Vis studentum.no som: Mobil

Ingeniørfag - data, bachelorprogram

Universitetet i Agder
Sammendrag
Heltid
3 år
Bachelor
Ja

Om utdanningen

Hvorfor velge dette studiet?

Informasjons- og kommunikasjonsteknologi (IKT) er viktig for utvikling og drift av alle virksomheter. Behovet for kvalifisert arbeidskraft er stort. Som dataingeniør vil du være kvalifisert for spennende og interessante oppgaver. Du kan spesialisere deg innenfor softwareutvikling, softwareprosesser, design og arkitektur, modellering og databaser, internetteknologi, drift av datasystemer, nettverks- og tjenesteadministrasjon, sikkerhet og skybasert infrastruktur.

Universitetet ligger i en teknologipark sammen med en rekke IKT-bedrifter. Våre nære relasjoner gir deg mulighet for samarbeid med attraktive fremtidige arbeidsgivere. Vi legger opp til at du kan delta i prosjekter i samarbeid med bedrifter, og du har mulighet for å søke om praksisplass hos utvalgte bedrifter.

Hva lærer du?

På studieretningen i softwareutvikling lærer du om utvikling av software fra krav til utrulling, anvendelse og vedlikehold av programmer og softwaresystemer. Det blir lagt vekt på objektorientert programmering, og du lærer flere ulike programmeringsspråk.

På studieretningen i nettverksdrift og sikkerhet lærer du om nettverksdrift, konfigurasjon og oppsett av maskiner, programmer, applikasjoner, systemer og nettverk, samt innføring i strategi og økonomi i forbindelse med dette. Du kan spesialisere deg i forskjellige sikkerhetstema knyttet til nettverk og datasystemer.

Som student får du gode muligheter til å ta industristandard sertifiseringer.

Opptakskrav/Søknad

Opptakskrav er en av følgende:

1) Generell studiekompetanse med R1 , R2 og Fysikk1 eller tilsvarende.

  • Bruk søkekode 201 004 og søk via Samordna opptak.
  • Søkere som mangler R1 , R2 og/eller Fysikk1 må søke lokalt opptak til tresemesterordningen (TRES) med søkekode 9911 og starte med sommerkurs i matematikk.

2) Ettårig forkurs for ingeniørutdanning.

  • Bruk søkekode 201 004 via Samordna opptak.

3) Toårig teknisk fagskole. Søkere med nyere godkjent 2-årig fagskoleutdanning i tekniske fag. og R1 , R2 og Fysikk 1.

  • Søkere som har tatt R1 , R2 og Fysikk 1 søker via Samordna opptak med søkerkode 201 004.
  • Søkere som mangler R1 , R2 og/eller Fysikk1 må søke lokalt opptak med søkekode 9965 og starte med sommerkurs i matematikk.

4) Fag- eller svennebrev innen innen IKT – servicefaget eller fagbrev som bygger på VG1 elektrofag. Andre fagbrev kan komme i betraktning etter søknad.

  • Søkere som mangler R1 , R2 og/eller Fysikk1 må søke lokalt opptak til Y-vei med søkekode 9965 og starte med sommerkurs i matematikk.

Universitetet i Agder

Universitetet i Agder

Universitetet i Agder består av de to campusene Kristiansand og Grimstad. Her finner du henholdsvis 8 500 og 3 500 studenter, fordelt på studier innen helse- og idrettsvitenskap, humaniora og pedagogikk, kunstfag, samfunnsvitenskap, teknologi og realfag, samt avdeling for lærerutdanning og handelshøyskolen.

Universitetet i Agder sin visjon er å være et åpent og inkluderende universitet, preget av samarbeidskultur. 

Vis alle utdanninger fra Universitetet i Agder

Kontaktinformasjon til Universitetet i Agder

Universitetet i Agder

Universitetsveien 25
4630 Kristiansand

Tlf: 38 14 10 00 (Kristiansand) 37 23 30 00 (Grimstad)
www.uia.no


Studentene setter karakterer

Gjennomsnittsrangering: 4

Basert på 1 omtaler

Ghandi
OMTALER
Vurdering
(4,0)
Basert på 1 omtaler