Vis studentum.no som: Mobil

Økonomi, ledelse og markedsføring for frisører

Fagskolen i Viken
Sammendrag
Deltid
6 måneder, 10 studiepoeng (nettbasert)
Fagskole
Kontakt Fagskolen i Viken
Fredrikstad, Nettstudier
Startdatoer
Fredrikstad
Kontakt Fagskolen i Viken 
Nettstudier
Kontakt Fagskolen i Viken 

Økonomi, ledelse og markedsføring for frisører

frisør

Økonomi, ledelse og markedsføring for frisører

Dette studiet gir deg kunnskaper og ferdigheter innen ledelse, økonomistyring og markedsføringsledelse (LØM). Studiet er et godt utgangspunkt for deg som ønsker å starte opp med en egen virksomhet eller et nødvendig faglig grunnlag for deg som allerede er leder i en frisørbedrift.

Fakta om studiet

  • Nettbasert med veiledning
  • 6 måneder varighet
  • 10 studiepoeng
  • Gratis
  • Du vil få tilgang til tapte forelesninger på videoopptak fra forelesninger

Studiet gir grunnlag til å treffe gode beslutninger for din frisørbedrift med hensyn til ledelse, økonomistyring og samtidig treffe behovet i markedet. Du vil lære hvordan eksterne krav og forventninger i markedet påvirker den interne styringen av virksomheten.

Et gjennomgående trekk ved utdannelsen er hvordan eksterne krav og forventninger i markedet påvirker den interne styringen av virksomheten. Problemstillingene som drøftes i studiet, er blant annet av administrativ og markedsføringsmessig karakter, altså hvilke kundegrupper bedriften under gitte omstendigheter bør satse på, hvordan ulike markedsføringsvirkemidler kan brukes for å få best mulig gjennomslag i markedet, hvordan virksomheten i gitte situasjoner bør organiseres og ledes, og hvordan rekruttere og motivere medarbeidere.

Planlegger du å ta mesterbrev? Fullfører du og består dette studiet på Fagskolen i Viken, gir Mesterbrevnemda fritak for fagområdet bedriftsledelse i mesterutdanningen ved søknad om mesterbrev.

Oppbygging og arbeidsformer

Studiet består av 3. moduler som til sammen gir 10 studiepoeng. Undervisning to kvelder i uken. Forventet arbeidsbelastning er på 110 undervisningstimer, 14 veiledningstimer og 147 timer med selvstudie.

Modul 1: Økonomi

Det vil være 4 korte teoriundervisninger over nett, opplæringsvideoer, oppgaver, arbeidsoppdrag og veiledningstimer med faglærer. Avslutningsvis vil det være en test på nettet der du må ha 70% korrekte svar for å gå videre til modul 2.

I denne modulen lærer du hvordan du kan skape bedre økonomiske resultater for virksomheten din. Blant annet vil du lære budsjettarbeid, om resultat- og likviditetsbudsjetter og om hvordan du kan påvirke lønnsomhet og likviditeten. Du vil lære hvordan et regnskap er bygget opp, hva inngår i balanse og resultatrapporter og hvordan du kan hente ut nøkkeltall og lage rutiner for god økonomisk ledelse av din bedrift.


Modul 2: Markedsføring

I denne perioden vil det være 4 korte teoriundervisninger over nett, opplæringsvideoer, oppgaver, arbeidsoppdrag og veiledningstimer med lærer. Avslutningsvis vil det være en test på nettet der du må ha 70% korrekte svar for å gå videre til modul 3.

I denne modulen lærer du hvordan du kan merkevarebygge din frisørbedrift. Du vil blant annet lære hvordan du kan oppnå lojale kunder og en lønnsom bedrift gjennom konkrete verktøy og metoder. Du vil blant annet lære å lage en forretningsplan, og hvordan du skal nå dine kunder gjennom en markeds- og handlingsplan.


Modul 3: Ledelse

I denne perioden vil det være 4 korte teoriundervisninger over nett, opplæringsvideoer, oppgaver, arbeidsoppdrag og veiledningstimer med lærer. Avslutningsvis vil det være en test på nettet der du må ha 70% korrekte svar for å avlegge eksamen i emnet.

