21 mar 2023

Ingvild Giset; sikkerhetsanalytiker, Sopra Steria

Hvordan vil du beskrive ditt arbeid og dine arbeidsoppgaver?

Jeg jobber som sikkerhetsanalytiker i Sopra Steria Security Operations Center (SOC), hvor jeg har gleden av å lede et dedikert team som spesialiserer seg på analyse og hendelseshåndtering. Vårt hovedfokus er å overvåke kundenes infrastruktur og proaktivt forhindre cyberangrep ved å identifisere svakheter i systemene. Mine hovedoppgaver inkluderer analyse av sikkerhetshendelser og respons på potensielle sikkerhetsbudd, samt koordinering med andre sikkerhetsteam for å forbedre sikkerhetsløsninger og -prosedyrer. 

Som sikkerhetsanalytiker er det også viktig å holde seg oppdatert på den siste utviklingen innen trussellandskapet og nye sårbarheter. Jeg jobber tett med våre kunder for å sørge for at vi alltid er i forkant når det gjelder å utvikle og implementere nødvendige tiltak for å øke det generelle sikkerhetsnivået.  

 

Se teknologiutdanninger her

 

Hvilke muligheter finnes innenfor sikkerhet hos oss?

Sopra Steria er et av de største IT-selskapene i Norge og har en rekke karrieremuligheter innen sikkerhet. Fra teknisk orienterte roller som penetrasjonstester eller sikkerhetsarkitekt, til å ha mer strategisk ansvar som implementering av policyer, risikostyring og utvikling av sikkerhetskultur. 

Uansett hvilken retning man velger innen sikkerhet vil man få jobbe i et tverrfaglig team, samarbeide med interessante kunder og lære av dyktige kolleger. 

Hva er det mest spennende og utfordrende ved jobben din?

IT-sikkerhet er et felt i konstant utvilkling som krever at man holder seg oppdatert på trender, teknologi og trusler. Det blir ekstra utfordrende når trusselaktører stadig bruker mer sofistikerte og komplekse angrepsmetoder som er vanskelig å oppdage. 

Hos Sopra Steria samarbeider vi tett med våre kunder fra ulike sektorer for å være ett steg foran potensielle angripere. Dette gir en spennende og utfordrende arbeidshverdag, der man kontinuerlig jobber med å utvikle og implementere innovative sikkerhetsløsninger for å beskytte kunders data og systemer. 

Hvordan bruker du utdanningen din i din stilling?

Utdanningen min har gitt meg grunnleggende kunnskap om informasjonssikkerhet, nettverk og programmering, som alle er viktige i rollen som sikkerhetsanalytiker. For eksempel skriver jeg kodespørringer, ser etter mistenkelig aktivitet i logger og analyserer phishing-epost som del av det daglige arbeidet. 

Hva er de tre viktigste tingene for deg i din jobb?

  • Bra kollegaer og godt arbeidsmiljø 
  • Utviklingsmuligheter 
  • Spennende arbeidsoppgaver 

På hvilke måter er Sopra Steria en attraktiv arbeidsplass for deg å jobbe?

I Sopra Steria får jeg lov til å lære meg mer av det jeg liker, og jeg er omgitt av et stort og dyktig fagmiljø som har fokus på kunnskapsdeling og samarbeid. Jeg får muligheten til å bidra på samfunnskritiske prosjekter, jobbe med ulik teknologi og lære om andre fagområder parallelt. I tillegg er Sopra Steria kjent for sitt gode arbeidsmiljø, og bra kolleger er gull verdt!

Møt andre medarbeidere fra Sopra Steria

Sist oppdatert: 21 mar 2023

Du kan kanskje også være interessert i:

Sist oppdatert: 03.03.2023

Møt twoday IT Minds

Les om twoday IT Minds og hva de ansatte sier om sine arbeidsoppgaver, hvordan de bruker sin utdannelse og hvorfor de brenner for sin jobb.

Les mer
Sist oppdatert: 21.03.2023

Møt Sopra Steria

Les om Sopra Steria og hva de ansatte sier om sine arbeidsoppgaver, hvordan de bruker sin utdannelse og hvorfor de brenner for sin jobb.

Les mer
Sist oppdatert: 21.03.2023

Haavard Holme; tjenestedesigner, Sopra Steria

Møt Haavard Holme i Sopra Steria og les hva han sier om sine arbeidsoppgaver, hvordan han bruker sin utdannelse og hvorfor han brenner for sin jobb.

Les mer