21 mar 2023

Haavard Holme; tjenestedesigner, Sopra Steria

Hvordan vil du beskrive ditt arbeid og dine arbeidsoppgaver?

 Min rolle som designer innebærer å snakke med mennesker og forstå deres behov og se til at disse blir ivaretatt i den endelige løsningen. Som designer fungerer du ofte som limet mellom de forskjellige partene i et team, og man jobber ofte i et tverrfaglig team.

 

Se utdanninger i produktdesign her

 

Hva er det mest spennende og utfordrende ved jobben din?

Det må være et prosjekt jeg gjorde for Ruter, hvor vi jobbet med TT-transport. Det vil si tilrettelagt transport for mennesker med forskjellige handicap. Her jobbet vi med å se tjenesten fra brukeren sitt perspektiv. Denne brukergruppen er sårbare og har i mange tilfeller problemer med å uttrykke seg. Da er jobben som tjenestedesigner ekstra viktig som et talerør for brukerne opp til beslutningstagere på hvilke behov brukerne har og hvordan de bør tilrettelegge for disse. 

Hvordan bruker du utdanningen din i din stilling?

Jeg bruker min utdanning hver dag som en del av min jobb. Fra utdannelsen min har jeg metodeverket og erfaringene fra skoleprosjektene som danner grunnlaget for den kunnskapen jeg har i dag. De fleste oppgavene som jeg gjorde i løpet av bachelor- og masterutdanningen min var for reelle firmaer med faktiske problemer som de ønsket å løse. Dette gjorde at det ikke var så uvant for meg å komme ut i arbeidslivet og løse faktiske problemer for kunder.   

Hva er de tre viktigste tingene for deg i din jobb?

  • Gode og imøtekommende kollegaer 
  • Mulighet til å lære og utvikle seg. Igjennom kollegaer, varierte oppgaver og kurs
  • Fleksibilitet til hvor og når jeg skal jobbe 

På hvilke måter er Sopra Steria en attraktiv arbeidsplass for deg å jobbe?

Sopra Steria er en attraktiv arbeidsplass grunnet deres fokus på trivsel og læring. Fokuset på kunnskapsdeling er spesielt nyttig for oss som kommer rett fra skolebenken og kanskje ikke har erfaring fra konsulentbransjen fra før. Jeg synes overgangen fra studie til jobb har vært veldig komfortabel. Jeg har følt meg godt ivaretatt, og har aldri vært redd for å sparre med en kollega hvis det er noe jeg ikke har gjort før eller ønsker innspill på.

Møt andre medarbeidere fra Sopra Steria

Sist oppdatert: 21 mar 2023

Du kan kanskje også være interessert i:

Sist oppdatert: 03.03.2023

Møt OBOS

Les om OBOS og hva de ansatte sier om sine arbeidsoppgaver, hvordan de bruker sin utdannelse og hvorfor de brenner for sin jobb.

Les mer
Sist oppdatert: 23.05.2023

Trym Eriksen; Manager, Audit, KPMG Stavanger

Møt Trym Eriksen i KPMG og les hva han sier om sine arbeidsoppgaver, hvordan han bruker sin utdannelse og hvorfor han brenner for sin jobb.

Les mer
Sist oppdatert: 05.06.2023

Morten Sæther; Digital Planner, Mindshare

Møt Morten Sæther i Mindshare og les hva han sier om sine arbeidsoppgaver, hvordan han bruker sin utdannelse og hvorfor han brenner for sin jobb.

Les mer