I denne modulen lærer du om organisasjonsformer, rutiner og planlegging av driften, HMS-arbeid og lover og regler i bransjen. Du vil lære om etikk og verdier og etiske utfordringer og dilemmaer på arbeidsplassen. Du vil lære å bygge et team som har læringsorientert kultur som vil skape trivsel og motivasjon på arbeidsplassen. Du vil også få kunnskap om personalledelse, konflikthåndtering, ansettelsesprosesser og lønns- og belønningssystemer.

For kontakt eller mer informasjon om Økonomi, ledelse og markedsføring for frisører, vennligst fyll inn en interessemelding.

Opptakskrav/Søknad

Dette kravet må oppfylles: 

Bestått videregående opplæring med svennebrev innen frisørfaget.

Studiefakta, Tittel m.m

Kurset gir samlet 10 studiepoeng.

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Økonomi, ledelse og markedsføring for frisører.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Fagskolen i Viken

Fagskolen i Viken

Vår spesialkompetanse er å gi deg spesialkompetanse

Fagskolen i Viken tilbyr høyere yrkesfaglig utdanning som ligger på nivå over videregående opplæring. Våre utdanninger er korte og yrkesrettede som bygger på fag-/svennebrev, autorisasjon eller minst fem års relevant praksis. I dag tilbyr vi utdanning innenfor tekniske fag, reiseliv og helse- og oppvekstfag.

Fagskolen i Viken er eid av Viken fylkeskommune og ble i 2020 slått sammen med tidligere Fagskolen i Østfold, Fagskolen Tinius Olsen og Fagskolen i Oslo og Akershus (studielinjer fra Akershus).

Fagskolen har lange tradisjoner bak seg med å utdanne fagfolk, faktisk helt siden 1895 da Tinius Olsen grunnla Kongsberg tekniske aftenskole. Siden den gang skiftet fagskolen navn til Tinius Olsen til hyllest for sin grunnlegger og samarbeidspartner. Nesten 100 år senere i 1989 ble det også etablert en teknisk fagskole i Sarpsborg på Jyden fabrikker. Siden den gang flyttet Fagskolen i Østfold til Fredrikstad og har blant annet utmerket seg med sine utdanningstilbud til fagarbeidere i helse- og oppvekstfag. 

2020 er året som skrives inn i fagskolens historie som Norges største offentlige fagskole, men nær 1600 studenter. Med 125 år med erfaring i ryggsekken går vi sammen om å skape ettertraktet høyere yrkesfaglig kompetanse for fagarbeidere. 

Høyere yrkesfaglig utdanning

Har du fagbrev, svennebrev eller 5 års praksis, kan du bli fagskoleingeniør på 2 år eller få en spisskompetanse innen et fagområde blant våre reiseliv eller helse- og oppvekstfag.

Fagskolen har etter- og videreutdanningstilbud for deg som vil lære hele livet. Regjeringen er opptatt av at ingen skal gå ut på dato og at flere skal kunne stå i jobb lenger. Digitalisering og automatisering vil sette preg på arbeidslivet og mange av oss må ta mer utdanning og opplæring. En fagskoleutdanning er fleksibel, hvor man kan studere på deltid, heltid eller nettbasert. Det gjør det mulig å kombinere studier med både jobb og familieliv.

Fagskoleutdanning vil gi deg "flere bein å stå på" og du vil kunne stå i jobb lenger. På alle våre ingeniørutdanninger vil du blant annet kunne bli en attraktiv kandidat til lederstillinger. Flere av våre utdanninger gir formelle kvalifikasjoner og sertifiseringer som er svært etterspurte på arbeidsmarkedet. Innen reiseliv og helse- og oppvekstutdanningene våre vil du fordype deg innen et fagområde og få spisskompetanse innen fagfeltet som kan gi deg nye ansvarsområder. 

Alle våre lærere er engasjerte og brenner for fagfeltet, de har også selv bakgrunn fra yrkessektoren. Vi er kjent for å samarbeide nært med yrkessektoren for å tilpasse utdanningene våre til dagens kompetansebehov. Det er det som gjør våre studenter ekstra attraktive i arbeidsmarkedet. I tillegg skaper fagskoleutdannede raskt verdi på bunnlinjen da de er operative "fra første dag" og har kompetanse som ikke krever ekstra opplæring i virksomheten.

Vis alle utdanninger fra Fagskolen i Viken

Kontaktinformasjon til Fagskolen i Viken

Fagskolen i Viken

Kobberslagerstredet 1
1671 Kråkerøy

Tlf: 69 38 13 00

Studiested og bomuligheter

Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Økonomi, ledelse og markedsføring for frisører:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!