Vis studentum.no som: Mobil
Sammendrag
Varighet: To semestre / Ett år
Studielån/Stipend: Ja
Heltid/Deltid: Heltid
Søknadsfrist: Løpende opptak
Utdanningsinstitutt: Treider Fagskoler
Type utdanning: Fagskole

3D-design

3D-design ved Treider Fagskoler

3D-design

I utdanningen 3D-design jobber du med å skape 3D-modeller, grafikk og animasjoner for bruk i dataspill, animasjons- og spillefilm, reklame, produktdesign, interiør- og arkitekturvisualisering.

Du vil få opplæring i og jobbe med de spennende og omfattende programvarene Autodesk Maya og Pixologic ZBrush som brukes av den profesjonelle bransjen i hele verden.

Jobbmuligheter

Enten du finner din drømmejobb i et spillstudio, i filmbransjen eller velger å jobbe som frilanser, vil du merke at dette er et etterspurt fagområde. Tidligere studenter er å finne i kreative yrker over hele verden.

 • I film og TV-bransjen
 • Som spilldesignere
 • I design- og reklamebyråer

Dette er 3D-designstudiet

I utdanningen får du jobbe og leke deg med den avanserte programvarepakken Autodesk Maya. Du vil møte og bli kjent med nyttige kontakter i 3D-bransjen i Norge og møte andre studenter som brenner for det samme som deg.

Studentene fordyper seg i emner som modellering, digital skulptering, teksturering, lyssetting og rendering. Du vil også komme innom emner som visuelle effekter for film, rigging og animasjon.

Fagemner på 3D-design

 • Modellering
 • Animasjon
 • Teksturering og materialer
 • Lyssetting og rendering
 • Karakter rigging
 • Karakter animasjon
 • Visuelle effekter og etterarbeid

Gjennom studiet skal du jobbe med:

VFX – Visual Effects
Ved å kombinere video, 3D, stillbilder og greenscreen-materiale jobber studentene med visuelle effekter rettet mot filmindustrien.

Kamerabruk
Studentene får opplæring blant annet i bruk av videokamera og hvordan videoklipp kan brukes i programmene Adobe Premiere og Adobe After Effects.

Greenscreen
Greenscreen (og evt. bluescreen) brukes for å ta bort bakgrunnen man har filmet, og bytte den ut med f.eks. et ikke-eksisterende univers. Studentene får opplæring i å jobbe med greenscreen både på set og i etterarbeid.

Camera tracking
Camera tracking vil si å lese kamerets bevegelse. Om en 3D-modell skal integreres i en film, må man først lese kamerabevegelsen slik at 3D-kameraet arver samme bevegelse. Objektets plassering passer dermed inn i filmen. Studentene får innføring i tracker-programmet Syntheyes.

Paint Effects
Paint Effects er et penselverktøy i Maya som enkelt lar deg tegne inn store mengder objekter som trær, planter og gress. Studentene lærer å bruke Paint Effects, og alle innstillingene blir gjennomgått.

Hair, Fur, Fluids, nCloth, nParticles
Hair og Fur brukes for å simulere langt hår og pels. Fluids er et verktøy for å lage for eksempel røyk og flammer. nCloth er verktøyet som brukes for å simulere klær og tøy. nParticles er et mer avansert partikkelsystem som blant annet kan brukes til å simulere rennende væske som for eksempel vann. Det blir gitt en innføring og vist en rekke eksempler på bruk av disse verktøyene.

Image Projection
Image Projection går som regel ut på å gjøre et fotografi om til en 3D-scene. Det gjøres ved å konstruere enkle versjoner av modellene i fotografiet, og deretter prosjektere fotografiet over på modellene slik at man kan bevege seg inn i bildet. Studentene jobber seg gjennom flere eksempler og bruker det de har lært i praksis i en oppgave om visuelle effekter.

HDRI og panoramafotografering
HDRI og panoramafotografering er 360 graders-fotografering av en location. Panoramabildene kan brukes som bakgrunn i 3D slik at man kan bevege 3D-kameraet i et realistisk set. HDRI-bildene brukes for å hente ut realistiske refleksjoner og lys fra en location og bruke informasjonen for å integrere 3D inn i film eller bilder. Studentene får opplæring i fotografering.

