Vis studentum.no som: Mobil

Delta på den Digitale Utdanningsmessen den 22. mars 2022 🎓💻

Sammendrag
Fagskole
Oslo
1 år, 60 studiepoeng
Heltid
Støttet av lånekassen
Søknadsfrist: Rullerende opptak
Klasserom
Startdatoer
Oslo
Høst

Oslo
Høst

Interiør

Ta en fagskoleutdanning i Interiør

På vår ettårige interiørutdanning lærer du å forstå ulike målgrupper, identifisere trender og utvikle interiørkonsepter for å skape gode funksjonelle rom.

Om utdanningen

Interiørfaget handler om å designe romløsninger som svarer på menneskers praktiske behov og estetiske ønsker.

Interiør er et kreativt og yrkesrettet studium som gir deg kunnskap om romdisponering, materialer, farger og digitale verktøy for å visualisere og presentere dine idéer.

Gjennom praktiske caseoppgaver, yrkesnære prosjekter og bedriftsbesøk, vil du få en god forståelse for interiørfaget og hvilke muligheter som finnes i bransjen.

Hva lærer du

Utdanningen gir deg en teoretisk og praktisk innføring i interiørfaget. Du vil lære om sentrale begreper, metoder, prosesser og digitale verktøy som benyttes i bransjen.

Du vil blant annet lære å lage tekniske tegninger i programmet ArchiCad, og få kjennskap til Adobe-programmene Photoshop og Indesign.

Interiørstudiet består av følgende emner: 

 • Mennesker og samfunn
 • Styling og konseptutvikling
 • Interiørdesign og teknikker

 I første semester vil du få en innføring i ulike stilepoker, målgruppeanalyse, trender, styling og konseptutvikling. Du vil også få kunnskap om farger og materialers funksjon, og hvilken innvirkning det har på rommet. Dette vil gi deg en forståelse for hvordan du kan utarbeide konsepter og interiørløsninger for ulike oppdragsgivere.

I andre semester vil vi jobbe med planlegging, design og utvikling av interiørkonsepter for private og offentlige rom. I dette arbeidet vil du praktisere og bygge videre på kunnskapen fra første semester. Videre vil du få en innføring i hvordan du kan etablere din egen bedrift.

Gjennom studiet vil du utvikle en forståelse for hvordan du kan utforme et rom og tilpasse det til ulike menneskers behov. Du vil ha opparbeidet deg en portefølje av arbeider, som du kan vise frem til potensielle oppdragsgivere.

For kontakt eller mer informasjon om Interiør, vennligst fyll inn en interessemelding.

Opptakskrav/Søknad

For å bli tatt opp som student på fagskolestudier må du oppfylle ett av følgende opptakskrav:

 • Generell studiekompetanse
 • Fullført og bestått videregående opplæring
 • Fagbrev/svennebrev

ELLER

Realkompetanse for fagskole:

  • Minimum 23 år i løpet av opptaksåret.
  • Dokumentere 3 års fulltids arbeidserfaring, herunder regnes lønnet/ulønnet arbeid, verneplikt, folkehøyskole og frivillig arbeid/tjeneste.
  • Arbeidsattester må inneholde start og sluttdato samt stillingsprosent/timeantall.
  • Søker må dokumentere norskkunnskaper tilsvarende kompetansemålene i vg1 studieforberedende, vg2 i yrkesfaglig utdanningsprogram, eller språkprøve tilsvarende nivå B2. 

Jobbmuligheter

Med en ettårig utdanning i Interiør, vil du ha opparbeidet deg kunnskaper og ferdigheter innen interiørfaget.

Mange av våre studenter starter sin egen bedrift. Du kan også søke jobb hos store og små selskaper innen interiørbransjen.

