Prosjektledelse

Folkeuniversitetet
Sammendrag
Fagskole
Nettstudier, Trondheim
2 år, 60 stp.
Deltid
Støttet av lånekassen
Klasserom, Nettstudier

Startdatoer
Trondheim
Høst

Nettstudier
Høst

Prosjektledelse

studenter i klasserom

Prosjektledelse (60 studiepoeng)

Prosjektledelse er en grunnleggende fagskoleutdanning innenfor ledelsesfag. Etter studiet skal du ha kunnskap om prosesser og verktøy innenfor ledelse på både operativt og strategisk nivå. Du lærer om teorier innen prosjektledelse, prosjektstyring og prosjektorganisering.

Dette lærer du

Studiet består av følgende fag:

Studieår 1

 • Organisasjon, ledelse og administrasjon, 10 stp.
 • Økonomistyring, 10 stp.
 • Kommunikasjon, 10 stp.

Studieår 2
Obligatoriske emner (22,5 stp.)

 • Prosjektledelse, 7,5 stp.
 • Prosjektstyring, 7,5 stp.
 • Faglig fordypning/prosjektoppgave, 7,5 stp.

I tillegg velger du ett av følgende fordypningsfag

 • Arrangementsledelse, 7,5 stp.
 • Digitalisering og endringsledelse, 7,5 stp.
 • Strategi, 7,5 stp.
 • Markedsføringsledelse, 7,5 stp.

Hvem er studiet for

Dette er for deg som ønsker grunnleggende utdanning innenfor prosjektledelse. Etter studiet skal du kunne grunnleggende ledelsesteori med sentrale begreper og modeller. Du lærer om om lederstil, lederroller, lederatferd, motivasjon, kommunikasjon, makt, autoritet, situasjonsbestemt ledelse, endringsledelse og personalledelse.

Gjennomføring

Prosjektledelse går på deltid over to år med undervisning i virtuelt klasserom. Det er obligatorisk fremmøte (minimum 75 %) til undervisningen. Undervisningen består av faglig gjennomgang av de ulike temaene kombinert med gruppearbeid, diskusjoner, veiledning og refleksjon. På vår læringsplattform finner du læringsressurser som du må gjennomgå før undervisningen. I løpet av utdanningen skal du også levere obligatoriske arbeidskrav og jobbe med en prosjektoppgave hvor teori, praksis og erfaringer knyttes sammen.

Lærere

Alle våre lærere har yrkeserfaring i det faget de underviser i, samt pedagogisk utdanning og/eller lang undervisningserfaring.

For kontakt eller mer informasjon om Prosjektledelse, vennligst fyll inn en interessemelding.

Eksamen

Du avlegger eksamen (skoleeksamen eller hjemmeeksamen, avhengig av fag) i de seks innledende fagene. Du skal også gjennomføre en eksamen innenfor et valgfritt emne. Siste semester gjennomfører du faglig fordypning/prosjektoppgave med etterfølgende muntlig eksamen.

Før du kan avlegge eksamen må du ha fått godkjent obligatoriske arbeidskrav i form av minst én øvingsoppgave per fag. Vurderingsuttrykket er karakterskalaen A-F. Karakteren skal fremgå av vitnemålet.

Opptakskrav

Opptakskrav for utdanningen er:

 • Fagbrev, svennebrev eller vitnemål fra videregående skole med yrkesfaglige programfag.
 • Realkompetanse
 • Betinget opptak (du skal ta fagprøven/svenneprøven i løpet av førstkommende høst)

Opptak på grunnlag av realkompetanse:

Ved opptak på grunnlag av realkompetanse må du kunne dokumentere kunnskap og ferdigheter tilsvarende det formelle opptakskravet. Søker du med realkompetanse må du minimum fylle 23 år i opptaksåret.

Søkere med utenlandsk utdanning må ha kvalifikasjoner som tilsvarer videregående skole, yrkesfaglig programfag.  Du må i tillegg dokumentere kunnskaper i norsk tilsvarende

 • norsk Vg2 yrkesfaglig programfag, eller
 • bestått test i norsk på høyere nivå (“Bergenstesten”), eller
 • Norskprøven med minimum nivå B2 i alle delprøver, eller
 • Norsk trinn 3 fra universitetet

Studiefakta, Tittel m.m

Utdanningen gir 60 studiepoeng.

Finansiering

Der fylket dekker skolepenger, betaler du kun en semesteravgift på 550 kroner per semester. Du må selv dekke utgifter til bøker.

Utdanningen er godkjent i Lånekassen for lån og stipend. Søknad sendes elektronisk til lånekassen.

Folkeuniversitetet

Folkeuniversitetet

Folkeuniversitetet – din nærmeste medspiller for livslang læring

Livslang læring er viktig i et samfunn hvor folk skal trives og utvikle seg. Derfor ønsker Folkeuniversitet å gi alle muligheten til å komme nærmere den de ønsker å være - enten det innebærer å velge utdanning for første gang, få påfyll på den utdanningen de allerede har eller å velge et nytt utdanningsløp. Folkeuniversitetet er en ideell organisasjon som brenner for å levere kunnskap til voksne.

Folkeuniversitetet finnes i alle landets fylker, og er medlem av et offentlig godkjent studieforbund. Her kan du ta alt fra universitet- og høgskolestudier til yrkesrettede kurs, fagskoleutdanninger, mesterutdanning og videregående opplæring. I tillegg tilbyr de et bredt spekter av nettstudier. De fleste utdanningene har rullerende opptak hele året!

Samarbeid med norske universitet og høgskoler

Folkeuniversitetet samarbeider med en rekke universitet og høgskoler, og tilbyr derfor flere utdanninger med studiepoeng.

Felles for alle er fleksibiliteten – både når det gjelder oppstart, søknadsfrist og studieprogresjon. Du skal finne en utdanning som passer for deg, enten du er ung heltidsstudent, har omsorgsoppgaver i hjemmet eller er helt eller delvis i jobb.

Fagskoler og Mesterutdanningen

Blant de mange utdanningsmulighetene ved Folkeuniversitetet finner du også fagskoleutdanninger. Dette er korte og yrkesrettede utdanninger for deg som har fag-/ svennebrev eller relevant praksis (realkompetanse) innen aktuelt fagområde.

Ta opp fag eller videregående opplæring

På Folkeuniversitetet kan du også ta opp fag fra videregående, slik at du får generell eller spesiell studiekompetanse. Dette er studieforberedende fag, og du vil gå opp til eksamen som privatist.

Yrkesrettede kurs og utdanninger

Du kan også ta ulike yrkesfaglige utdanninger, som blant annet barne- og ungdomsarbeider, helsefagarbeider, kontor- og administrasjonsarbeider, kokk, eller service- og samferdselfag.

Er du over 23 år og har 5 års praksis kan du gå opp til fagprøve uten fellesfagene som praksiskandidat.

Vis alle utdanninger fra Folkeuniversitetet

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Prosjektledelse.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Kontaktinformasjon til Folkeuniversitetet

Folkeuniversitetet

Rolf Wickstrøms vei 15
0484 Oslo


Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Prosjektledelse:

OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!