Vis studentum.no som: Mobil

Anleggs­maskin­mekaniker­faget

Forsvarets høgskole
Sammendrag
Yrkesrettede kurs og utdanninger
Riksdekkende
2 år
Heltid

Anleggs­maskin­mekaniker­faget

I dette faget får du utdanning innen motor, hydraulikk, elektronikk og transmisjon. Faget gir deg innsikt og kompetanse i blant annet reparasjon og vedlikehold av ingeniørmateriell.

Det er viktig å utføre vedlikehold og reparasjoner på en faglig riktig, økonomisk og forsvarlig måte. Dette krever god kjennskap til maskinene og de forskjellige fagområdene. Opplæringen ledes av meget dyktige og kompetente fagveiledere som vil gi deg grundig opplæring i feilsøking og reparasjon av maskiner og tilhørende materiell som brukes på bygg og anlegg.

I løpet av læretiden lærer du å planlegge, vurdere og utføre reparasjoner på anleggsmaskiner. Dette kan være dumpere, hjullastere, gravemaskiner og veihøvler. Forsvaret har moderne verktøy, maskiner, verkstedutrustning og fasiliteter.

Fullført og bestått opplæring fører fram til fagbrev. Yrkestittelen er anleggsmaskinmekaniker. Tar du læretiden i Forsvaret, kan du også bruke Forsvarets studie- og kurstilbud. Du kan også ta generell studiekompetanse som nettstudium og få støtte til andre yrkesrettede kurs i løpet av læretiden. Forsvaret har lærlinger på ulike tjenestesteder over hele landet og på sjøforsvarets fartøy. Antall læreplasser på de ulike tjenestestedene varierer fra år til år, og med det enkelte lærefag, men muligheten for en spennende læreplass er god i Norges største lærebedrift.

Forsvarets høgskole

Forsvarets høgskole

​En utdanning i Forsvaret gir deg variert kunnskap, personlig utvikling og militære ferdigheter. Gjennom teori, praksis og refleksjon utvikles du til å bli en spesialist eller offiser.

Fordeler med utdanning i Forsvaret

  • Verdifull utdanning: Du får en kompetanse som er ettertraktet – også i sivilsamfunnet.
  • Sikret jobb: Etter bestått utdanning får du jobb i Forsvaret.
  • Gratis utdanning: Forsvaret dekker kost og losji, og du trenger ikke studielån.
  • En variert skolehverdag: Utdanning i Forsvaret byr på både teori og praksis.
  • Bygge videre: Du kan bygge på utdanningen din, både i og utenfor Forsvaret.

Muligheter ved Forsvarets høgskole

  • Befalsutdanninger
  • Mastergrad
  • Bachelorutdanninger og årsstudium
  • Kurs og enkeltemner
Vis alle utdanninger fra Forsvarets høgskole

Kontaktinformasjon til Forsvarets høgskole

Forsvarets høgskole


Tlf: 915 03 003


OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!