Du kan blant annet jobbe som:

 • Interiørdesigner
 • Interiørkonsulent
 • Stylist for møbelbutikker eller showroom
 • Fotostylist

Kostnader

58 900,- kr per semester

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Interiør.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Fagskolen Kristiania

fagskolen kristiania

Fagskolen Kristiania - Praktiske studier tett på arbeidslivet

På Fagskolen Kristianias ett- og toårige fagskolestudier lærer du et håndverk og jobber praktisk med faget under hele utdanningen. Vi tilbyr stedbaserte studier innen design, kommunikasjon og teknologi samt nettstudier innenfor helse, oppvekst, økonomi, administrasjon, markedsføring og IT.

I mange yrker er det viktigere at du har fingerspissfølelse og har opparbeidet deg praktisk erfaring gjennom utdannelsen, enn at du har pugget teoretiske lærebøker og hørt på forelesninger.

På Fagskolen Kristiania arbeider du gjennom hele utdannelsen med praktiske øvingsoppgaver slik at du får trent deg opp i faget. Enten du vil bli interiørdesigner, filmprodusent, festivalkoordinator, eller drømmer om å bli tekstforfatter eller illustratør, så møter du lærerne som selv har lang bransjeerfaring. Det sikrer nærheten mellom utdanning og arbeidsliv.

Dessuten vet lærerne hva som skal til for at du skal bli en dyktig yrkesutøver. Undervisningen skjer i mindre klasser hvor du får arbeide med bransje- og yrkesnære utfordringer hver eneste dag. Det gjør utdanningen relevant for deg, og deg relevant på arbeidsmarkedet.

Hva er en fagskoleutdanning?

En fagskoleutdanning er en høyere yrkesutdanning som bygger på videregående opplæring eller tilsvarende realkompetanse og har et omfang på seks måneder til to år.

Undervisningen foregår i mindre klasser der du arbeider med virkelighetsnære utfordringer, hvor prosjektarbeid er en viktig arbeidsform.

Bilder Nordic og SoFI er nå en del av Fagskolen Kristiania

Den 1. august 2021 ble Blider Nordic School of Photography samt School of Fashion Industry en del av Fagskolen Kristiania. 

Bilder Nordic er en betydelig aktør i norsk fotomiljø, med et internasjonal renommé. Fagskolen Kristiania ønsker å ivareta og styrke dette renomeet videre, sammen med engasjerte studenter, lærere og det store bransjenettverket som i dag er involvert i skolen.

Ved SoFI møter du erfarne og dyktige bransjeaktører, som vet hva som kreves for å lykkes innen de ulike fagområdene. Fagmiljøet har tett tilknytning til bransjen, og utdanningene skal gjøre studentene attraktive for arbeidslivet. Dette sammenfaller med Fagskolen Kristianias visjon om å utdanne fagkompetente medarbeidere i tett samarbeid med arbeidslivet. 

Bachelormuligheter

Etter fullført fagskoleutdanning har du muligheten til å studere videre på Høyskolen Kristiania eller dra til utlandet. Ta kontakt med skolen for mer informasjon rundt dette. 

Dersom du ønsker å studere videre til en bachelorgrad i utlandet kan du kontakte vår samarbeidspartner Education Link. Kombinasjonen av en norsk, bransjeorientert fagskoleutdanning og en akademisk grad i utlandet, gir deg en unik kunnskap og solid kompetanse. Du vil få en personlig og faglig utvikling, internasjonalt nettverk og ikke minst internasjonal erfaring og venner for livet.

Mastermuligheter med fagskoleutdanning

Vi gjør oppmerksom på at en bachelorgrad ikke nødvendigvis tilfredsstiller opptakskravene til alle mastergrader, verken i Norge eller utlandet. Det enkelte universitet eller høyskole er selv ansvarlig for å definere sine opptakskrav.

Dersom du har planer om å studere til en mastergrad, anbefaler vi at du setter deg godt inn i institusjonens opptakskrav, inkludert krav til forkunnskaper og fagsammensetning, før du velger å studere videre til en bachelor i utlandet.

Du må selv sørge for at du har den nødvendige bakgrunn og fagsammensetning for den eller de mastergrader du ønsker å søke deg inn på.

Vis alle utdanninger fra Fagskolen Kristiania

Kontaktinformasjon til Fagskolen Kristiania

Fagskolen Kristiania

Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Interiør:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!