Vis studentum.no som: Mobil

Data­elektroniker­­faget

Forsvarets høgskole
Sammendrag
Yrkesrettede kurs og utdanninger
Riksdekkende
18/30 måneder
Heltid

Data­elektroniker­­faget

I dette faget lærer du om installasjon, drift og vedlikehold av ulike elektroniske kontroll- og styringssystemer, datasystemer, radarsystemer og nettverk. Du får varierte oppgaver og høy kompetanse innen Forsvarets elektroniske systemer.

Som dataelektronikerlærling får du opplæring i systemer som ikke finnes andre steder enn i Forsvaret, i tillegg til mer vanlige systemer som brukes overalt. I løpet av læretiden vil du planlegge, installere, drifte og vedlikeholde alt fra nettverk og høyttalersystemer til kompliserte data- og radarsystemer. Forsvaret har dyktige fagansvarlige som blant annet vil gi deg god kompetanse i viktige fagområder som systemoppbygging, systeminstallasjon, systemdrift og systemintegrasjon.

Fullført og bestått læretid fører til fagbrev i dataelektronikerfaget. Yrkestittel er dataelektroniker. Læretiden er 18 måneder for kandidater med fullført og bestått VG3 dataelektronikerfag, og 30 måneder for kandidater med VG2 data og elektronikk. Ved å gjennomføre læretiden i Forsvaret, kan du bruke Forsvarets mange studietilbud. Du kan også ta generell studiekompetanse som nettstudium og få støtte til andre yrkesrettede kurs i løpet av læretiden. Forsvaret har lærlinger på ulike tjenestesteder over hele landet og på sjøforsvarets fartøy. Antall læreplasser på de ulike tjenestestedene varierer fra år til år, og med det enkelte lærefag, men muligheten for en spennende læreplass er god i Norges største lærebedrift.

Forsvarets høgskole

Forsvarets høgskole

​En utdanning i Forsvaret gir deg variert kunnskap, personlig utvikling og militære ferdigheter. Gjennom teori, praksis og refleksjon utvikles du til å bli en spesialist eller offiser.

Fordeler med utdanning i Forsvaret

  • Verdifull utdanning: Du får en kompetanse som er ettertraktet – også i sivilsamfunnet.
  • Sikret jobb: Etter bestått utdanning får du jobb i Forsvaret.
  • Gratis utdanning: Forsvaret dekker kost og losji, og du trenger ikke studielån.
  • En variert skolehverdag: Utdanning i Forsvaret byr på både teori og praksis.
  • Bygge videre: Du kan bygge på utdanningen din, både i og utenfor Forsvaret.

Muligheter ved Forsvarets høgskole

  • Befalsutdanninger
  • Mastergrad
  • Bachelorutdanninger og årsstudium
  • Kurs og enkeltemner
Vis alle utdanninger fra Forsvarets høgskole

Kontaktinformasjon til Forsvarets høgskole

Forsvarets høgskole


Tlf: 915 03 003


OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!