Vis studentum.no som: Mobil

Studentaktiviteter i Trondheim

Skal du studere i Trondheim og lurer på hva det er som gjør at denne byen år etter år scorer høyt i rankingen som den beste studentbyen? En av mange grunner til fornøyde studenter er det mangfoldige aktivitetstilbudet - uansett hvilke interesser du har vil du finne noe som passer for deg. I byen som har Norges største universitet blir du en del av et levende og aktivt studentmiljø hvor du både kan delta på aktiviteter og få verdifull erfaring som frivillig.

Ting å gjøre i Trondheim

I Trondheim, Norges tredje største by, er høydepunktene og opplevelsene mange. Katedralen Nidarosdomen med sin beliggenhet midt i sentrum, er vel verdt et besøk. Dersom du er interessert i kunst, kultur og historie bør du også besøke et av byens museer, for eksempel Trondheim Kunstmuseum eller Rockheim som er Norges nasjonalmuseum for populærmusikk. 

Ta turen til bakklandet, vandre i fargerike brosteinsgater, besøk et galleri og finn skjulte skatter i en av byens mange småbutikker. Byen har et stort utvalg av restauranter og kafeer. For deg som har en gastronomisk interesse kan Trondheim matfestival som arrangeres en gang i året være en herlig opplevelse. Hvis du er mer interessert i byens nattliv kan du velge mellom alt fra luksuriøse cocktailbarer til jordnære mikrobryggerier. Dersom du er interessert i musikkopplevelser bør du også sjekke ut byens konsert- og festivalprogram - her er det mye å velge mellom. 

Trondheim er en by med vakker natur som byr på mange utendørsaktiviteter. Ikke langt fra sentrum finner du bymarka. Her kan du gå turer og bade i ferskvann på sommeren, gå på ski og kanskje være så heldig å oppleve nordlyset i løpet av vintermånedene. Padle i kajakk langs nidelva eller besøk en av byens badeplasser, her finner du aktiviteter året rundt. 

Bli med i en studentforening 

Studentfrivilligheten i Trondheim er blant de beste i landet. Her finnes det enormt mange muligheter for deg som ønsker å engasjere deg i en studentorganisasjon eller linjeforening. Sosialt engasjement gir deg erfaringer for livet og kan fungere som et utmerket supplement til den faglige kompetansen du får gjennom studiet. Du kan for eksempel arbeide som frivillig på studentersamfundet hvor det arrangeres blant annet fester og konserter for studenter, i ISFiT hvor du er med på sette opp alt fra debatter til festivaler, med studentpolitikk eller i NTNUI som trener eller gruppeleder i idretten. 

For deg som liker å være aktiv 

Som student bruker du mye tid på forelesninger og lesesalen. Det vil si at du sitter store deler av dagen, som gjør trening og fysisk aktivitet spesielt viktig. Som i alle andre store byer finnes det er bredt utvalg av treningstilbud, men i Trondheim er det verdt å sjekke opp hvilke muligheter som finnes for deg som student. 

Lagidrett og treningssentre for studenter

NTNUI er Norges største idrettsforening med mer enn 14 000 medlemmer og over 60 forskjellige aktiviteter og idretter. NTNUI har noe for alle, uansett om du ønsker å spille på toppnivå eller vil prøve noe helt nytt. Her kan du være med på alt fra fotball, dans, svømming, løping og golf til amerikansk fotball og cricket. Dersom du foretrekker å trene på treningssenter har Sit et godt tilbud. Du får tilgang til fem treningssentre med sentral beliggenhet og et stort utvalg av gruppetimer til en god pris. 

Du kan selvsagt også holde deg aktiv uten at det koster noe. For eksempel, så har Trondheim de siste årene markert seg som en sykkelby. Her finnes det gode sykkelveier for deg som ønsker å bruke pengene som ellers hadde gått til busskort på noe annet.

Uteliv og kulturarrangementer for studenter

Studenter i Trondheim har mange valgmuligheter når det gjelder kulturtilbud. Her står Studentersamfundet sentralt, som er en organisasjon som drives av og for studenter. Samfundet har som mål å være det naturlige samlingsstedet for studenter i Trondheim. Det røde runde bygget huser utallige konserter med både små og store artister, ulike arrangementer som teater, quiz og kino, i tillegg til å ha flere barer og restauranter. Tar du turen hit er du sikret en hyggelig kveld. Et annet sted som er verdt et besøk er Antikvariatet, som er en hyggelig kafé/bar med et nytt kulturarrangement hver eneste dag. 

UKA Trondheim

Annethvert år arrangeres den 25-dagers lange kulturfestivalen UKA. Frivillige studenter steller i stand konserter, revyer, temafester og andre arrangementer, og du kan virkelig føle på feststemningen i byen. Det finnes i tillegg en rekke andre aktiviteter som kan passe for deg som student. Noen eksempler er Festningen festival, NTNU vitenskapsmuseum og fotballkamper til den kjente klubben Rosenborg. Mange av stedene tilbyr studentrabatter på inngang og billetter - verdt å sjekke opp for deg som lever på en stram studentøkonomi. 

Finn din utdanning i Trondheim her

Kilder: Visit Norway, trondheim.no, NTNU.no, sit.no, samfundet.no, uka.no

Sist oppdatert: 09 nov 2022
Picture of Karoline Sten
Karoline Sten
Site Manager

Du kan kanskje også være interessert i:

Sist oppdatert: 16.01.2019

Studentaktiviteter i Ålesund

Ålesund har sakte men sikkert blitt en studentby å regne med. Vi gir deg noen tips til forskjellige studentaktiviteter i sunnmørsbyen ved havgapet.

Les mer
Sist oppdatert: 16.10.2019

Studentaktiviteter i Bergen

Er du student i Bergen eller vurderer å bli det? Her får du noen forslag til hva du som student kan gjøre på fritiden i byen mellom de syv fjell.

Les mer
Sist oppdatert: 12.09.2018

Studentaktiviteter i Oslo

Er du student i Oslo? Da har du ingen grunn til å kjede deg! Les vår guide for hva du kan gjøre i Oslo.

Les mer