12 sep 2018

Aktiviteter for deg som er student i Oslo

Studentaktiveter i Oslo

Foto: iStock

Er du student i Oslo? Da har du ingen grunn til å kjede deg!

Oslo er en by full av kontraster. En pulserende storby, men også en friluftsby med nærhet til skog og mark. I Oslo finnes det noe for enhver.

Engasjer deg i en studentorganisasjon

Å være med i en studentorganisasjon er en verdifull investering. Du får tilgang til sosiale nettverk, og du kan vise fremtidige arbeidsgivere at du er god på samarbeid og at du ønsker å bidra til fellesskapet.

Eksempler på studentorganisasjoner:

  • Studentparlamentet ved UiO eller HiOA
  • Studentpolitiske lister («Studentpolitikken»)
  • Studentutvalgene (studentorganer ved hvert fakultet, bindeledd mellom studentene og fakultetene)
  • Program- og fagutvalg (pensumlister, evalueringer, fagtilbud m.m.)
  • Velferdstinget (interesseorganisasjon og et studentpolitisk organ for stort sett alle studenter i Oslo)

Meld deg inn i en studentforening

Universitetet i Oslo har mer enn 250 studentforeninger. Disse er en super kilde til venner, utfordringer, arbeidserfaring, kjærester og hyggelige stunder.

OsloMet har rundt 40 studentforeninger. Foreningene byr på et aktivitetstilbud som strekker seg over alt fra dykkeklubb, fotballag og Norges fremste lacrosse-lag for kvinner, til sangkor, fotoklubb og bistandsorganisasjoner.

Handelshøyskolen BI har både studentforeninger, utvalg, staber og prosjekter.

Mange av foreningene arrangerer sosiale kvelder, debatter, innsamlingsaksjoner, konserter, lanseringer, fremvisninger og mye mer. Og om du ikke ønsker å melde deg inn i en forening, kan du alltids delta på et av de mange arrangementene likevel!

Ta en tur på studentpuben

I Oslo finnes det en rekke studentpuber, tilknyttet de ulike studiestedene eller fakultetene. Høgskolen har «Samfunnet Bislet Pub», og UiO har en pub i kjelleren på nesten hvert fakultet. Handelshøyskolen BI tilbyr SBIO KROA, som er en hyggelig møteplass for studenter.

I studentpuber arrangeres konserter, studentkro, quiz, stand up, spillklubb, filmfremvisninger, faglige debatter og mye mer. Flere av pubene har biljardbord, foosball og liknende tilbud, og ofte kan de leies som for eksempel øvingslokale for lokale studentband. Studentpubene er drevet på frivillig basis av studenter fra studiestedet, og kan tilby et fantastisk godt sosialt miljø!

Studentidretten

Studentidretten SIO Athletica har fem treningssentre: Blindern, Centrum, Domus, Nydalen og Vulkan. Disse tilbyr blant annet svømming, gruppetimer, spinning, egentrening, PT, haller og baner, fysioterapi og massasje. Treningssentre for studenter er både billige og bra!

Som student kan du også melde deg inn i Oslostudentenes Idrettsklubb.

Helsetilbud for Oslo-studenter

SIO Helse er en helhetlig helsetjeneste for studenter. Her tilbys både lege og fastlege, psykolog, psykiater, selvhjelp, tannlege, vaksine, fysioterapi, helsesøster

Mat og drikke

Ved studiestedene i Oslo og Akershus finnes det over 50 kafeer og møtesteder. Her kan du blant annet finne tilbud som dagens middag for 50 kroner, kaffeavtaler og mye annet. Det er også mange billige og fine spiseplasser rundtom i byen. 

Lei en studenthytte

Ønsker du en tur i skog og mark, og en liten pause fra storbylivet, kan du leie en av studenthyttene. Hyttene er drevet av forskjellige studentforeninger og du må kontakte den enkelte hytte for å høre om det er ledig.

Dra på teater, konsert eller kunstutstilling med studiegjengen

Som student får du rabatt på en rekke av byens teatre, scener og museer. Kulturelle opplevelser gir nye impulser, og kan til og med hjelpe med å se pensum med et annet blikk!

Vær turist i egen by

Er lommeboka tom, så er det fortsatt ingen grunn til å kjede seg. Vær turist i egen by! Sjekk ut Operahuset og Hollmenkollbakken eller ta deg en tur langs Akerselva. Besøk Slottsparken, Vigelandsparken eller utforsk naturen i Oslomarka. En tur i marka vil garantert gi mersmak – sommer så vel som vinter!

Alle linker er eksterne.                                                                           Publisert 26.02.2015

Sist oppdatert: 12 sep 2018

Du kan kanskje også være interessert i:

Sist oppdatert: 16.10.2019

Studentaktiviteter i Bergen

Er du student i Bergen eller vurderer å bli det? Her får du noen forslag til hva du som student kan gjøre på fritiden i byen mellom de syv fjell.

Les mer
Sist oppdatert: 16.10.2019

Studentaktiviteter i Stavanger

Kan du tenke deg å studere i Stavanger? Få en oversikt over hva du som studerende kan bruke fritiden på i oljehovedstaden!

Les mer
Sist oppdatert: 09.11.2022

Studentaktiviteter i Bodø

Skal du studere i Bodø og lurer på hva du kan finne på i byen omringet av hav og fjell? Her finner du våre tips på aktiviteter som kan passe for deg som student i Bodø.

Les mer