Studentaktiviteter i Stavanger

Kan du tenke deg å studere i Stavanger? Få en oversikt over hva du som studerende kan bruke fritiden på i oljehovedstaden!

Byen er Norges fjerde største og kan by på alt fra skjønne naturopplevelser til engasjerende aktiviteter. Få en oversikt over hva du som studerende kan bruke fritiden på i oljehovedstaden!

Engasjer deg!

Som student i Stavanger har du et hav av muligheter når det gjelder engasjerende aktiviteter både på skolen, men også på fritiden. Du kan velge mellom flere ulike fagforeninger og studentorganisasjoner. Dersom du er student hos UIS er du automatisk medlem i studentorganisasjonen StOr, som er paraplyorganisasjonen for alle andre studentorganisasjoner og linjeforeninger ved UiS. StOr har ansvar for å ivareta studentenes demokratiske, faglige og sosiale behov og rettigheter. I dag er det mer enn 50 studentorgansasjoner ved UiS, så å finne noe å engasjere seg i bør dermed være enkelt! Få flere tips om engasjement i studietiden her.

Konserter, uteliv og andre festligheter

Når du ikke er opptatt med å studere i lesesalen, er studietiden en periode av livet hvor man gjerne deltar på en del festligheter. Skal man ut på en fuktig bytur passer det godt at utestedene pryder kaien i Stavanger. Dersom du heller ønsker å samle en gjeng på UiS campus, kan du dra på «Tappetårnet» som er åpen hver torsdag for alle studenter. Her blir det gjerne fullt, så det gjelder å dukke opp tidlig! BI Stavanger har også en egen bar kalt «BI-kroa». Som de fleste andre studentbyer har Stavanger også et Studentersamfunn, dette kalles «Folken». Her kan du gå på revyer, utstillinger og konserter. Fadderuka er også en begivenhet man helst bør delta på. I Stavanger heter den «Ugå», og her kan du delta på mange ulike arrangementer – alt fra stand-up til konserter og temafester.

Studentmiljø

Stavanger er Norges fjerde største by og har et studentmiljø i utvikling. Det er færre studenter i Stavanger enn de store studentbyene Oslo, Bergen og Trondheim. Enkelte mener dette er positivt ettersom et mindre miljø gjerne også betyr et tettere miljø. Det kan derfor føles enklere å bli kjent med nye mennesker, noe som ofte medfører et enda bedre samhold i løpet av studietiden.

Naturopplevelser

Når det gjelder naturopplevelser har Stavanger mye å by på – alt fra nydelige badeplasser til høye fjell. Trenger du et avbrekk fra studiehvedagen kan du i løpet av en time komme deg til verdenskjente Preikestolen. Liker du å gå turer på langrenn eller kjøre alpint, er det også mange muligheter i nærheten.

Finn utdanning i Stavanger her

Kilder: UIS.no, Stavanger kommune.                                           Publisert: 16.01.2019


Annonser