Compositing
Compositing er prosessen som brukes for å sette alle elementene i en film sammen i etterarbeid. Studentene jobber med etterarbeid av både film og 3D i After Effects. Studentene lærer å rendre ut bilder i lag for så å gjøre compositing, samt hvordan man rendrer 3D for integrering i film.

For kontakt eller mer informasjon om 3D-design, vennligst fyll inn en interessemelding.

Opptakskrav/Søknad

Rullerende opptak. Det tas inn kvalifiserte søkere så lenge det er ledige studieplasser. Det lønner seg å være tidlig ute med å sende inn søknad. For mer informasjon, vennligst kontakt Treider Fagskoler.

Studiefakta, Tittel m.m

60 fagskolepoeng

Kostnader

Pris per semester: kr 54.500,- (varighet to semestre)

 • Opptaksgebyr: kr 1 500,-
 • Eksamensavgift er inkludert
 • Lærebøker kommer i tillegg

Studiet er NOKUT-godkjent og godkjent for lån og stipend i Lånekassen.

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen 3D-design.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Errors
Valgfritt
Valgfritt
Valgfritt
Valgfritt
Valgfritt
Valgfritt

Treider Fagskoler

Treider Fagskoler

Velkommen til Treider Fagskoler

Treider Fagskoler tilbyr korte utdanninger med gode jobbmuligheter. Dagtid eller kveldstid. Hvis ditt mål er å få en solid og direkte jobbrelevant utdanning for å komme raskt tilbake til arbeidslivet eller i ny jobb, bør du velge oss. Treider Fagskoler har en lang og positiv historikk å se tilbake på. Våre studier er spisset mot arbeidsmarkeds behov.

Du kan velge mellom følgende alternativer:

 • Dagtid – et halvt år (fulltid)
 • Dagtid – ett år (fulltid)
 • Kveldstid – ett år (deltid, undervisning to kvelder per uke)

Dagtid, utdanning over et halvt eller ett år

Alle våre utdanninger som går over ett semester gjennomføres som klasseromsundervisning mandag til fredag fra kl. 09:00 - 14:30. Det legges også inn enkelte studiedager og halve dager. Undervisningen er lagt opp på denne måten for at det skal være mulig å kombinere utdanningen med for eksempel henting og levering av barn i barnehage eller på skole.

På de fleste ettårige utdanningene er det undervisning tre til fire dager i uken.  Det timeplanlegges også en studiedag hvor det forventes at studentene arbeider med prosjekter, gruppearbeid, forberedelse til forelesninger o.l.  I tillegg kommer en dag i praksis som for Butikkledelse er en dag i uken gjennom hele studieåret, mens de fleste andre utdanningene har praksis en dag i uken på andre semester. 

Kveldstid, ett år

Mange av våre utdanninger i Oslo tilbys også på deltid som kveldsskole. Utdanningene er de samme som tilbys på dagtid, men over to semestre. Undervisningstidene er 17:30 - 21:00 to kvelder per uke. Enkelte helgeundervisninger kan forekomme. Kveldsundervisningen er tilrettelagt slik at man skal kunne kombinere utdanningen med full jobb.

Treider Fagskoler tilbyr følgende utdanninger

Treider Fagskoler

Oppstart

Alle våre utdanninger som går over et halvt år på dagtid eller ett år på kveldstid har oppstart to ganger årlig (vår og høst). Alle våre ettårige utdanninger har oppstart en gang årlig (høst).

Treider Fagskoler tilbyr de beste fagskoleutdanningene som finnes i Norge. Treider Fagskoler tilbyr i dag 15 ulike utdanningsløp, fordelt på syv studiekategorier, som gir en kort vei til arbeidslivet. Vårt hovedfokus er å videreutvikle og tilpasse dagens og morgendagens studietilbud, slik at de tilfredsstiller arbeidslivets krav. Det er også dette som ligger i begrepet praktisk utdanning.

  Vis alle utdanninger fra Treider Fagskoler

  Kontaktinformasjon til Treider Fagskoler

  Treider Fagskoler


  Nedre Vollgate 8
  0158 Oslo

  Tlf: 24149940

  www.treider.no

  Kontakt Treider Fagskoler