Vis studentum.no som: Mobil

Delta på den Digitale Utdanningsmessen den 22. mars 2022 🎓💻

Interiørdesign og romarkitektur

Fagskolen Kristiania
Sammendrag
Fagskole
Bergen, Oslo
2 år, 120 studiepoeng
Heltid
Støttet av lånekassen
Søknadsfrist: 15. april
Klasserom
Startdatoer
Bergen
Høst

Oslo
Høst

Interiørdesign og romarkitektur

Studer Interiørdesign og romarkitektur ved Fagskolen Kristiania

Interiørdesign og romarkitektur er en toårig utdanning der du lærer å gjennomføre interiørprosjekter fra idé til ferdig resultat. Etter endt utdanning vil du kunne ta oppdrag for private kunder og næringslivet.

Om utdanningen

På Interiørdesign og romarkitektur jobber du praktisk og virkelighetsnært med rommets funksjon, farger og materialer, og vil opparbeide deg en bred produktkunnskap. Gjennom yrkesrelevante prosjekter og oppdrag fra næringslivet får du praktisere faget, og øvd på dine ferdigheter.

Etter endt utdanning vil du kunne utarbeide interiørløsninger for både privat og offentlig sektor – som vil gjøre deg til en ettertraktet kandidat. Dersom du ønsker å studere videre, kan du bygge på fagskolegraden din til en bachelorgrad.

Hva lærer du?

Utdanningen gir deg inngående teoretisk kunnskap og praktiske ferdigheter innen interiørfaget. Du vil lære om sentrale begreper, metoder, prosesser og digitale verktøy som benyttes i bransjen.

Gjennom utdanningen vil du få en grundig innføring i digitale verktøy, som er nødvendig for å utøve faget. Du vil blant annet lære å lage tekniske tegninger i ArchiCad, som modellerer i både 2D og 3D, og visualisere dine løsninger i Twinmotion. Videre vil du bruke Photoshop og InDesign for å presentere dine prosjekter på en profesjonell måte. 

Interiørdesign og romarkitektur består av følgende emner:

 • Metode og grunnleggende interiør
 • Utfordring, utvikling og verdiskapning
 • Kommunikasjon og fordypning
 • Profesjonalisering

Gjennom studiet vil du utvikle en profesjonell tilnærming til faget og forståelse for hvordan du kan skape helhetlige interiørsløsninger, tilpasset en kundes ønsker og behov. Du vil opparbeide deg en solid portefølje av arbeider – som du kan vise frem til potensielle oppdragsgivere. 

For kontakt eller mer informasjon om Interiørdesign og romarkitektur, vennligst fyll inn en interessemelding.

Opptakskrav/Søknad

For å bli tatt opp som student på fagskolestudier må du oppfylle ett av følgende opptakskrav:

 • Generell studiekompetanse
 • Fullført og bestått videregående opplæring
 • Fagbrev/svennebrev

ELLER

Realkompetanse for fagskole:

 • Minimum 23 år i løpet av opptaksåret.
 • Dokumentere 3 års fulltids arbeidserfaring, herunder regnes lønnet/ulønnet arbeid, verneplikt, folkehøyskole og frivillig arbeid/tjeneste.
 • Arbeidsattester må inneholde start og sluttdato samt stillingsprosent/timeantall.
 • Dokumentere norskkunnskaper fra grunnskole, videregående skole, norsk på høyere nivå eller norskprøve B2 for innvandrere fra Vox.

Jobbmuligheter

Etter endt utdanning vil du ha en praktisk og yrkesrettet kompetanse i interiørfaget, som vil gi deg mange spennende muligheter i både privat og offentlig næringsliv. Du kan søke jobb i etablerte selskaper eller starte din egen bedrift.

Med en utdanning i Interiørdesign og romarkiktektur kan gå rett ut i jobb som blant annet:

 • Interiørdesigner
 • Interiørkonsulent
 • Interiørstylist
 • Salgsrepresentant for møbel- og interiørmerkevarer

Kostnader

53 000,- kr per semester

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Interiørdesign og romarkitektur.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Fagskolen Kristiania

fagskolen kristiania

Fagskolen Kristiania - Praktiske studier tett på arbeidslivet

På Fagskolen Kristianias ett- og toårige fagskolestudier lærer du et håndverk og jobber praktisk med faget under hele utdanningen. Vi tilbyr stedbaserte studier innen design, kommunikasjon og teknologi samt nettstudier innenfor helse, oppvekst, økonomi, administrasjon, markedsføring og IT.

