Master

Bioteknologi

Varighet
2 år
Undervisning
Heltid
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato
Søknadsfrist
Søknadsfrist: 15. april
Varighet
2 år
Undervisning
Heltid
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato
Søknadsfrist
Søknadsfrist: 15. april

Bioteknologi

Vil du jobbe med omstillingen til et mer bærekraftig samfunn? Med en master i bioteknologi åpner du for mange spennende jobbmuligheter innen helse, industri og miljø. 

En kandidat som har fullført utdannelsen forventes å ha oppnådd følgende læringsutbytte, definert i generell kompetanse, kunnskaper og ferdigheter:

GENERELL KOMPETANSE:

Har grundig trening i å arbeide selvstendig; teoretisk gjennom fem års studier av kjemisk, biologisk og molekylærbiologisk faglitteratur, praktisk gjennom laboratorieøvelser i de fleste emner og gjennom masteroppgaven.

Masteroppgaven er et selvstendig, avgrenset forskningsprosjekt, gjennomført under veiledning og i tråd med gjeldende forskningsetiske normer.

Kan anvende sine kunnskaper og ferdigheter på nye områder, for å gjennomføre avanserte arbeidsoppgaver og prosjekter

Kan kommunisere og samarbeide faglig i en internasjonal studie- eller arbeidskontekst. Studiet har kun engelskspråklig litteratur, og kandidaten leser internasjonal forskningslitteratur under hele studiet.

Har en objektiv forståelse av, og kritisk innstilling til, vitenskapelig litteratur, og kan gi både muntlig og skriftlig fremstilling av vitenskapelige temaer og resultater.

Kan reflektere over sentrale etiske og vitenskapelige utfordringer i bioteknologi, både i forhold til eget og andres arbeid og kan formidle det bioteknologiske faget på et detaljert og avansert nivå, med korrekte fagtermer, både muntlig og skriftlig.

KUNNSKAP:

Har bioteknologiske kunnskaper på internasjonalt nivå, og kan arbeide tverrfaglig (molekylær-, mikro-, cellebiologisk, kjemisk og genetisk).

Har spesialisert innsikt i et avgrenset område, gjennom forskningserfaringen i masteroppgaven.

Har inngående kjennskap til bioteknologiens vitenskapelige teorier, terminologi og metode, og kan anvende disse.

Har avansert kunnskap innen bioteknologi, og er forberedt til forskning, undervisning og andre stillinger som krever biologisk, biokjemisk og bioteknologisk kompetanse.

FERDIGHETER:

Kan planlegge egne eksperimenter

Kan innhente og bearbeide data og analysere resultater.

Kan vurdere og presentere metoder og feilkilder, og ende opp med en objektiv konklusjon.

Kan gjennomføre tverrfaglige analyser av biovitenskapelige problemer, og vurdere løsninger knyttet til miljø og bærekraftig utvikling, i samspill med kolleger fra tilgrensende fagområder (kjemi, mikrobiologi, toksikologi, medisin).

Kan analysere eksisterende teorier, metoder og fortolkninger innenfor det bioteknologiske fagområdet.

Kandidaten kan bidra til nytenkning og innovasjon, da de har en bred teoretisk og praktisk plattform, toppet med spesialisert kunnskap.

Opptakskrav/Søknad

Bachelorgrad Bioteknologi, eller tilsvarende

Norges miljø- og biovitenskapelige universitet

NMBU - Norges miljø- og biovitenskapelige universitet

Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU)

NMBU har studier og forskning som møter de store globale spørsmålene om miljø, bærekraftig utvikling, bedre folke- og dyrehelse, klimautfordringer, fornybare energikilder, matproduksjon og real- og ressursforvaltning.

Utdanningstilbud ved NMBU

Ved NMBU kan du ta høyere utdanning på alle nivåer. Vi tilbyr alt fra kurs og årsstudium til doktorgradsutdanning. Vi tilbyr utdanning i følgende fagområder:

  • Akvakultur, husdyr og landbruksfag
  • Landskap og samfunn
  • Lærer- og lektorutdanning
  • Matematikk, natur- og realfag
  • Teknologi, sivilingeniør og arkitektur
  • Veterinærmedisin, dyrepleie og helsefag
  • Økonomi og administrasjon

Etter- og videreutdanning ved NMBU

Trenger du påfyll? NMBU tilbyr flere ulike fleksible studier til deg som ønsker å studere ved siden av jobb, eller ønsker å omskolere deg. Vi arrangerer alt fra fagdager og kurs til årsenheter.

Hva er etter- og videreutdanning?

Etterutdanning er korte kurs som ikke gir studiepoeng. Som regel får man et kursbevis for gjennomført kurs. Videreutdanning er lengre kurs som gir studiepoeng, som også innebærer at de har en avsluttende eksamen.

Fakulteter ved NMBU

Universitetet har i dag 7.687 studenter, 1.156 kandidater og 65 studieprogram fordelt på syv fakulteter:

  • Fakultet for biovitenskap
  • Handelshøyskolen
  • Fakultet for kjemi, bioteknologi og matvitenskap
  • Fakultet for landskap og samfunn
  • Fakultet for miljøvitenskap og naturforvaltning
  • Fakultet for realfag og teknologi
  • Veterinærhøgskolen

Tjenester og laboratorier

NMBU tilbyr alt fra miljøanalyser til DNA-testing av dyr og driver en rekke laboratorier, forskningssentre og kjernefasiliteter. Vi har for eksempel senter for fôrteknologi, biogasslaboratorium, landskapslaboratorium og fasukuteter for testing av meieriprodukter, øl, grønnsaker, korn og kjøtt.

Vis alle utdanninger fra Norges miljø- og biovitenskapelige universitet