Bachelor

Nordområde- og nordiske studier

Nord universitet, i Bodø
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato

Nordområde- og nordiske studier

Vil du lære mer om natur, miljø og bærekraftig utvikling i nordområdene? Har du interesse for urbefolkningsspørsmål, samfunnsforhold og politikk i det høye nord? Ønsker du mer kunnskap om det som ofte kalles den nordiske modellen for politisk organisering,  samfunnsutvikling og velferdsstat. Ønsker du en internasjonal bachelorgrad med mulighet for studieopphold ved et utenlandsk universitet? Har du kanskje ikke anledning til å bo i Bodø eller gjennomføre et studium på dagtid? Da er Bachelor i nordområde- og nordiske studier kanskje det rette valget for deg.

Tilbudet er engelskspråklig og de 90 første obligatoriske studiepoengene gjennomføres som nettstudier. Fordypningssemesteret (3. semester) med fokus på Norden og norske forhold, tilbys også som ordinær undervisning ved Nord universitet for de som ønsker det. I tillegg til de obligatoriske emnene, tilbyr vi også 90 studiepoeng med engelskspråklige valgemner, både nettbaserte og campusbaserte, for de som vil ta hele graden ved Nord universitet. Det er imidlertid også mulig å innpasse studier fra andre universiteter både i Norge og i utlandet som valgemner.

Studiet gir en svært egnet fagbakgrunn for samfunnsarbeid og ulike forvaltningsoppgaver hvor det kreves kunnskap og innsikt om samfunnsforhold i nordområdene. Nordområderstudier er også godt egnet for undervisningsformål og som tilleggsutdanning for lærere.

Kommende startdatoer

1 tilgjengelig startdato

Høst

  • Klasserom
  • Bodø
Nord universitet
Bodø
Bodø

Nord universitet

1. januar 2016 ble Universitetet i Nordland, Høgskolen i Nord-Trøndelag og Høgskolen i Nesna til Nord universitet. Universitetet har ca 1.350 ansatte og 12.000 studenter, fordelt på studiestedene Vesterålen, Bodø, Mo i Rana, Sandnessjøen, Nesna, Namsos, Steinkjer, Levanger og Stjørdal....

Les mer og vis alle utdanninger ved Nord universitet

Highlights