I mange yrker er det viktigere at du har fingerspissfølelse og har opparbeidet deg praktisk erfaring gjennom utdannelsen, enn at du har pugget teoretiske lærebøker og hørt på forelesninger.

På Fagskolen Kristiania arbeider du gjennom hele utdannelsen med praktiske øvingsoppgaver slik at du får trent deg opp i faget. Enten du vil bli interiørdesigner, filmprodusent, festivalkoordinator, eller drømmer om å bli tekstforfatter eller illustratør, så møter du lærerne som selv har lang bransjeerfaring. Det sikrer nærheten mellom utdanning og arbeidsliv.

Dessuten vet lærerne hva som skal til for at du skal bli en dyktig yrkesutøver. Undervisningen skjer i mindre klasser hvor du får arbeide med bransje- og yrkesnære utfordringer hver eneste dag. Det gjør utdanningen relevant for deg, og deg relevant på arbeidsmarkedet.

Hva er en fagskoleutdanning?

En fagskoleutdanning er en høyere yrkesutdanning som bygger på videregående opplæring eller tilsvarende realkompetanse og har et omfang på seks måneder til to år.

Undervisningen foregår i mindre klasser der du arbeider med virkelighetsnære utfordringer, hvor prosjektarbeid er en viktig arbeidsform.

Bilder Nordic og SoFI er nå en del av Fagskolen Kristiania

Den 1. august 2021 ble Blider Nordic School of Photography samt School of Fashion Industry en del av Fagskolen Kristiania. 

Bilder Nordic er en betydelig aktør i norsk fotomiljø, med et internasjonal renommé. Fagskolen Kristiania ønsker å ivareta og styrke dette renomeet videre, sammen med engasjerte studenter, lærere og det store bransjenettverket som i dag er involvert i skolen.

Ved SoFI møter du erfarne og dyktige bransjeaktører, som vet hva som kreves for å lykkes innen de ulike fagområdene. Fagmiljøet har tett tilknytning til bransjen, og utdanningene skal gjøre studentene attraktive for arbeidslivet. Dette sammenfaller med Fagskolen Kristianias visjon om å utdanne fagkompetente medarbeidere i tett samarbeid med arbeidslivet. 

Bachelormuligheter

Etter fullført fagskoleutdanning har du muligheten til å studere videre på Høyskolen Kristiania eller dra til utlandet. Ta kontakt med skolen for mer informasjon rundt dette. 

Dersom du ønsker å studere videre til en bachelorgrad i utlandet kan du kontakte vår samarbeidspartner Education Link. Kombinasjonen av en norsk, bransjeorientert fagskoleutdanning og en akademisk grad i utlandet, gir deg en unik kunnskap og solid kompetanse. Du vil få en personlig og faglig utvikling, internasjonalt nettverk og ikke minst internasjonal erfaring og venner for livet.

Mastermuligheter med fagskoleutdanning

Vi gjør oppmerksom på at en bachelorgrad ikke nødvendigvis tilfredsstiller opptakskravene til alle mastergrader, verken i Norge eller utlandet. Det enkelte universitet eller høyskole er selv ansvarlig for å definere sine opptakskrav.

Dersom du har planer om å studere til en mastergrad, anbefaler vi at du setter deg godt inn i institusjonens opptakskrav, inkludert krav til forkunnskaper og fagsammensetning, før du velger å studere videre til en bachelor i utlandet.

Du må selv sørge for at du har den nødvendige bakgrunn og fagsammensetning for den eller de mastergrader du ønsker å søke deg inn på.

Vis alle utdanninger fra Fagskolen Kristiania

Kontaktinformasjon til Fagskolen Kristiania

Fagskolen KristianiaVil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Interiørdesign og romarkitektur:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!