26 jun 2023

Jon Solaas; Senior Adviser Localisation & Partnerships, Redd Barna

Hvordan vil du beskrive ditt arbeid og dine arbeidsoppgaver?

Jeg jobber med partnere i felt som hjelper Redd Barna å oppfylle mandatet sitt for barns rettigheter. Rollen min omfatter også å bidra til at vi gir mer makt til lokale prosesser og mennesker der vi arbeider. Dette betyr kort sagt at lokale bidragsytere, mennesker i områdene der vi jobber, blir lyttet til og får spille en større rolle i å ta beslutninger, sette prioriteringer, og gi innspill til hvordan jobben skal utføres. Lokalkunnskap er uerstattelig og trenger større spillerom i operasjonen til enhver humanitær og utviklingsorganisasjon.

 

Se utdanninger i sosialantropologi her

 

Hva er det mest spennende og utfordrende ved jobben din?

Det mest spennende og utfordrende med jobben er alle områdene vi jobber i samt de ulike språkene vi kan jobbe på. Jeg snakker fransk og portugisisk, og er glad for å ha en jobb hvor jeg får brukt dette. Jeg har bodd fire år i Vest-Afrika og det er givende å få kunne jobbe blant annet med denne regionen igjen.

Hvordan bruker du utdanningen din i din stilling?

Sosialantropologi handler om å lære en metode, et tankemønster, og en analyse hvor du setter menneskene du arbeider med i sentrum. Dette bruker jeg daglig og det er en av nøkkelen i jobben min. men jeg har måtte lære andre egenskaper utenfor utdannelsen, som å skaffe meg leder erfaring, bruk av Excel samt andre datasystemer og verktøyer som er nyttig i jobben.

Hva er de tre viktigste tingene for deg i din jobb?

Verdier, kulturforståelse og respekt, og operasjonalisering av det vi jobber med. Å gi mer makt til de som har mindre kan ofte være et veldig overordnet begrep. For meg handler det om å gjøre dette til noe praktisk, slik at vi faktisk ser endringen og bidrar til dette. Jeg pleier å si at jeg er opptatt av operasjonalisering, operasjonalisering, og operasjonalisering.

På hvilke måter er Redd Barna en attraktiv arbeidsplass for deg å jobbe?

Jeg har jobbet i snart ti år i ideelle og humanitære organisasjoner. I Redd Barna er det en veldig «flat maktstruktur» som jeg opplever gir rom for innspill, læring, og endring. Det er definitivt rett sted å jobbe med lokalisering

Møt andre medarbeidere fra Redd Barna

Sist oppdatert: 26 jun 2023

Du kan kanskje også være interessert i:

Sist oppdatert: 06.03.2023

Jarrod Carmichael, Technology Consultant, BearingPoint

Møt Jarrod Carmichael i BearingPoint og les hva han sier om sine arbeidsoppgaver, hvordan han bruker sin utdannelse og hvorfor han brenner for sin jobb.

Les mer
Sist oppdatert: 06.03.2023

Andreas Smeby Vassjø, Senior, Deloitte

Møt Andreas Smeby Vassjø i Deloitte og les hva han sier om sine arbeidsoppgaver, hvordan han bruker sin utdannelse og hvorfor han brenner for sin jobb.

Les mer
Sist oppdatert: 21.03.2023

Tiril Raknes; forretningsrådgiver, Sopra Steria

Møt Tiril Raknes i Sopra Steria og les hva hun sier om sine arbeidsoppgaver, hvordan hun bruker sin utdannelse og hvorfor hun brenner for sin jobb.

Les mer