Kortere studier

Geriatri, gerontologi og faglig ledelse

Nord universitet, i Bodø
Undervisning
Deltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato
Undervisning
Deltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato

Geriatri, gerontologi og faglig ledelse

Andelen eldre mennesker øker i Norge og i verden. Dette gir utfordringer for pleie og omsorg for de eldre, da alder er den vanligste faktoren for sykdom.

Videreutdanning i geriatri, gerontologi og faglig ledelse bygger på den kompetanse som er resultat av bachelorutdanningen i sykepleie. Ved å ta denne videreutdanningen får studenten en faglig fordypning, og tilegner seg mer spesifikk kompetanse enn i bachelorutdanningen.

Videreutdanningen i geriatri, gerontologi og faglig ledelse gir sykepleiere en fordypning og kompetanse i å arbeide med sentrale utfordringer i møtet med eldre mennesker med naturlig og sykelig aldring, på ulike nivåer i omsorgstjenesten. På denne måten skal videreutdannelsen bidra til at de eldre får sykepleie, pleie og omsorg av god kvalitet. Videreutdannelsen utgår fra Forskrift til rammeplan for videreutdanning i aldring og eldreomsorg.

Studiet gir helsearbeideren kompetanse for arbeid i eldreomsorgen, både i spesialisthelsetjenesten og i kommunehelsetjenesten i forhold til forebyggende, rehabiliterende og behandlende virksomhet. Utdanningen vektlegger også faglig ledelse og deltaking i utviklings- og utredningsarbeid i eldreomsorgen.

Kommende startdatoer

1 tilgjengelig startdato

Høst

  • Klasserom
  • Bodø
Nord universitet
Bodø
Bodø

Nord universitet

1. januar 2016 ble Universitetet i Nordland, Høgskolen i Nord-Trøndelag og Høgskolen i Nesna til Nord universitet. Universitetet har ca 1.350 ansatte og 12.000 studenter, fordelt på studiestedene Vesterålen, Bodø, Mo i Rana, Sandnessjøen, Nesna, Namsos, Steinkjer, Levanger og Stjørdal....

Les mer og vis alle utdanninger ved Nord universitet

Highlights