Jon Solaas; Senior Adviser Localisation & Partnerships, Redd Barna

Møt Jon Solaas i Redd Barna og les hva han sier om sine arbeidsoppgaver, hvordan han bruker sin utdannelse og hvorfor han brenner for sin jobb.

Hvordan vil du beskrive ditt arbeid og dine arbeidsoppgaver?

Jeg jobber med partnere i felt som hjelper Redd Barna å oppfylle mandatet sitt for barns rettigheter. Rollen min omfatter også å bidra til at vi gir mer makt til lokale prosesser og mennesker der vi arbeider. Dette betyr kort sagt at lokale bidragsytere, mennesker i områdene der vi jobber, blir lyttet til og får spille en større rolle i å ta beslutninger, sette prioriteringer, og gi innspill til hvordan jobben skal utføres. Lokalkunnskap er uerstattelig og trenger større spillerom i operasjonen til enhver humanitær og utviklingsorganisasjon.

 

Se utdanninger i sosialantropologi her

 

Hva er det mest spennende og utfordrende ved jobben din?

Det mest spennende og utfordrende med jobben er alle områdene vi jobber i samt de ulike språkene vi kan jobbe på. Jeg snakker fransk og portugisisk, og er glad for å ha en jobb hvor jeg får brukt dette. Jeg har bodd fire år i Vest-Afrika og det er givende å få kunne jobbe blant annet med denne regionen igjen.

Hvordan bruker du utdanningen din i din stilling?

Sosialantropologi handler om å lære en metode, et tankemønster, og en analyse hvor du setter menneskene du arbeider med i sentrum. Dette bruker jeg daglig og det er en av nøkkelen i jobben min. men jeg har måtte lære andre egenskaper utenfor utdannelsen, som å skaffe meg leder erfaring, bruk av Excel samt andre datasystemer og verktøyer som er nyttig i jobben.

Hva er de tre viktigste tingene for deg i din jobb?

Verdier, kulturforståelse og respekt, og operasjonalisering av det vi jobber med. Å gi mer makt til de som har mindre kan ofte være et veldig overordnet begrep. For meg handler det om å gjøre dette til noe praktisk, slik at vi faktisk ser endringen og bidrar til dette. Jeg pleier å si at jeg er opptatt av operasjonalisering, operasjonalisering, og operasjonalisering.

På hvilke måter er Redd Barna en attraktiv arbeidsplass for deg å jobbe?

Jeg har jobbet i snart ti år i ideelle og humanitære organisasjoner. I Redd Barna er det en veldig «flat maktstruktur» som jeg opplever gir rom for innspill, læring, og endring. Det er definitivt rett sted å jobbe med lokalisering

Møt andre medarbeidere fra Redd Barna


Annonser