Vis studentum.no som: Mobil
Sammendrag
Universitet og høgskole
Riga
Kontakt SONOR
Klasserom

Medisin

Utdanning i medisin

Har du en drøm om å bli lege? Gjør som mange andre nordmenn og ta medisinutdanningen din i utlandet!

Om utdanningen 

Medisin er studiet av det friske og syke mennesket og de faktorene som virker inn på dette. Som medisinstudent vil du lære om hvordan kroppen normalt fungerer og hva som skjer ved sykdom. Medisinstudiet består av mye teori og stiller høye krav til medisinsk kompetanse, men også praktiske ferdigheter i møte med pasienter. Du vil derfor gjennomgå flere praksisperioder i løpet av utdanningen. 

For å kunne jobbe som lege i Norge må du ha autorisasjon. Du søker om å få din utdanning godkjent av Helsedirektoratet. Kontakt SONOR vedrørende dette før du skal ta en medisinutdanning i utlandet.

Eksempler på emner i medisinstudiet:

 • Anatomi
 • Fysiologi
 • Patologi
 • Biokjemi
 • Ernæring
 • Genetikk
 • Klinisk biokjemi
 • Klinisk og praktisk arbeid

Karrieremuligheter

Når du er ferdig utdannet innen medisin og har fått autorisasjon fra Helsedirektoratet, kan du jobbe som lege. Da har du også muligheten til å spesialisere deg innenfor mange retninger, noe som krever en etterutdanning på vanligvis fem år. Hvis du ønsker å fortsette innen forskning er det mulig å ta en PhD hvor du forsker på ditt eget spesialområde.

Ferdige utdannede leger jobber som regel:

 • i allmennpraksis
 • på sykehus
 • i kommunehelsetjenesten
 • som privatpraktiserende spesialist
 • For humanitære organisasjoner, i Norge eller utlandet
 • I Forsvaret
 • I administrative stillinger innen et departement, direktorat eller generelt i helsevesenet.
For kontakt eller mer informasjon om Medisin, vennligst fyll inn en interessemelding.

Kostnader

Kontakt skolen for informasjon om kostnader. 

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Medisin.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Riga Stradins University

Riga Stradins University er universitetet for deg som er interessert i å få en medisin- eller tannlegeutdanning med mye praksis kort vei fra Norge.

Om Riga Stradins University (RSU)

Dette universitetet er studiestedet for deg som vil ha en helhetlig helsefaglig grad som gir rett til autorisasjon i Norge etter endte studier. Riga Stradins har et mål om å ha en moderne undervisning, og har de siste årene innført noen av verdens beste undervisningsmetoder, og har økt kravene til undervisningen av studentene. Og – kanskje viktigst av alt, studiene er på engelsk.

Undervisning

Med topp moderne fasiliteter innen medisinsk teknologi, robotikk og klinikk får du som student tilgang kun til det beste. For det er best å borre i robottann før du prøver deg på en ekte mennesketann, og det er lettere å øve deg på å sy sting i huden på noen som ikke føler smerte. Undervisningen er tilpasset studentene, hvor det er fokus på forskjellige undervisningsmetoder. Utdanningene RSU tilbyr har blant annet forelesninger og workshops, i tillegg til praktisk undervisning, klinisk undervisning, caseoppgaver og presentasjoner av forskningsoppgaver.

Søk gjennom SONOR

SONOR hjelper deg som har lyst til å studere i utlandet med alt fra kartlegging av studiemuligheter til selve søknadsprosessen. Det er ingen økonomiske forpliktelser for deg som student å benytte deg av SONOR sine tjenester, så hvorfor stå alene når du kan ha vår kompetanse i ryggen overfor et så stort og viktig valg?

Vis alle utdanninger fra Riga Stradins University

Kontaktinformasjon til Riga Stradins University

Riga Stradins University

Riga

Tlf: 73 80 97 31
Fax 73 80 97 51


Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Medisin:

OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!