Hammerfest: Norges 2. beste studentby 2024

Hammerfest er en mindre by, men likevel den nest beste studentbyen i årets kåring. Her kan du lese mer om hva det er som gjør studentbyen til en av landets beste!

Hammerfest

I årets kåring av Norges beste studentby er det de nordligste delene av Norge som regjerer. Hammerfest er et nytt tilskudd på listen og rangerer høyt på grunn av mulighetene til ekstrajobb samt karrieremuligheter etter endt studium.

Innbyggere: 11 310

Antall studenter: 115

Beste kvalitet: Ekstrajobb og boligalternativer

Boligalternativer i Hammerfest 

Hammerfest er byen i Norge som scorer høyest på boligalternativer for studenter, sammen med Longyearbyen. Her finner du rimelige og moderne studentboliger kalt Internatet, strategisk plassert i nærheten av campus. Dette er det ideelle valget for deg som ønsker sosialt samvær og kort vei til forelesninger.  

Det finnes i tillegg et godt utvalg av leieboliger rundt om i byen, uansett om du ønsker å bo i sentrum eller i utkanten. Hold kostnadene nede og tilfredsstill ditt sosiale behov ved å bo i kollektiv, eller få roen du trenger ved å bo selv. I Hammerfest finner du boligen som passer for din studietid.  

Ekstrajobb og karrieremuligheter 

I Hammerfest er det gode muligheter for å kombinere jobb med studier, men det er også utmerkede karrieremuligheter etter endt utdanning. Hammerfest havner faktisk på en førsteplass i kategorien for både karrieremuligheter og ekstrajobb. I vår undersøkelse har vi sett på antall stillinger relativt til innbyggere og studenter, for å se på hvor stor konkurransen er om jobb i de ulike studentbyene. 

Uansett om du ønsker gode sjanser for å kapre deg en deltidsjobb ved siden av studiene eller om du kan tenke deg å bli i byen etter endt studium, er mulighetene mange i Hammerfest. Du finner stillinger innen områder som sikkerhet, handel, medisin- og helsefag og ingeniørfag. Hammerfest er ikke byen du finner flest heltid og deltidsstillinger i antall, men det er her konkurransen er lavest - perfekt for deg som ønsker å komme fort ut i arbeidslivet eller vil ha en ekstra inntektskilde under studietiden. 

Studentaktiviteter i Hammerfest 

Studentmiljøet er kanskje ikke den største faktoren til å velge Hammerfest som studiested, men det er likevel flere ting du kan gjøre for å få en opplevelsesrik studietid i den arktiske byen. Ved Arktisk Kultursenter midt i sentrum kan du nyte av både konsert- og kulturopplevelser. Snør på deg skoene og opplev fjellet, gå en skitur eller utforsk den vakre kysten med paradislignende strender.  

Hammerfest er et godt valg om du ønsker å kombinere studier med tid ute i naturen. Du visste kanskje ikke at du kan dra på en arktisk kamelsafari? Ikke alle studenter kan møte kameler og nordiske dyrearter som hvaler, ørn og reinsdyr på sin fritid.  

Studentorganisasjoner i Hammerfest 

Om du vil bli kjent med andre studerende kan du bli med i studentorganisasjoner eller melde deg inn i et idrettslag. Disse studentforeningene kan du bli med i:  

  • Fadder Finnmark 
  • Campustinget i Finnmark 
  • Studentparlamentet 


Slik rangerte Hammerfest i undersøkelsen

Parameter 

Ranking

Faglig kvalitet #30
Studiemiljø #46
Videre utdanningsmuligheter #46
Karrieremuligheter #4
Ekstrajobb #1
Boligalternativer #1
Kollektivtransport #40
Helsetilbud #38
Kulturliv #38
Uteliv #38


 
Kilder: finn.no, samskipnaden.no, finn.no, visitnorway.no, uit.no


Annonser