Vis studentum.no som: Mobil
Sammendrag
Heltid
3 år, 180 studiepoeng
Bachelor
Oppstart: August - Oslo
Søknadsfrist: 15. april
Ja

Manus

Bachelor i Manus

 Vil du jobbe med manus?

Drømmer du om å skrive framtidas toneangivende fortellinger? Vil du bli serieskaper eller skape TV-konsepter som bergtar det store publikummet? Vil du skrive filmmanus eller nyskapende dramatikk? Utprøve skjønnlitteraturens muligheter? Lage dokumentar eller utvikle spill?

Ved å studere Manus på Westerdals får du en unik studiemulighet i norsk sammenheng. Her kan du tilegne deg kunnskap om hva som driver alle de fortellingene du har rundt deg – enten du liker å spille, lese, gå i teater eller se de nye TV-seriene. Du blir i stand til å forstå hvordan historier klarer å utgjøre en forskjell i folks liv eller sette viktige spørsmål på dagsorden.

Hva lærer DU?

Studentene lærer seg fortellerteknikker, dramaturgiske prinsipper og hvordan et «writers room» fungerer. De vil bli veiledet av bransjeaktive lærere med høy kompetanse og får en bred erfaring med manusarbeid i prosesser tilsvarende et profesjonelt yrkesliv.

I løpet av studiet stifter studentene bekjentskap med et rikt utvalg av gjesteforelesere, forfattere, regissører, serieskapere, programledere og dramaturger som deler av sin erfaring og kompetanse. De kommer tett på menneskene bak norske TV-fenomener som Skam, Valkyrien og Frikjent. Manusutdanningen er bygget opp med en rekke fellesemner med de øvrige film- og TV-studentene sånn at man tidlig lærer hvordan man samarbeider med skuespillere, regissører, produsenter og oppdragsgivere.

Westerdals er kjent for sin nære tilknytning til de kreative bransjene. Bachelorprogrammet er bare to år gammelt, men våre dyktige studenter er allerede etterspurt hos ledende bransjeaktører. Skolen er preget av et kreativt miljø med sterk tilknytning til praksisfeltet og gode muligheter for å bygge nettverk og finne gode fremtidige samarbeidspartnere.

Opptakskrav/Søknad

For å kunne søke på studiet må du ha ett av punktene nedenfor:

  • Generell studiekompetanse
  • Generell studiekompetanse etter fagopplæring med fag/svennebrev eller yrkespraksis og utdanning etter 23/5-regelen
  • Realkompetanse

Sammen med søknaden din skal du levere en opptaksprøve.

NB! Generell studiekompetanse er det normale kravet for opptak, men ved dette programmet kan unntak gis for søkere som tilfredsstiller spesielle faglige krav. Ta kontakt med skolen for mer informasjon. 

Studiefakta, Tittel m.m

Bachelorgrad (180 studiepoeng).

Kostnader

49 200 kr pr semester (med forbehold om endringer).

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Manus.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Høyskolen Kristiania Westerdals

Westerdals

Westerdals | Høyskolen Kristiania

Westerdals er nå en del av Høyskolen Kristiania, etter at Høyskolen Kristiania kjøpte Westerdals Oslo ACT i mars 2017. Westerdalsnavnet videreføres i fagområdene Design og kommunikasjon, Film og medier, og Musikk og scene. Westerdalskulturen med opptaksprøver og et høyt kreativt nivå videreføres også.

Historie

Putti Westerdal startet Westerdals Reklameskole i 1965 som tilbød kveldskurs i typografi, layout og collage. Tilbudet ble gradvis utvidet til kjente linjer som Art Direction og tekst og skribent. Fra 2002 het skolen Westerdals School of Communication, etter at Westerdals PR-skole kjøpte opp «Skolen for grafisk design» og «Wolff reklame- og designskole». I 2010 ble Westerdals rangert som en av verdens ti beste kommunikasjonsskoler av YoungGuns Schools of the Decade.

I 2011 ble Westerdals godkjent som høyskole av Utdanningsdirektoratet, og tok navnet Westerdals Høyskole. I 2012 kjøpte NITH høyskolen og i 2014 fusjonerte Westerdals Høyskole med de tidligere høyskolene NISS og NITH.  Sammen fikk de navnet Westerdals Oslo ACT.Les mer om Westerdals Oslo ACT i Dagens Næringsliv-artikkelen «Drømmefabrikken».

I 2017 ble Westerdals Oslo ACT kjøpt opp av Høyskolen Kristiania, som er en akkreditert høyskole med solid økonomi. Høyskolen er eid av en stiftelse, noe som betyr at alt overskudd går tilbake til høyskolen og blir investert til det beste for studentene.

Hos oss lærer du å gjøre ideer levende

Kreativitet er alt. Stoffet alt nytt lages av. Det er innovasjoner, kunst og ideer som forandrer hvordan vi tenker, kommuniserer og transformerer verden rundt oss. Uansett hva vi skal leve av fremover, er kreativitet avgjørende.

Men også kreativitet trenger retning og pleie. Westerdals utdanner de mest kreative talentene i landet, og hjelper deg å dyrke, utvikle og perfeksjonere din lidenskap og dine evner. Enten du drømmer om å bli grafisk designer, stylist, journalist, spilldesigner, filmskaper eller noe helt annet. Kanskje låtskriver? Vi vet hva som skal til for at du får drømmejobben!

Vår pedagogiske filosofi og faglige tilnærming handler om at du skal lykkes, både på eksamen og i arbeidslivet. På Westerdals lærer du å gjøre ideer levende. Det er det kreativitet i bunn og grunn handler om: at ideer blir til virkelighet.

Vis alle utdanninger fra Høyskolen Kristiania Westerdals

Kontaktinformasjon til Høyskolen Kristiania Westerdals

Høyskolen Kristiania Westerdals

Christian Krohgs gate 32
0186 Oslo


Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Manus:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!