01 sep 2023

Ledige studieplasser høsten 2023

Vil du oppfylle studiedrømmen til høsten, men ikke søkt ennå? Ingen grunn til panikk! Det er fortsatt ledige plasser på skoler i både Norge og utlandet. Vi gir deg oversikten over det du trenger å vite. 

Når får man svar på ledige studieplasser? 

Samordna opptak publiserer 19. juli listen over ledige studieplasser ved universiteter og høyskoler, og fra 20. Juli kl. 09.00 kan du søke på restplassene. Det er løpende opptak på studiene, som vil si at lærerstedene behandler søknaden din fortløpende etter du har søkt. Hvis det er flere søkere enn ledige studieplasser, er det de første som har søkt som blir vurdert. 

Flere skoler har rullerende opptak, som vil si at du kan søke på ulike utdanninger til du får studietilbud, helt frem til studiestart.  

Hvilke studier kan jeg søke på? 

Det er fortsatt mange muligheter for deg som ønsker å studere til høsten. Du kan søke på bachelor, master, fagskole, årsstudium og korte studier innen flere ulike fagområder. Du kan også ta opp ta opp fag fra videregående, hvis du mangler noen fag eller ønsker å forbedre karakterene dine.  

Nedenfor finner du en liste over skoler som fortsatt har ledige studieplasser til høsten. Skolene tilbyr utdanninger innen en rekke ulike fagområder. Kanskje du finner din drømmeutdanning? 

 

Beauty og Helse Akademiet - skjønnhet og helse

Bli student på Norges største og eneste skole som tilbyr alt innen skjønnhet og helse! Her finner du utdanning innen hudpleie, fotterapi, make up, negler og vipper under samme tak.

Som student hos oss får du utvikle deg i et kreativt og spennende miljø. Med en praktisk og yrkesrettet utdannelse er det kort vei til et fremtidsrettet yrke som du kan praktisere verden rundt. 

Velg med hjertet. Meld din interesse nå! 

Ledige studieplasser hos BHA

 

Hudpleieakademiet | Bli hudterapeut

Er du interessert i helse, skjønnhet og velvære, og liker å omgås og jobbe med mennesker? Hudpleieakademiet utdanner markedets mest profesjonelle kropps- og hudterapeuter. Hos oss får du også en internasjonal CIDESCO-godkjenning. Vi har ledige plasser på fulltidsstudiet med oppstart 21. august 2023!

Godkjent av lånekassen | Fortsatt ledige plasser |  Søk i dag

Mer informasjon

 

Vil du utdanne deg til å jobbe med dyr?

Fagsenteret har lang erfaring med å tilby nettbaserte utdanninger til deg som ønsker en fleksibel studiehverdag sammen med en solid og ettertraktet kompetanse innen dyrefag.  

Fagsenteret har utdanninger i: 

  • Dyrlegesekretær 
  • Dyrelegeassistent 
  • Fagbrev i dyrefag 
  • Hundefrisør 
  • Dyreadferd og kommunikasjon 

Søk studieplass i dag - vi har fortløpende opptak! 

Mer informasjon

 

Vil du jobbe med mennesker?

VID tilbyr bachelor-, master og videreutdanninger innen sykepleie, vernepleie, ergoterapi, sosialt arbeid, teologi, diakoni, ledelse og familieterapi. VID har campus både i Oslo, Bergen, Sandnes, Stavanger, Sandvika og Helgeland. 

Det er fremdeles mulig å søke på noen av våre master- og videreutdanninger for høsten 2023. 

Mer informasjon

Sist oppdatert: 01 sep 2023

Du kan kanskje også være interessert i:

Sist oppdatert: 01.07.2022

Ledige studieplasser høsten 2018

Kom du ikke inn på studiet du søkte? Eller har du glemt å søke studieplass for høsten? Det finnes fortsatt ledige studieplasser på skoler rundt om i Norge og i utlandet! 

Les mer
Sist oppdatert: 01.07.2022

Ledige studieplasser høsten 2019

Kom du ikke inn på studiet du søkte? Eller har du glemt å søke studieplass for høsten? Det finnes fortsatt ledige studieplasser på skoler rundt om i Norge og i utlandet!

Les mer
Sist oppdatert: 01.07.2022

Ledige studieplasser 2021

Har du lyst til å begynne å studere til høsten, men glemte å søke? Kanskje du ikke kom inn på ønsket studie, eller ønsker å omskolere deg? Det er fortsatt ledige studieplasser på skoler både i Norge og utlandet.  Flere spennende studieløp har rullerende opptak, som gjør det mulig for deg å søke fortløpende på studier både i Norge og i utlandet!

Les mer