Vis studentum.no som: Mobil

Datateknikk - Drift og sikkerhet

Fagskolen i Troms avd. Tromsø, Tekniske fag
Sammendrag
Deltid
3 år
Fagskole
Oppstart: Høst - Tromsø
Søknadsfrist: 15. april
Ja

Datateknikk - Drift og sikkerhet

Datateknikk

Fagskoleutdanning i data – fordypning i drift og sikkerhet

Vil du jobbe med datateknikk, drift og sikkerhet? Breivika Tekniske Fagskole i Tromsø tilbyr en nettbasert fagskoleutdanning i datateknikk på deltid over tre år!

Datautdanningen skal gjøre deg i stand til å drifte datanettet i bedrifter på en funksjonell og sikker måte. Etter endt utdanning skal du kunne gå rett ut i jobb som en reflektert yrkesutøver, og ha lagt et grunnlag for livslang læring og kontinuerlig omstilling.

Hva lærer du om datateknikk?

Som student ved datateknikk lærer du det siste innen nye serverromteknologier og virtualisering av servere (å kjøre mange virtuelle servere helt uavhengig av hverandre på en maskinvare tilsvarende en server). I tillegg til allmennefag, fellesfag og felles linjefag, vil undervisningen inneholde følgende moduler:

Grunnlagsfag IKT:

 • Nettverk
 • Programmering
 • Databaser
 • Operativsystemer

Linjefag:

 • Maskinvare
 • System- og programsikkerhet
 • Brukerstøtte
 • Systemdrift
 • Hovedprosjekt

Du vil også få et grunnlag til å kunne ta enkelte sertifiseringer innenfor Microsoft-plattformen, samt velge å fordype deg i valgfag som Prosjektstyring, Vmvare eller prosjekt.

Jobb med installasjon, teknisk drift og vedlikehold

Etter endt fagskoleutdanning i datateknikk kan du jobbe med alt fra planlegging, installasjon, drift og vedlikehold av dataanlegg og datanettverk til salg, markedsføring, konsulentvirksjonhet og undervisning. Du kan også jobbe i offentlig virksomhet eller i Forsvaret.

Utdanningen gir deg også kompetanse som kvalifiserer for arbeid og oppgaver på ledernivå. Du kan kombinere praktiske og teoretiske arbeidsoppgaver og ta et bevisst ansvar for samspillet mellom teknologi, miljø og samfunn både nasjonalt og internasjonalt. Du har også forutsetninger for å vurdere resultater og konsekvenser av beregninger og konstruksjoner. Du skal kunne stimulere til nyskaping, etablering og drift av ulik virksomhet og har grunnlag for undervisnings- og opplæringsvirksomhet.

Opptakskrav/Søknad

For å bli opptatt som student ved teknisk fagskole må du ha:

 • Videregående skole nivå VK1 eller VG2
 • Fagbrev eller 5 års praksis

Dersom du ikke oppfyller det første punktet kan du få en realkompetansevurdering hos fylkeskommunen i ditt hjemfylke.

Alle søkere vil bli vurdert.

Studiefakta, Tittel m.m

Studiet gir tittelen fagtekniker.

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Datateknikk - Drift og sikkerhet.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Fagskolen i Troms avd. Tromsø, Tekniske fag

Breivika Tekniske Fagskole

Breivika Tekniske Fagskole, Tromsø

Ønsker du en teknisk fagskoleutdanning? Vil du utdanne deg innen datateknikk, elkraft eller bygg og anlegg? Breivika tekniske fagskole (BTF) er den største fagskolen i Nord-Norge, med rundt 200 studenter.

Breivika tekniske fagskole er lokalisert på Breivika videregående skole i Tromsø, og er en del av Fagskolen i Troms. Her tilbys lånekassefinansierte og NOKUT-godkjente fagskoleutdanninger innen

Teknisk fagskole som nettstudium

Breivika Tekniske Fagskole tilbyr nettbaserte studier hvor undervisningen skjer i en kombinasjon av samlinger, selvstudium og veiledning via Internet. Fagskolen driver nettstøttet undervisning på læringsplatformen It's Learning. Studiene er fordelt over tre år, og er oppdelt i moduler. Enkeltfag gjennomført ved andre utdanningsinstitusjoner gir ikke grunnlag for fritak på teknisk fagskole.

Fellesfag for alle fagskoleutdanningene

Felles for alle de fire retningene er undervisning i norsk, engelsk, matematikk og fysikk. I tillegg har studieretningene felles LØM-fag. Dette vil si økonomi, organisasjon og ledelse og markedsføringsledelse.

Fleksibel videreutdanning for voksne studenter

Fagskolen legger stor vekt på å legge forholdene til rette for voksne studenter som vil ta etter- eller videreutdanning.
Fjernundervisning via Internet er særlig nyttig for deg som ønsker å ta en utdanning, men ikke kan ta fri fra jobben, reise til et utdanningssted, eller frigjøre deg fra omsorgsoppgaver eller andre forpliktelser. 

Blant de mange fordelene finner du

 • Døgnåpen læringsplattform
 • Du kan jobbe alene eller samarbeide med andre nettstudenter
 • Flere undersøkelser har vist at nettskolestudenter gjør det bedre til eksamen enn studenter som følger klasseromsundervisning
 • Breivika Tekniske Fagskole har en stab av tekniske og administrative veiledere som du kan nå via telefon og e-post 


Utgifter til studiemateriell, opphold og reiser til samlinger bekostes av studenten, men utover det er det ingen studieavgifter. Søknadsfristen er 15. april.

Vis alle utdanninger fra Fagskolen i Troms avd. Tromsø, Tekniske fag

Kontaktinformasjon til Fagskolen i Troms avd. Tromsø, Tekniske fag

Fagskolen i Troms avd. Tromsø, Tekniske fag

Breiviklia 1
9019 Tromsø


Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Datateknikk - Drift og sikkerhet:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!