Studentaktiviteter i Bodø

Skal du studere i Bodø og lurer på hva du kan finne på i byen omringet av hav og fjell? Her finner du våre tips på aktiviteter som kan passe for deg som student i Bodø.

Bodø er en by i utvikling der det stadig vekk dukker opp nye restauranter, mikrobryggerier og aktivitetstilbud, som for eksempel padel. Studiestedet er kompakt med Nord Universitet, Handelshøgskolen og Politihøgskolen i samme område. På kort avstand har du tilgang til et variret tilbud av sportsaktviteter, friluftsliv og kulturopplevelser. Hvis du er heldig kan du også få tak i en studentbolig med panoramautsikt over fjord og fjell, bare noen minutters gange fra skolene. 

Ting å gjøre i Bodø

I Bodø kan du oppleve både byliv og vakker nordnorsk natur ved siden av studiene. Byen ligger på en halvøy midt på Nordlands kystlinje og kan derfor by på mange spektakulære naturopplevelser. Det finnes et godt utvalg for deg som liker aktiviteter som fotturer, kajakkpadling, terrengsykling, fjellklatring og paragliding. En unik opplevelse som du bør få med deg er et besøk til verdens sterkeste tidevannsstrøm, Saltstraumen, som ligger 30 minutter med bil fra sentrum. Her finnes det gode fiskemuligheter med stor sannsynlighet for napp, i blant på hvert eneste kast. 

Du vil også oppleve store kontraster i form av mørketid og midnattsol. På vinteren ligger sola under horisonten på dagtid, mens nordlyset farger himmelen om kvelden. På sommeren derimot, er det fare for å bli døgnvill da det er lyst døgnet rundt. 

Bodø er også en urban by med et rikt kulturliv. Du kan utforske byens restauranter, kafeer og utesteder, besøke nisjebutikkene i sentrum eller ta turen til Nord-Norges største kjøpesenter, City Nord, for de beste shoppingmulighetene. Kanskje dukker din favorittartist opp på den velbesøkte Parkenfestivalen, under Musikkfestuka eller i Stormen konserthus? Hit trekkes nemlig tusenvis av publikummere hvert år for sosiale arrangementer med flotte musikkopplevelser. 

Studentforeninger i Bodø

Studentforeninger er en fantastisk arena for å knytte sosiale kontakter og få erfaringer som vil være nyttige i din fremtidige karriere. Som student i Bodø finnes det en rekke ulike foreninger du kan bli med i. Du kan for eksempel engasjere deg innen idrett, nyskaping og entreprenørskap, ølbrygging, brettspill, eller FN-spørsmål. Du kan også bli med i Studentorganisasjonen i Bodø (SOB) som arbeider for å ivareta studentenes rettigheter og interesser, i tillegg til å planlegge og gjennomføre alle de store arrangementene som fadderperioden og UKA i Bodø. 

For deg som liker å være aktiv

Dersom du ønsker å fylle din hverdag med fysisk aktivitet kan Bodøstudentenes idrettslag (BOSI) være noe for deg. Her kan du være med på sporter som fotball, håndball, svømming og volleyball. Foretrekker du utendørsaktiviteter finnes det også en friluftsforening som kan være verdt å sjekke ut. 

Hvis du heller ønsker å trene på egen hånd har du mange gode alternativer like i nærheten av skolen. Det finnes flere ulike treningssentre, alt fra et mindre kjellergym som holder døgnåpent til større treningssentre med gruppetimer og basseng. Du har også tilgang til klatrehall, løpebane, fotballbaner og andre aktivitetshaller like i nærheten av campus.

Ti på topp i Bodø

Keiservarden er et kjent turmål i Bodø. Du kan se toppen fra sentrum og vel oppe har du på en klar dag utsikt hele veien til Lofoten. Denne toppen er en del av turtilbudet Ti på topp i Bodø. Ti på topp er et tilrettelagt turtilbud hvor deltakerne hvert år besøker 15 ulike topper. Dette er noe alle kan delta på, enten alene eller som lag. Gjennom Ti på topp får du ekstra motivasjon til en aktiv sommer, i tillegg til hjelpen du trenger for å finne frem til nye topper som kan by på spektakulære naturopplevelser. 

Uteliv og kulturarrangementer

Bodø er som innledningsvis nevnt en by i utvikling, der det stadig dukker opp nyheter innenfor kultur og uteliv. Det kan for eksempel være nye barer, restauranter og uteserveringer med unike konsept, eller byfestivaler som vokser og tar imot kjente verdensartister. Et nytt konsept er den flytende badstuen Pust som ligger ved kaien i sentrum. Her kan du nyte varmen og friske havsbad om hverandre. 

En stor begivenhet har den senere tid vært å supporte og heie fram fotballaget Bodø/Glimt både i Norge og Europa. Det kan være vanskelig å få tak i billetter, spesielt til Europakampene. Hvis du likevel lykkes får du føle på fest stemning og fellesskap, selv om du i utgangspunktet kanskje ikke er supporter av klubben eller idretten. 

Samfunnet 

Samfunnet er studentenes eget hus i Bodø. Det er en organisasjon som eies og drives av sine medlemmer. Samfunnet ligger vegg i vegg med Nord Universitet og har som mål å være et naturlig samlingspunkt for studenter. Her arrangeres blant annet konserter, quizkvelder og temafester, alt for å gi studentene et godt sosialt og kulturelt tilbud. 

Studentuka 

UKA i Bodø er en festival som arrangeres annethvert år av studentene i byen. Festivalen er et populært arrangement som verdsettes høyt av de besøkende. Her kan du gå på alt fra stand up, rave-party, konserter, silent disco og revyer til fag- og idrettsdager. 

Europeisk kulturhovedstad i 2024

I 2024 vil det kanskje være ekstra stas å være student i Bodø. Bodø og Nordland er nemlig Europeisk kulturhovedstad dette året. Det betyr at det blant annet blir flere arrangementer og et bredere kulturtilbud for å vise frem byen på best mulig måte for nasjonale og internasjonale turister. Dette kan du som student selvsagt også utnytte. 

Finn din utdanning i Bodø her

Kilder: nord.no, bodo.tipåtopp.no, samfunnetibodo.no, studentinord.no, bodo2024.no, bodo.kommune.no, pust.io, oppturfestival.no

Picture of Karoline Sten

Karoline Sten

Site Manager (Vis mer)
Karoline jobber som Site Manager på studentum.no og hjelper studieinteresserte med å finne utdanning i og utenfor Norge. Karoline er født og oppvokst i Norge, men bor og jobber nå i Stockholm. Hun har en bachelorgrad i turismevitenskap med medieteknikk som sideemne fra Södertörns Högskola i Stockholm. Hun har også en årsenhet i Reiselivsledelse fra UIS. (Vis mindre)

About

Karoline jobber som Site Manager på studentum.no og hjelper studieinteresserte med å finne utdanning i og utenfor Norge. Karoline er født og oppvokst i Norge, men bor og jobber nå i Stockholm. Hun har en bachelorgrad i turismevitenskap med medieteknikk som sideemne fra Södertörns Högskola i Stockholm. Hun har også en årsenhet i Reiselivsledelse fra UIS.

Annonser