Oda Hoem; utvikler, Sopra Steria

Møt Oda Hoem i Sopra Steria og les hva hun sier om sine arbeidsoppgaver, hvordan hun bruker sin utdannelse og hvorfor hun brenner for sin jobb.

Hvordan vil du beskrive ditt arbeid og dine arbeidsoppgaver?

Jeg jobber som utvikler, hovedsakelig backend, og skriver for tiden i Kotlin og React/Typescript. Jeg er utleid til Skatteetaten hvor jeg jobber med merverdiavgift – en skatt på alt av salg av varer og tjenester. Vi har laget en portal hvor virksomhetene kan kommunisere med Skatteetaten, samt et saksbehandlingssystem.

Jeg jobber fra 08.30-16-30 hver dag og koder stort sett hele tiden. Det er akkurat slik jeg vil ha det! Tidligere har jeg hatt roller som gjorde at jeg var i mye møter, slik at jeg nesten ikke fikk tid til å kode. Så nå er jeg veldig fornøyd med arbeidsdagen min.

 

Se ingeniørutdanninger her

 

Hva er det mest spennende og utfordrende ved jobben din?

Det kuleste må være at det finnes så mye å lære! Som konsulent kommer man borti både ny og eldre teknologi, samt mange forskjellige fagområder. Hvert oppdrag, og hver kunde, har ulike behov. Jeg trives veldig godt med å jobbe i team med andre utviklere og fagpersoner, da er det alltid noen å diskutere løsning med, både funksjonelt og teknisk. Systemene vi lager kan hjelpe enkeltpersoner, virksomheter eller hele samfunnet. 

Hvordan bruker du utdanningen din i din stilling?

Jeg er utdannet både maskiningeniør og dataingeniør. Det er definitivt IT-delen jeg får brukt mest i hverdagen, men med en tverrfaglig bakgrunn er man vant til å se på et problem fra flere sider. Det er noe man også har bruk for i utviklingsteam! Mye av det jeg jobber med i dag, har jeg lært underveis i jobben. Man er ikke ferdig utlært etter studier – det er mange flere språk og rammeverk man kan lære!

Hva er de tre viktigste tingene for deg i din jobb?

  • Et team som jobber godt sammen, hvor vi gjør hverandre gode, og drar i samme retning.  
  • At jeg lærer nye nytt: enten et nytt språk, arkitekturmønster eller domene.  
  • Å ha en leder som ser meg, og som jeg kan snakke med hvis det er noe.  

På hvilke måter er Sopra Steria en attraktiv arbeidsplass for deg å jobbe?

Sopra Steria er en attraktiv arbeidsplass grunnet deres fokus på trivsel og læring. Fokuset på kunnskapsdeling er spesielt nyttig når man kommer rett fra skolebenken, men også videre i arbeidslivet når man f.eks. bytter oppdrag. Jeg har følt meg godt ivaretatt, og har aldri vært redd for å sparre med en kollega hvis det er noe jeg ikke har gjort før eller ønsker innspill på. 

Møt andre medarbeidere fra Sopra Steria


Annonser