2 ) og enten Matematikk R2 eller Fysikk 1 og 2 eller Kjemi 1 og 2 eller Biologi 1 og 2 eller Informasjonsteknologi 1 og 2 eller Geofag 1 og 2 eller Teknologi og forskningslære 1 og 2.

(Reform 94: Et av fagene 2MX, 2MY eller 3MZ og et av fagene (eller fagkombinasjon) 3MX, 3FY, 3KJ, 3BI, (2KJ+3BT) eller 2BI+3BT).

Anbefalte forkunnskaper

Studiet bygger på kunnskaper tilsvarende Fysikk 1 og Matematikk R1 + R2

Universitetet i Agder

Universitetet i Agder

Universitetet i Agder består av de to campusene Kristiansand og Grimstad. Her finner du henholdsvis 8 500 og 3 500 studenter, fordelt på studier innen helse- og idrettsvitenskap, humaniora og pedagogikk, kunstfag, samfunnsvitenskap, teknologi og realfag, samt avdeling for lærerutdanning og handelshøyskolen.

Universitetet i Agder sin visjon er å være et åpent og inkluderende universitet, preget av samarbeidskultur. 

Vis alle utdanninger fra Universitetet i Agder

Kontaktinformasjon til Universitetet i Agder

Universitetet i Agder

Universitetsveien 25
4630 Kristiansand

Tlf: 38 14 10 00 (Kristiansand) 37 23 30 00 (Grimstad)
www.uia.no

OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!