21 mar 2023

Oda Hoem; utvikler, Sopra Steria

Hvordan vil du beskrive ditt arbeid og dine arbeidsoppgaver?

Jeg jobber som utvikler, hovedsakelig backend, og skriver for tiden i Kotlin og React/Typescript. Jeg er utleid til Skatteetaten hvor jeg jobber med merverdiavgift – en skatt på alt av salg av varer og tjenester. Vi har laget en portal hvor virksomhetene kan kommunisere med Skatteetaten, samt et saksbehandlingssystem.

Jeg jobber fra 08.30-16-30 hver dag og koder stort sett hele tiden. Det er akkurat slik jeg vil ha det! Tidligere har jeg hatt roller som gjorde at jeg var i mye møter, slik at jeg nesten ikke fikk tid til å kode. Så nå er jeg veldig fornøyd med arbeidsdagen min.

 

Se ingeniørutdanninger her

 

Hva er det mest spennende og utfordrende ved jobben din?

Det kuleste må være at det finnes så mye å lære! Som konsulent kommer man borti både ny og eldre teknologi, samt mange forskjellige fagområder. Hvert oppdrag, og hver kunde, har ulike behov. Jeg trives veldig godt med å jobbe i team med andre utviklere og fagpersoner, da er det alltid noen å diskutere løsning med, både funksjonelt og teknisk. Systemene vi lager kan hjelpe enkeltpersoner, virksomheter eller hele samfunnet. 

Hvordan bruker du utdanningen din i din stilling?

Jeg er utdannet både maskiningeniør og dataingeniør. Det er definitivt IT-delen jeg får brukt mest i hverdagen, men med en tverrfaglig bakgrunn er man vant til å se på et problem fra flere sider. Det er noe man også har bruk for i utviklingsteam! Mye av det jeg jobber med i dag, har jeg lært underveis i jobben. Man er ikke ferdig utlært etter studier – det er mange flere språk og rammeverk man kan lære!

Hva er de tre viktigste tingene for deg i din jobb?

  • Et team som jobber godt sammen, hvor vi gjør hverandre gode, og drar i samme retning.  
  • At jeg lærer nye nytt: enten et nytt språk, arkitekturmønster eller domene.  
  • Å ha en leder som ser meg, og som jeg kan snakke med hvis det er noe.  

På hvilke måter er Sopra Steria en attraktiv arbeidsplass for deg å jobbe?

Sopra Steria er en attraktiv arbeidsplass grunnet deres fokus på trivsel og læring. Fokuset på kunnskapsdeling er spesielt nyttig når man kommer rett fra skolebenken, men også videre i arbeidslivet når man f.eks. bytter oppdrag. Jeg har følt meg godt ivaretatt, og har aldri vært redd for å sparre med en kollega hvis det er noe jeg ikke har gjort før eller ønsker innspill på. 

Møt andre medarbeidere fra Sopra Steria

Sist oppdatert: 21 mar 2023

Du kan kanskje også være interessert i:

Sist oppdatert: 06.03.2023

Helene Hansen; Assistant Manager - Revisjon, Grant Thornton

Jeg syns revisjon er utrolig spennende og givende å jobbe med. Vi gjør en viktig jobb for samfunnet og for å kvalitetssikre grunnlag som brukes til bl. a investeringsbeslutninger og verdsettelser. Mine hovedoppgaver er å sikre at revisjonene vi gjør er godt dokumentert både ihht. kravene i loven og ihht. Grant Thorntons interne metodikk og krav. Videre jobber jeg mye med kunderelasjoner og å bygge ...
Les mer
Sist oppdatert: 06.03.2023

Samuel Nordby, Associate, RSM Norge, Oslo

Møt Samuel Nordby i RSM Norge og les hva han sier om sine arbeidsoppgaver, hvordan han bruker sin utdannelse og hvorfor han brenner for sin jobb.

Les mer
Sist oppdatert: 23.05.2023

Trym Eriksen; Manager, Audit, KPMG Stavanger

Møt Trym Eriksen i KPMG og les hva han sier om sine arbeidsoppgaver, hvordan han bruker sin utdannelse og hvorfor han brenner for sin jobb.

Les mer