Studentaktiviteter i Ålesund

Ålesund har sakte men sikkert blitt en studentby å regne med. Vi gir deg noen tips til forskjellige studentaktiviteter i sunnmørsbyen ved havgapet.

Ålesund har sakte men sikkert blitt en studentby å regne med. Etter at Høgskolen i Ålesund ble slått sammen med NTNU har byen fått et yrende studentmiljø. Vi gir deg noen tips til forskjellige studentaktiviteter i sunnmørsbyen ved havgapet.

Utforsk naturen

Dersom du er opptatt av å ha nær tilgang til naturen, er Ålesund rett sted å studere. En tur opp de 418 trappetrinnene til Fjellstua gir deg flott utsikt over bysentrum og er et friskt pust i lesepausen. På byfjellet finner du også gode turområder. Ønsker du en lett tur på fjellet, er Sukkertoppen å anbefale. Når du ankommer toppen kan du nyte en 360-graders utsikt over hele Ålesund og omegn. For en naturopplevelse i vakre omgivelser, kan du besøke Alnes på Godøy. Her kan du bestige Godøyfjellet, spasere langs sandstrendene eller besøke gamle Alnes fyr. For studenter i Ålesund er det heller ikke lange veien til Sunnmørsalpene og alt fjellene har å by på, enten det er turer til fots eller på ski.

Studentorganisasjoner

Som student kan du engasjere deg i flere ulike organisasjoner. Dette gir deg mulighet til å utvide nettverket ditt og samtidig få relevant erfaring. Ålesund Studentsamfunn (ÅSS) jobber med å fremme studentaktiviteter i byen. Her kan man verve seg til ulike arrangementer eller andre stillinger med mål om et bedre studentmiljø. START Ålesund er en studentorganisasjon hvor du kan jobbe med å fremme entreprenørskap og innovasjon blant studenter. NLU er en frivillig organisasjon som planlegger arrangementer som skal skape relasjoner mellom næringslivet og studentene. Mange studenter engasjerer seg i tillegg i Studentparlamentet, Fadder, ISU og SIT. Uansett hvilken studentorganisasjon du ender opp i, vil medlemsskapet være en god erfaring både når det gjelder sosiale og profesjonelle relasjoner.

Konsertopplevelser og uteliv

Ålesund har et yrende kulturliv med både festivaler og konserter. Terminalen Byscene tilbyr konsertopplevelser med både små og store artister i løpet av året. Her kan man nyte en øl imens favorittartisten opptrer. Andre utesteder som er populære blant studentene, er Pianisten og Keiseren. Når det begynner å bli en stund siden man fikk utbetalt det månedlige stipendet passer det fint at flere av utestedene har studentrabatter. Ålesund Studentsamfunn inviterer studenter til flere store arrangement i løpet av året. Blant annet Fadderuka, Oktoberfest, Ski og magi og Halloween. Under U.-ka arrangeres det revy, konserter, familiedager og stand-up hvor studentene kan engasjere seg som deltakere i de forskjellige showene eller som publikum.

Studentidrett

I en hektisk studiehverdag er det viktig å være i fysisk aktivitet. I løpet av studiedagene sitter man mye stille, og det er derfor både smart og sosialt å delta i studentidrett. NTNUI i Ålesund er et eget idrettslag som tilbyr en rekke ulike idretter. Her kan du blant annet melde deg inn i fotball, disc golf, basket, lacrosse eller volleyball. SIT har også åpnet et treningssenter som studenter kan benytte seg av. Her er det blant annet mulighet for egentrening, gruppetimer og treningsveiledning.

Festivaler

Jugendfest har blitt en stor festival som både presenterer internasjonale artister og folkekjære musikere. Sommerfesten på Giske, som holder til på øya Giske rett utenfor Ålesund, er en annerledes festival. Her spleiser du med et ønsket beløp i inngangen, og kan deretter nyte en hel dag med fantastiske artister og den vakre naturen rundt. Av andre festivaler som er verdt å nevne arrangeres blant annet Ålesund Live, Matfestivalen og Båtfestivalen.  

Finn utdanning i Ålesund her

Kilder: www.visitmr.com, ntnu.nosit.no                                     


Annonser