Kortere studier

Partnerskap og flernivåstyring (SAMPLAN)

Høgskolen i Innlandet, i Lillehammer
Varighet
1 år
Undervisning
Deltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato
Varighet
1 år
Undervisning
Deltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato

Partnerskap og flernivåstyring (SAMPLAN)

Partnerskap og flernivåstyring er etter- og videreutdanning som tilbys i samarbeid med Høgskolen i Volda, Universitetet i Tromsø og Høgskolen i Innlandet. Studiet er rettet mot folk i arbeid som allerede har ansvar for utviklings- og planleggingsoppgaver i kommuner, fylkeskommuner, fylkesmenn, departementer, direktorater og statlige etater, og som ønsker å øke sin kompetanse innenfor dette området.

Studiet er godkjent som del av Master i samfunnsplanlegging ved Høgskolen i Volda, samt som valgemne i Master i offentlig ledelse og styring (MPA) - fordypning i offentlig innovasjon ved Høgskolen i Innlandet.

Planlegging både som fag og som praksis preges av en breddetilnærming. Behovet for kompetanse innenfor planleggingsmetodikk øker i takt med at styringsutfordringene blir mer komplekse. Studiet gjenspeiler derfor dagens virkelighet hvor planlegging praktiseres av mange ulike yrkeskategorier.

Partnerskap og flernivåstyring fokuserer på koblingene mellom kunnskap og teori, innsikt og forståelse, samt praksis og handling. Økt kunnskap og kjennskap til teori, koblet til refleksjon over egne og andres erfaringer skal avlede innsikt og forståelse som til sist reflekteres i endret og bedret praksis.

Studiet er prosessorientert fremfor å behandle plandokumenter som produkt. Forankringen av planlegging i demokratiske og politiske prosesser er en viktig del av dette.

Felles komponenter i studiet:

  • Samfunn og planlegging
  • Planleggingsteori
  • Styring og planlegging
  • Metode og arbeidsmåter
  • Næringsutvikling/regionalutvikling
  • Feltperiode: syntese og anvendelse av studiets innhold i en konkret sammenheng.
  • Fordypning – særpensum

For å kunne søke studiet må du være godkjent som deltaker på etterutdanningskurset SAMPLAN av Kommunenes Sentralforbund ved Sekretariat for etter- og videreutdanning i samfunnsplanlegging (SEVS).

Kommende startdatoer

1 tilgjengelig startdato

Høst

  • Klasserom
  • Lillehammer
Høgskolen i Innlandet
Hamarveien 112
2411 Elverum

Høgskolen i Innlandet

Høgskolen i Innlandet (HINN) ble etablert 1. januar 2017 etter Kongelig resolusjon om å fusjonere Høgskolen i Hedmark og Høgskolen i Lillehammer.  Høgskolen tilbyr utdanning på bachelor-, master- og ph.d.-nivå, i tillegg til etter- og videreutdanning. Den norske filmskolen inngår...

Les mer og vis alle utdanninger ved Høgskolen i Innlandet

Highlights