Master

Master i anvendt bioteknologi og biomedisin

Varighet
2 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato
Varighet
2 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato

Master i anvendt bioteknologi og biomedisin

På fagfeltet bioteknologi benyttes kunnskap om levende organismer for utvikling av nye produkter og tjenester. Bioteknologi er studier og bruk av levende organismer, som planteceller, dyreceller, mikroorganismer og biomolekylene som stammer fra dem.

Dette studiet er for deg som ønsker å arbeide med utvikling av bærekraftige løsninger for den forestående bioøkonomien, med et fokus på å forbedre matproduksjon, helsetjenester og miljøforvaltning.

I det første året av mastergradsprogrammet følger studentene emner på masternivå, og fordyper seg i sentrale områder innen eksperimentell forskning. Disse fagområdene innbefatter cellulær og reproduktiv bioteknologi, molekylær og funksjonell genetikk/genomikk, bioinformatikk og biooppdagelse. Emneplanen har også et emne i kommersialisering av bioteknologi som gir studentene en helhetlig forståelse av feltet.

For å tilrettelegge for studenter med en bachelor i bioingeniørfag åpner vi for at inntil to emner fra emneplanen erstattes med alternative emner med fokus på laboratoriemedisin. Denne fleksibiliteten sikrer at masterprogrammet rommer ulike utdanningsbakgrunner, fremmer en tverrfaglig kompetanse hos våre uteksaminert kandidater og gir dem gode forutsetninger for å takle komplekse bioteknologiske utfordringer.

Som et resultat er studentene som uteksamineres fra programmet godt forberedt på å navigere i det komplekse landskapet som bioteknologisk forskning utgjør, og å gi betydelige bidrag til industri og samfunn.

Kommende startdatoer

1 tilgjengelig startdato

Høst

  • Klasserom
  • Hamar
Høgskolen i Innlandet
Hamarveien 112
2411 Elverum

Høgskolen i Innlandet

Høgskolen i Innlandet (HINN) ble etablert 1. januar 2017 etter Kongelig resolusjon om å fusjonere Høgskolen i Hedmark og Høgskolen i Lillehammer.  Høgskolen tilbyr utdanning på bachelor-, master- og ph.d.-nivå, i tillegg til etter- og videreutdanning. Den norske filmskolen inngår...

Les mer og vis alle utdanninger ved Høgskolen i Innlandet

Highlights