Bachelor

Akademisk e-sport

Universitetet i Agder, i Grimstad
Varighet
3 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Varighet
3 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen

Akademisk e-sport

E-sport er en av de raskest voksende næringene i verden i dag. Stadig flere deler av arbeidslivet, både nasjonalt og internasjonalt, ser mulighetene for å utnytte potensialet som ligger i kompetanser utviklet gjennom e-sport. Bachelorstudiet i akademisk e-sport skal gi kunnskap som gjør deg konkurransedyktig i framtidas arbeidsmarked. Studiet gir en innføring i det som danner grunnlaget for akademisk e-sport og utvikler kompetanser som rekker mye bredere enn dette feltet. Dette innebærer at i tillegg til å utøve selve aktiviteten, lærer du om trening, restitusjon og prestasjon. Studiet gir deg også kunnskap om e-sportens rolle i samfunnet, teknologi relatert til e-sport, samt hvordan du kan benytte e-sport i utdanning og i yrkesliv. 

Bachelorstudiet kvalifiserer for å kunne jobbe i ulike deler av e-sport bransjen som utøver og trener, innen ledelse, administrasjon og forretningsutvikling, teknologi og design, utdanning og helse og rehabilitering. Denne kompetansen vil også være overførbar og kunne anvendes i andre deler av yrkeslivet. Dette kan være jobber innenfor kommunikasjon, markedsføring, lyd og bilde, salg, programmering, design og som operatører av droner og fjernstyrte enheter.

Universitetet i Agder
Universitetsveien 25
4630 Kristiansand

Universitetet i Agder

Universitetet i Agder består av de to campusene Kristiansand og Grimstad. Her finner du henholdsvis 8 500 og 3 500 studenter, fordelt på studier innen helse- og idrettsvitenskap, humaniora og pedagogikk, kunstfag, samfunnsvitenskap, teknologi og realfag, samt avdeling for lærerutdanning...

Les mer og vis alle utdanninger ved Universitetet i Agder

Highlights