Master

Teatervitskap

Varighet
2 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato
Varighet
2 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato

Teatervitskap

Masterprogrammet i teatervitskap er eit unikt tilbod i Noreg. Her får du fordjupa forståing for teater som kunstnarlege uttrykk i samfunnet. Teatervitskap er viktig for å forstå teateret si eigenart, men òg for å forstå litteratur, kunst, film og andre kultur- og kommunikasjonsformer.

Gjennom studiet får du god innsikt i vitskaplege problemstillingar og metodar. Som del av studiet kan du ha praksis ved teaterinstitusjonar eller i det frie scenekunstfeltet.

Vidare inngår det ekskursjonar til utlandet og felles besøk på teaterframsyningar i undervisninga, og du kan ha praksis ved teaterinstitusjonar eller i det frie scenekunstfeltet.

  • Korleis samverkar ulike verkemedel og uttrykksformar i ei teaterframsyning, og kva for effekt kan desse ha i møte med publikum?  
  • Finnes det grensar for teater og moglege teaterformar?  
  • Korleis relaterer teaterframsyningar seg til historie, samfunn og politikk?  

Teatervitskap er ein viktig kunnskapsleverandør og dialogpartner for det utøvande scenekunstfeltet, kunstnarlege utdanningar, og drama og teater i skulen.

Kommende startdatoer

1 tilgjengelig startdato

Høst

  • Klasserom
  • Bergen
Universitetet i Bergen
Postboks 7800
5020 Bergen

Universitetet i Bergen

Universitetet i Bergen er med sine vel 18 000 studenter og nær 4 000 ansatte et mellomstort europeisk universitet. Sentrale deler av campus ligger i sentrum av byen. Universitetet i Bergen er både et lærested og en forskningsinstitusjon som dekker de fleste fagområder,...

Les mer og vis alle utdanninger ved Universitetet i Bergen

Highlights