Hvilken by er Norges beste studentby? Hjelp oss med å kåre vinneren - delta her 🎓

Fagskole

Sky-administrasjon med Microsoft Azure og Microsoft 365

Norges Fagakademi, Nettstudier
Varighet
Et halvt år (heltid) / ett år (deltid), 30 studiepoeng
Undervisning
Heltid/deltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Pris
53 400 NOK
Undervisningsform
Nettbasert med samlinger
Neste startdato
Varighet
Et halvt år (heltid) / ett år (deltid), 30 studiepoeng
Undervisning
Heltid/deltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Pris
53 400 NOK
Undervisningsform
Nettbasert med samlinger
Neste startdato
Få mer informasjon om utdanningen 👍

Sky-administrasjon med Microsoft Azure og Microsoft 365

Sky-administrasjon med Microsoft Azure og Microsoft 365

Tradisjonelle nettverksløsninger hvor serveren er plassert i foretakets serverrom (on-premise) er i ferd med å bli erstattet av skybaserte løsninger. Microsoft Azure og Microsoft 365 fungerer sammen som én plattform der moderne foretak henter tjenester fra skyen. I arbeidsmarkedet er det et stort behov for nettverkspersonell som er oppdaterte på den nye teknologien. Utdanningen Sky-administrasjon med Microsoft Azure og Microsoft 365 fokuserer nettopp på dette.

Emner i studiet:

 • Introduksjon til skyen
 • Azure administrasjon
 • Design and implement Microsoft 365 services

Sky-administrasjon med Microsoft Azure og Microsoft 365 fokuserer på nettverksadministrasjon i et skybasert miljø, der servere og katalogtjenesten leveres via nettet. Utdanningen tar også for seg en hybrid løsning der den tradisjonelle "serverrom"-løsningen integreres med den skybaserte løsningen. 

Azure er Microsofts portal for skytjenester. Formålet med studiet er å gi studenten kompetanse til å være foretakets administrator av nettverkstjenester basert på skyteknologi innenfor Microsoft Azure og Microsoft 365. Ved studiets slutt skal du kunne administrere, implementere og drifte Azure-løsninger og Microsoft 365 løsninger på en trygg og effektiv måte.

Gjennom utdanningen fokuserer vi på at studenten opparbeider seg tilstrekkelige kunnskaper og ferdigheter på de nyeste teknologiske løsningene. Næringslivet etterspør oppdatert kompetanse innenfor skybaserte løsninger, og gjennom kombinasjonen av teoretiske gjennomganger og praktisk trening opparbeider du deg nødvendige kunnskaper og ferdigheter i administrasjon av Micrsoft Azure og Microsoft 365. Du blir også trent i teamarbeid, og skal kunne gjennomføre konstruktivt arbeid som del av et team.

Praktisk undervisning

Vi benytter varierte undervisningsformer, og du får jobbe med praktiske oppgaver og virkelighetsnære prosjekter for å gjøre opplæringen mest mulig relevant og variert. 

Jobbmulighetene etter fullført utdanning er mange og kvalifiserer for en rekke jobber som for eksempel nettverksadministrator, driftskonsulent, systemkonsulent eller systemansvarlig i små og mellomstore bedrifter. Studiet gir deg kunnskaper, ferdigheter og generell kompetanse som legger grunnlaget for å bli en viktig ressursperson i en IT-avdeling eller et IT-selskap.

En fagskole har et praktisk fokus, og skiller seg tydelig fra en teori- og forskningsbasert utdanning ved høyskole/universitet. Næringslivet ønsker i økende grad å rekruttere personer med praktisk kompetanse som kan generere merverdi for foretaket fra første dag. En fagskoleutdanning tilfredsstiller disse ønskene fra næringslivet og hjelper deg raskere i jobb. 

For kontakt eller mer informasjon om Sky-administrasjon med Microsoft Azure og Microsoft 365, vennligst fyll inn en interessemelding.

