Årsstudium

Fysikk

Universitetet i Agder, i Kristiansand
Varighet
1 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Varighet
1 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen

Fysikk

Fysikk er en spennende og interessant vitenskap som beskriver fenomener på hele naturens skala, fra de minste partiklene til de største galaksene. Sammen kan teoriene beskrive utviklingen av universet fra det var noen sekunder gammelt og frem til i dag. Universets historie er en fascinerende, og det er også fysikkens historie. I årsenheten i fysikk lærer du derfor ikke bare hvordan vi kan bruke teoriene i klassisk- og moderne fysikk til å forstå verden, men også hvordan de avgjørende teoriene ble til. 

Årsenheten i fysikk kan inngå i et bachelor- eller masterstudium i et annet fag, for eksempel matematikk ved UiA, og med Praktisk-pedagogisk utdanning (PPU) gi undervisningskompetanse i fysikk i videregående skole. Det er også mulig å bruke årsenheten i fysikk i et bachelor- eller masterstudium i fysikk ved andre universiteter. Jobbmuligheter etter en slik fysikkutdanning er mange. Noen av dem er i helsesektoren, solcelleindustrien, IT-selskaper, finansinstitusjoner og forskningsinstitutter.  

Universitetet i Agder
Universitetsveien 25
4630 Kristiansand

Universitetet i Agder

Universitetet i Agder består av de to campusene Kristiansand og Grimstad. Her finner du henholdsvis 8 500 og 3 500 studenter, fordelt på studier innen helse- og idrettsvitenskap, humaniora og pedagogikk, kunstfag, samfunnsvitenskap, teknologi og realfag, samt avdeling for lærerutdanning...

Les mer og vis alle utdanninger ved Universitetet i Agder

Highlights