Vis studentum.no som: Mobil

Interiør

fagskoleutdanning i interiør

Drømmer du om å jobbe med interiør?

Fagskoleutdanningen Interiør handler om interiørdesign i private og offentlige rom. Utdanningen gir en teoretisk og praktisk plattform til din tilnærming til arbeidsslivet. Lærer har nær kontakt med studentene, og veiledning med fokus på faglig og kreativ utvikling vektlegges gjennom hele utdanningen.

Treider Fagskoler Design har også fokus på at du skal utvikle deg som individ og at du skal utvikle dine samarbeidsegenskaper. Summen av dette er det som skaper gode resultater. Skolen har nær kontakt med næringslivet, og som en del av utdanningens andre semester skal du gjennomføre en praksisperiode i en relevant bedrift.

Emner i studiet

  • Teknikker
  • Mennesker og samfunn
  • Interiør
  • Konseptutvikling
  • Event / utstilling
  • Relevant programvare

I utdanningen går teori og praksis hånd i hånd. I første halvdel av 1. semester lærer du samarbeids- og kommunikasjonsteknikker innenfor emnet Interiørdesign. Videre arbeider du med oppgavebaserte prosjekter. Første halvdel av 2. semester er viet studier for å lete etter behov og resultater av interiørbaserte virkemidler hos forskjellige målgrupper. Utdanningen går over et intensivt studieår og baserer seg på et aktivt samarbeid mellom deg som student og skolens lærere.

Jobbmuligheter

Arkitekter og interiørarkitekter trenger dyktige personer med tanker, ideer, forslag og inspirasjon, og som er i stand til å visualisere ved hjelp av profesjonelle presentasjonsteknikker.

Etter fullført utdanning kan du jobbe som interiørkonsulent, interiørstylist, interiørdesigner eller boligstylist, alternativt med innredning i en kjede som f.eks. IKEA. Du kan jobbe hos leverandører av kjøkken, baderom eller kontormøbler, på arkitektkontor, hos husleverandør eller i byggefirma. Interessen for interiør og design vokser stadig, og bransjen har behov for ansatte med fagkunnskap om innredning, trender, farger og tekstiler.

De beste læringseksemplene er konkrete prosjekter der næringsliv og offentlig virksomhet er kundene. Som student lærer du arbeidsprosessen fra idé til ferdig produkt. Slik blir du trygg på å mestre produksjonsprosessene når du starter i jobb.

Det nære samarbeidet mellom skolen og næringslivet gjør oss i stand til å fange opp tendenser og utviklingsområder i bransjen. Så snart noe nytt rører seg, omsetter vi det til praktiske ferdigheter som du kan bringe med deg videre. For å gjennomføre studiet kreves det modenhet og selvstendighet, og det forventes høy studieaktivitet og engasjert deltakelse gjennom hele studietiden.

Vi fokuserer på at du skal utvikle deg som individ, samtidig som du skal mestre stor grad av samarbeid. Noen av prosjektene løser vi «in house», men ofte søker vi ut og har den virkelige verden som øvingsarena.

For kontakt eller mer informasjon om Interiør, vennligst fyll inn en interessemelding.

Omfang og studietid

TO SEMESTRE PÅ DAGTID (ett skoleår)
Interiør tilbys med varighet to semestre på dagtid og gjennomføres som klasseromsundervisning.

Opptakskrav/Søknad

Fullført og bestått videregående opplæring. Realkompetanse eller relevant yrkespraksis kan kompensere for manglende utdanning.

Obligatorisk opptaksprøve gjelder for alle søkere. Den skal sendes inn, eventuelt leveres inn sammen med søknaden. Opptaksprøven blir vurdert av opptakskomiteen og er en del av en helhetlig vurdering for opptak.

Klikk her for å laste ned opptaksprøven til Interiør.

Studiefakta, Tittel m.m

Fagskoleutdanning (60 fagskolepoeng)

Kostnader

  • Pris per semester: kr 54.500,- (varighet to semestre)
  • Opptaksgebyr: kr 1 500,-
  • Eksamensavgift er inkludert
  • Lærebøker kommer i tillegg

Studiet er NOKUT-godkjent og gir rett til støtte fra Lånekassen.

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Interiør.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

SoFI - School of Fashion Industry

SoFI School of Fashion Industry

SoFI – School of Fashion Industry

SoFI – School of Fashion Industry er en skole under Treider Fagskoler. Den fagskolegodkjente utdanningen Motekonsulent ble startet opp høsten 2009. I 2013 fulgte vi opp med den toårige fagskoleutdanningen Moteindustri, og i 2016 kom den toårige fagskoleutdanningen Motedesign.

Moteindustrien, definert som markedet for klær, sko, vesker og tilbehør, er blant verdens største industrier. Våre naboland Sverige og Danmark har store moteindustrier med et bredt utdanningstilbud spesialtilpasset bransjens behov. I Norge er moteindustrien i vekst, og bransjen har økende behov for flere bidragsytere med relevant utdannelse.

Vår visjon er å utdanne fagkompetente medarbeidere til den norske moteindustrien. SoFI tilbyr praktisk rettede utdanninger som gjør våre studenter attraktive for næringslivet. Vi skal utvikle kunnskap og tro på egne erfaringer i møte med et nytt arbeidsmarked. Vi ønsker å skape trygghet rundt tekniske og håndverksmessige ferdigheter knyttet til moteindustrien. Vi vil utvikle og utfordre selvstendige medarbeidere ved våre utdanningstilbud:

Alle utdanningene er NOKUT-godkjent, og gir derfor rett til lån og stipend fra Lånekassen.

Praktisk utdanning på dag eller kveld

SoFIs hovedfokus er å videreutvikle og tilpasse dagens og morgendagens utdanningstilbud slik at arbeidslivets krav tilfredsstilles. SoFI tilbyr Motedesign og Moteindustri som fulltidsutdanning på dagtid og Motekonsulent som fulltidsutdanning på dagtid og deltidsutdanning på kveldstid. Kveldsutdanningen på deltid gir mulighet for å kombinere utdanning med jobb.

Vis alle utdanninger fra SoFI - School of Fashion Industry

Kontaktinformasjon til SoFI - School of Fashion Industry

SoFI - School of Fashion Industry

Nedre Vollgate 8
0158 Oslo

Studiested

Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Interiør:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!