Vis studentum.no som: Mobil

Engasjer deg i studietiden!

engasjement i studietiden

Av Celine Gundersen Finnøy                                                                             Foto: iStock

Ønsker du å få maks utbytte av studietiden din både faglig og sosialt? Vi tipser deg om hvordan du kan berike både CV-en og det sosiale livet ditt mens du studerer. Å engasjere seg i noe man interesserer seg for er både lærerikt, sosialt og noe som kan flytte deg fremst i bunken av jobbsøknader. 

Bli med i en studentforening

Mange skoler har ulike studentforeninger du kan melde deg inn i. Du kan engasjere deg i noe du synes er spennende, om det så er menneskerettigheter, idrett, kultur eller miljøspørsmål. Det er to hovedgrunner til at studentforeninger er bra å engasjere seg i. For det første vil du tilegne deg nyttig erfaring innen noe du synes er interessant. Kanskje får du en rolle som gir deg relevant og praktisk erfaring med noe du studerer? Tiden du bruker i en studentforening er en investering for fremtiden og noe du kan skrive på CV-en din når du senere skal søke jobb. For det andre vil du gjennom et engasjement i en studentforening utvide omgangskretsen din. Gjennom et slikt verv møter du mennesker som har samme interesser som deg, og du kan få venner for livet.

Meld deg på studentidrett

I en hektisk studiehverdag er det viktig å være i fysisk aktivitet. I løpet av studiedagene sitter man mye stille, og det er derfor både smart og sosialt å delta i studentidrett. Kanskje du har spilt fotball, håndball eller squash tidligere og ønsker å videreføre en gammel interesse? Eller kunne du kanskje tenke deg å prøve noe helt nytt? Studentidrett er vanligvis et lavterskeltilbud og du trenger ikke være proff fra før. 

Politisk engasjement

Er du samfunnsinteressert? Hvorfor ikke vurdere å være politisk aktiv i løpet av studietiden din? Om det så er miljø og klima eller mindre enkeltsaker som engasjerer deg – bruk litt av fritiden din på å ta i et tak for en sak du brenner for. Gjennom et politisk engasjement får du verdifull erfaring du kan ta med deg inn i arbeidslivet, og ikke minst et større nettverk som du kan få bruk for underveis og senere.

Frivillig arbeid

Mange arbeidsgivere ser etter kandidater som har arbeidet frivillig. Dette kan du blant annet gjøre via frivillige organisasjoner som Røde Kors, Redd Barna og UNICEF, men du kan også ta små verv på skolen du studerer. For eksempel kan du som faglig veileder hjelpe medstudenter med fag du er dyktig i, eller delta på større arrangementer som for eksempel fadderuka. Å være fadder bringer med seg mye fart og moro, men også ansvar. Som fadder er du en viktig del av ferske studenters første møte med høyere utdanning, både på den sosiale og faglige fronten.

Publisert 13.09.2019


Du kan kanskje også være interessert i:

Sist oppdatert: 05.09.2019

Derfor bør du ha studentforsikring

Skal du studere i utlandet? Da bør du ha forsikring! Se vår oversikt over forsikringer tilpasset studenter.

Les mer
Sist oppdatert: 27.08.2019

Hvordan bruke mindre penger som student

Er du en av dem som føler at pengene raskt forsvinner hver måned, uten at du helt vet hva du bruker dem på? Det er aldri for sent å ta grep!

Les mer
Sist oppdatert: 27.08.2019

Slik takler du eksamensnerver

Har du eksamensangst? Vi gir deg noen uformelle og forebyggende råd for hvordan du kan takle eksamensstresset.

Les mer
Meld deg på vårt nyhetsbrev

*