Bachelor

Bachelor i dansekunst og koreografi

Varighet
3 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato
august 2025 Se detaljer
Varighet
3 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato
august 2025 Se detaljer

Bachelor i dansekunst og koreografi

Bachelor i dansekunst og koreografi

Som student på Høyskolen for dansekunst kan du forvente deg en variert, morsom og meningsfylt dansehverdag! Vi tar utgangspunkt i din unikhet, ditt potensial og hvordan akkurat du kan og vil danse. Derfor vil du være sterkt medvirkende i din egen utvikling, du vil oppleve å bli hørt, sett og tatt på alvor og støttet i den retningen du ønsker å gå.

Hva lærer du?

På Høyskolen for dansekunst utdannes du til å bli en dansekunstner som både kan jobbe som danser og koreograf. I tillegg lærer du å produsere dine egne forestillinger.

Vår bachelor i dansekunst og koreografi er en 3-årig kunstutdanning med hovedvekt på utøvende og skapende dans, og koreografisk praksis og tenkning. Med noen av landets fremste dansekunstpedagoger i spissen, tilbyr Høyskolen for dansekunst en utdanning for dagens og morgendagens dansekunstnere.

Som student på Høyskolen for dansekunst kan du forvente deg en variert og meningsfylt dansehverdag. Vi tar utgangspunkt i din unikhet, ditt potensial og hvordan akkuratdukan og vil danse. Derfor vil du være sterkt medvirkende i din egen utvikling, og du vil oppleve å bli hørt, sett og tatt på alvor og støttet i den retningen du ønsker å gå. På skolen får du lære en bredde av danseferdigheter- og teknikker som gir deg trygghet i din egen kropp og eierskap til ditt eget bevegelsesuttrykk. Du får også fordype deg i koreografifaget der øvelser og oppgaver hjelper deg til å strekke deg utover din egen komfortsone slik at du kan skape noe unikt og personlig.

I løpet av studietiden gjør du mange forestillingsprosjekter. Du vil få oppgaver som omfavner alt fra det å jobbe solo, duo, trio og i større gruppe og utvikle verktøy til å arbeide med lys, musikk, kostyme, objekt og stemme. Du vil få erfaring med å skape og vise forestillinger for scene/sal, stedsspesifikt og med forskjellige målgrupper. I prosjektene vil du og de du jobber sammen med i stor grad bestemme hva prosjektene skal handle om og hvilken form de skal ha. Det blir gitt god og trygg veiledning i alle fasene av den kunstneriske prosessen, fra idé til forestilling. 

Som student ved Høyskolen ved dansekunst utdannes du til å bli en selvstendig dansekunstner som etter utdanning kan jobbe både med egne prosjekter og idéer, og samarbeide med andre i kunstneriske prosjekter.

Kommende startdatoer

1 tilgjengelig startdato

august 2025

  • Klasserom
  • Oslo

Opptakskrav/Søknad

Opptakskrav for å søke Bachelor i dansekunst og koreografi:

  1. Bestått videregående skole med oppnådd generell studiekompetanse eller likeverdig kompetanse.

Eller:

  1. Bestått videregående skole med oppnådd generell studiekompetanse eller likeverdig kompetanse.

Språkkrav

Studiet undervises hovedsakelig på norsk, mangler du norsk og/eller engelsk for å oppnå generell studiekompetanse, kan du lese mer om hvordan du kan dekke kravesamordna opptak sine nettsider.

Høyskolen for dansekunst
Marstrandgata 8
0566 Oslo

Høyskolen for dansekunst 

Studiet bachelor i dansekunst og koreografi har som mål å utdanne høyt kvalifiserte, selvstendige skapende og utøvende dansekunstnere. Studietilbudet holder et høyt internasjonalt nivå, og er landets eneste koreografiutdanning på bachelornivå. Undervisningen bygger på skapende metoder fra koreografi og dansekunst....

Les mer og vis alle utdanninger ved Høyskolen for dansekunst

Highlights