Årsstudium

Samfunnsrettet ernæring

Universitetet i Agder, i Kristiansand
Varighet
1 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Varighet
1 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen

Samfunnsrettet ernæring

God ernæring er avgjørende for vekst og utvikling, læring, funksjon og helse gjennom hele livsløpet. Selv om de fleste i Norge får dekket sitt behov for energi, er et uhensiktsmessig kosthold blant faktorene som bidrar mest til sykdom, helsetap og nedsatt funksjon og trivsel. Befolkningens kosthold har derfor stor betydning i et folkehelseperspektiv.

Muligheten til god ernæring påvirkes av mange ulike faktorer på alle nivåer i samfunnet, for eksempel individets kunnskap om mat, tilgangen på sunn mat i barnehage, skoler og på arbeidsplasser, økonomiske forhold og lover og regler. Dette betyr at arbeid for å fremme helse og trivsel gjennom god ernæring må skje på flere arenaer og alle nivåer.

Årsstudiet i samfunnsrettet ernæring skal gi deg kunnskap om kosthold og ernæring, kjennskap til kostholds- og ernæringsutfordringer i befolkningen og kunnskap om samfunnsstrukturer og ernæringspolitiske føringer som påvirker befolkningens kosthold.
Universitetet i Agder
Universitetsveien 25
4630 Kristiansand

Universitetet i Agder

Universitetet i Agder består av de to campusene Kristiansand og Grimstad. Her finner du henholdsvis 8 500 og 3 500 studenter, fordelt på studier innen helse- og idrettsvitenskap, humaniora og pedagogikk, kunstfag, samfunnsvitenskap, teknologi og realfag, samt avdeling for lærerutdanning...

Les mer og vis alle utdanninger ved Universitetet i Agder

Highlights