Vis studentum.no som: Mobil

Bedriftsledelse (30 stp.)

Folkeuniversitetet
Sammendrag
Deltid
2 semestre, 30 studiepoeng
Fagskole
Ja

Bedriftsledelse (30 stp.)

kvinnelig og mannlig student

Bedriftsledelse (30 studiepoeng)

Bedriftsledelse er en grunnleggende fagskoleutdanning innenfor ledelsesfag. Etter studiet skal du ha oppnådd kunnskap, ferdigheter og holdninger som gjør deg i stand til å ha lederroller i offentlige og private virksomheter.

Dersom du har fag- eller svennebrev i et godkjent mesterfag, kan du ta bedriftsledelse som den første delen av mesterutdanningen.

Dette lærer du

Studiet omfatter tre hovedområder:

Organisasjon, ledelse og administrasjon

Du får en innføring i sentral teori og praksis innenfor ledelse og organisering i private og offentlige virksomheter. 

Økonomistyring

Du får en grunnleggende innføring i sentrale bedriftsøkonomiske begreper, modeller og sammenhenger. Du lærer også om økonomistyringsprosessen, og sentrale prinsipper for økonomisk ledelse. Kontraktshåndtering og forhandlinger inngår i faget.

Markedsføringsledelse

Du får en grundig innføring i markedsføringsledelse. Sentrale temaer er markedsføringens funksjon i bedriften, markeder, segmentering og kjøpsatferd, strategisk planlegging i markedsføring, markedsføringsmiks (de 5 P’er) og tjenestemarkedsføring/serviceledelse. Vi går også gjennom etikk og lover innen markedsføring.

Hvem er studiet for

Dette er for deg som ønsker grunnleggende utdanning innenfor ledelse.

Utdanningen er også relevant for deg som vil søke Mesterbrev, og som har fagbrev/svennebrev i et godkjent Mesterfag.

Gjennomføring

Bedriftsledelse går over to semestre på deltid. Du kan velge mellom klasseromsundervisning, virtuelt klasserom eller nettstudier. 

Du får en faglig gjennomgang av de ulike temaene, kombinert med gruppearbeid, diskusjoner, veiledning og refleksjon. I løpet av studiet vil du også jobbe med en prosjektoppgave hvor teori, praksis og erfaringer knyttes sammen.

Lærere

Alle våre lærere har yrkeserfaring i det faget de underviser i, samt pedagogisk utdanning og/eller lang undervisningserfaring.

For kontakt eller mer informasjon om Bedriftsledelse (30 stp.), vennligst fyll inn en interessemelding.

Eksamen

Du går opp til en skriftlig tverrfaglig eksamen. Prosjektoppgaven må være godkjent for å kunne ta eksamen. I tillegg må de delta på obligatorisk kurs i skrivetrening og studieteknikk, og ha minimum 75 % deltakelse på eksamensrettet skrivekurs. Vurderingsuttrykket er karakterskalaen A-F. Karakteren skal fremgå av vitnemålet.

Opptakskrav

Opptakskravet er fullført og bestått videregående opplæring, yrkesfaglig studieretning (nivå 4 i NKR), eller tilsvarende realkompetanse. 

Opptak på grunnlag av realkompetanse

Dersom du er 23 år eller eldre i opptaksåret, kan du tas opp på grunnlag av tilsvarende realkompetanse.

Ved opptak på grunnlag av realkompetanse må du kunne dokumentere realkompetanse tilsvarende det formelle opptakskravet. 

Opptak for søkere med utenlandsk utdanning

Søkere med utenlandsk utdanning må ha kvalifikasjoner på nivå 4 i NKR. De faglige kvalifikasjonene må tilsvare kvalifikasjonene i utdanningsprogrammet for videregående opplæring som kreves for opptak til denne utdanningen.

Søkere med annen utdanning enn norsk eller nordisk videregående opplæring må dokumentere kunnskaper i norsk tilsvarende Norsk vg1 studieforberedende, Norsk vg2 yrkesfaglige studieprogram eller B2  nivå etter det europeiske rammeverket, dvs. bestått Test i norsk, høyere nivå («Bergenstesten») eller Norskprøven med B2 i alle delprøver. 

Studiefakta, Tittel m.m

Utdanningen gir 30 studiepoeng.

Finansiering

Utdanningen er godkjent i Lånekassen for lån og stipend.

Folkeuniversitetet

Folkeuniversitetet

Folkeuniversitetet – din nærmeste medspiller for livslang læring

Folkeuniversitetet finnes i alle landets fylker, og er et offentlig godkjent studieforbund. Her kan du ta alt fra universitet- og høgskolestudier til yrkesrettede kurs, fagskoleutdanninger og videregående opplæring. I tillegg tilbyr de et bredt spekter av nettstudier og fjernundervisning. Alle utdanningene har rullerende opptak hele året!

Studieforbundet Folkeuniversitetet er delt inn i åtte regioner, som alle har lokale studiesteder. De åtte regionene er:

  • Folkeuniversitetet Øst
  • Folkeuniversitetet Innlandet
  • Folkeuniversitetet Midt-Norge
  • Folkeuniversitetet Nord
  • Folkeuniversitetet Nordland
  • Folkeuniversitetet Sør-Øst
  • Folkeuniversitetet Vestlandet
  • Folkeuniversitetet Sørlandet

Samarbeid med norske universitet og høgskoler

Folkeuniversitetet samarbeider med en rekke universitet og høgskoler, og tilbyr derfor flere utdanninger med studiepoeng. Noen av fagene tilbys som enkeltemner, mens andre kan settes sammen til årsenheter, bachelor- eller mastergrad.

Blant fagene som tilbys på universitets- og høgskolenivå finner du blant annet helse- og sosialfag, juridiske fag, ledelse, pedagogikk, psykologi, og økonomi og administrasjon.

Felles for alle er imidlertid fleksibiliteten – både når det gjelder oppstart, søknadsfrist og studieprogresjon. Du skal finne en utdanning som passer for deg, enten du er ung heltidsstudent, har omsorgsoppgaver i hjemmet eller er helt eller delvis i jobb.

Fagskoler og Mesterutdanningen

Blant de mange utdanningsmulighetene ved Folkeuniversitetet finner du også fagskoleutdanninger. Dette er korte og yrkesrettede utdanninger for deg som har fag-/ svennebrev eller minst fem år med relevant praksis (realkompetanse) innen aktuelt fagområde.

Ta opp fag eller videregående opplæring

På Folkeuniversitetet kan du også ta opp fag fra videregående, slik at du får generell eller spesiell studiekompetanse. Dette er fag fra studieprogrammet studieforberedende, og du vil gå opp til eksamen som privatist. Du kan også ta ulike yrkesfaglige studieretninger, som blant annet Barne- og ungdomsarbeider, Helsefagarbeider, Renholdsoperatør, Restaurant- og matfag eller Service- og samferdselfag.

Er du over 23 år og har 5 års praksis kan du gå opp til fagprøve uten fellesfagene som praksiskandidat.

Vis alle utdanninger fra Folkeuniversitetet

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Bedriftsledelse (30 stp.).

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Kontaktinformasjon til Folkeuniversitetet

Folkeuniversitetet

Christian Krohgs gate 34
0186 Oslo


Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Bedriftsledelse (30 stp.):

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!