Master

Master i avansert klinisk allmennsykepleie

Varighet
4 år
Undervisning
Deltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Varighet
4 år
Undervisning
Deltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen

Master i avansert klinisk allmennsykepleie

Dette lærer du i avansert klinisk allmennsykepleie

Masterstudiet i avansert klinisk allmennsykepleie har et omfang på 120 studiepoeng. Kompetanseområdene som utdanningen dekker er nedfelt i forskrift om nasjonal retningslinje for masterutdanning i avansert klinisk allmennsykepleie og omfatter følgende områder:

Klinisk vurderings-, beslutnings-, og handlingskompetanse

Helsekompetanse, pasientopplæring og veiledning

Faglig ledelse og koordinering

Kunnskapsbasert fagutvikling, tjenesteforbedring og innovasjon

I tillegg til å gi studentene breddekompetanse og et tilstrekkelig natur- og samfunnsvitenskapelig grunnlag til å kunne ivareta selvstendig rolle som AKS legges det i utdanningen til rette for valg av fordypningsemner, samt spesialisering av klinisk kompetanse innenfor det ansvarsområdet studenten skal ha etter utdanning. For å imøtekomme de store behovene for ressurser og kompetanse knyttet til ivaretakelse av en økende andel skrøpelige eldre, samt pasienter med sammensatte og komplekse helsetilstander vil det ved USN tilbys to valgbare fordypninger tilknyttet masterutdanningen i avansert klinisk allmennsykepleie. Fordypningene tilbys annethvert år, men siden det i AKS-utdanningen legges individuelle studieplaner, vil ikke valg av fordypning påvirke studieløpet.

Universitetet i Sørøst-Norge
Hasbergsvei 36
3616 Kongsberg

USN – Et av landets nyeste universiteter

Den 4. mai 2018 ble Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN) til Universitetet i Sørøst-Norge (USN). Dette gjør dem til et av Norges nyeste universiteter, og det fjerde største av Norges ti universiteter.  USN tilbyr profesjonsorientert og arbeidslivsrettet utdanning, forskning og kunnskapsformidling med...

Les mer og vis alle utdanninger ved Universitetet i Sørøst-Norge

Highlights