Kommende startdatoer

1 tilgjengelig startdato

Høst

 • Nettbasert med samlinger
 • Nettstudier

Videre studier/jobbmuligheter

Etter endt studie vil du bli kvalifisert til en rekke jobber i IT-bransjen, for eksempel:

 • Nettverksadministrator
 • Driftskonsulent
 • Systemkonsulent
 • Systemansvarlig

Opptakskrav/Søknad

Opptakskrav - både for deg med og uten fullført og bestått videregående utdanning

Hvis du er en av dem som mangler fullført og bestått videregående utdanning, ikke fortvil. Fyll ut en søknad på det studiet du kunne tenke deg, og send oss det du har av papirer fra eventuell skole, jobb, relevante fritidsaktiviteter etc. Vi tar kontakt med deg for å vurdere dine muligheter for å kunne studere hos oss.   

Du kan søke direkte opptak på utdanningen basert på fullført og bestått videregående opplæring innenfor følgende utdanningsprogrammer: 

 • Elektro og datateknologi
 • Informasjonsteknologi og medieproduksjon
 • Studieforberedende utdanningsprogram Medier og kommunikasjon
 • Tidligere tilsvarende utdanningsprogrammer som IKT-servicefag og Elektrofag

Fullført annen videregående opplæring eller generell studiekompetanse vil også kunne kvalifisere til opptak dersom du i tillegg har relevant realkompetanse.

Søkere som fyller 23 år i løpet av søknadsåret, og som ikke oppfyller det formelle opptakskravet, kan søke om opptak på grunnlag av realkompetanse. Her vurderes annen norsk eller utenlandsk utdanning, arbeidserfaring og annet som kan være relevant, for eksempel påbegynt, men ikke fullført videregående opplæring eller relevante kurs innenfor IKT.

 Relevant realkompetanse kan være:

 • IT-utdanning fra fagskole/høgskole/universitet
 • erfaring fra arbeid med katalogtjenester i et nettverk
 • erfaring med brukeradministrasjon og organisering av nettverkstjenester til brukere
 • erfaring i planlegging, gjennomføring og dokumentasjon ved anskaffelse, installasjon, drift og vedlikehold av IKT-systemer
 • erfaring med bruker- og driftsstøtte, service og samhandling med brukere og leverandører av IKT-systemer og -tjenester
 • erfaring i dokumentasjon, veiledning og problemløsning
 • relevant praksis fra salg av IT-relaterte hard- eller softwareprodukter
 • ansvarlig for nettsted, utvikling av nettsider, blogger etc
 • bruk av PC/internett/skytjenester på jobb eller som hobby/privat
 • programmer, drift av nettverk

Listen er bare eksempler, og annen kompetanse kan også gi grunnlag for opptak

Opptaksprøve

Formålet med opptaksprøven er å sjekke ut om du har de nødvendige IKT- og engelskkunnskapene for oppstart på studiet da faglitteraturen i hovedsak vil foreligge på engelsk. Opptaksprøven avlegger du elektronisk over internett, og lenken til denne får du av oss når du for øvrig er klarert for opptak. Ta kontakt med oss for mer informasjon om prøven. 

Kostnader

Pris: kr. 53 400,- inkludert eksamensavgift. Opptaksgebyr kr. 1800,- og lærebøker kommer i tillegg.

Jeg vil vite mer!

Bestill informasjon

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Sky-administrasjon med Microsoft Azure og Microsoft 365.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen


reCAPTCHA logo Denne hjemmesiden er beskyttet av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Brukervilkår gjelder.
Norges Fagakademi
Christian Krohgsgate 2
0186 Oslo

Norges Fagakademi

Norges Fagakademi er en anerkjent skole som i mer enn 25 år har utdannet fagfolk til privat og offentlig sektor. Vi leverer yrkesrelevante utdanninger og kurs, tilpasset markedets behov for kompetanse. Våre utdanninger er innenfor fagområdene Regnskap, Lønn, HR, Reiseliv...

Les mer og vis alle utdanninger ved Norges Fagakademi

Highlights