Vis studentum.no som: Mobil

Friluftsliv, årsstudium

Universitetet i Agder

Om utdanningen

Hvorfor velge dette studiet?

Hvis du er interessert i å lære mer om friluftsliv, bør du velge dette årsstudiet! Her får du anledning til å bruke ett år til å fordype deg i friluftsliv med fokus på norske tradisjoner i ulike årstider, gjennom både praktiske og teoretiske emner. Studiet inneholder turledelse og veiledning i ulike typer natur- og kulturlandskap, men med et utvidet fokus på kyst- og skjærgårdaktiviteter langs den vakre Sørlandskysten. Bølgesurfing og kajakk er blant aktivitetene du kommer til å få god erfaring med.

Hva lærer du?

I løpet av studiet vil du få praktisk kompetanse innen planlegging og gjennomføring av turer i ulike miljøer, og ulike årstider, samt kompetanse til å lede og veilede ulike grupper i ulike friluftslivsaktiviteter. Du vil også lære om blant annet friluftslivstradisjon, friluftslivspedagogikk, norsk kulturarv, samt lover og forskrifter for naturforvaltning.

En del av undervisningen er lagt utenfor campus slik som i nærliggende skjærgård, til fjells, til vanns og til skogs. Praktisk undervisning er obligatorisk.

Opptakskrav/Søknad

Generell studiekompetanse .

Andre opplysninger:

Studiet er fysisk krevende, så du må være i relativt god fysisk form. Du må kunne svømme og ha tilfredsstillende basisferdigheter på ski. Det anbefales også at du mestrer livredning.

Andre krav i løpet av studiet

Ved opptak må du legge frem politiattest.

Universitetet i Agder

Universitetet i Agder

Universitetet i Agder består av de to campusene Kristiansand og Grimstad. Her finner du henholdsvis 8 500 og 3 500 studenter, fordelt på studier innen helse- og idrettsvitenskap, humaniora og pedagogikk, kunstfag, samfunnsvitenskap, teknologi og realfag, samt avdeling for lærerutdanning og handelshøyskolen.

Universitetet i Agder sin visjon er å være et åpent og inkluderende universitet, preget av samarbeidskultur. 

Vis alle utdanninger fra Universitetet i Agder

Kontaktinformasjon til Universitetet i Agder

Universitetet i Agder

Universitetsveien 25
4630 Kristiansand

Tlf: 38 14 10 00 (Kristiansand) 37 23 30 00 (Grimstad)
www.uia.no

OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!