Haugesund
13 feb 2023

Haugesund: Norges 9. beste studentby 2023

Velkommen til Haugesund, Norges. 9 beste studentby. Denne vestlandsbyen er berømt for sin lange kystlinje, flertalls fjorder og lange sandstrender. Her vil du få muligheten til å studere ditt drømmestudium i vakre omgivelser.  

Innbyggere: 29 957

Antall studenter: 1 445

Beste kvalitet: Ekstrajobb

Utdanninger i Haugesund

 
Ekstrajobb 

Det er flere studenter som velger å skaffe seg en jobb ved siden av studiene, da mange opplever at studiestøtten ikke strekker til. Utvalget av ekstrajobber vil selvfølgelig variere ut ifra hvilken by du studerer i, men hvis du velger Haugesund som din studieby er sjansene store. Når vi sammenlikner antall ledige stillinger med antall studenter i byen, topper Haugesund listen blant alle byene i undersøkelsen. I Haugesund kan du for eksempel finne en deltidsjobb som butikkmedarbeider, restaurant- eller kafémedarbeider, turguide, telefonselger eller barnehageassistent.  

    Haugesund - kart

Karrieremuligheter 

En annen parameter som Haugesund scorer svært bra på er karrieremulighetene i byen. Her har vi sammenliknet antall ledige stillinger på finn.no, med antall innbyggere i byen. Det viser seg at mulighetene i jobbmarkedet i Haugesund er gode dersom du velger å starte karrieren din i Haugesund etter endt utdanning. Jobbmulighetene er varierte hvor det blant annet tilbys arbeidsplasser innen olje- og gassbransjen, helsevesenet, sjømatindustrien, turisme og IT og teknologi, for å nevne noen populære bransjer.  

Ting å gjøre i Haugesund 

Selv om Haugesund er en forholdsvis liten by, er vi sikre på at du kommer til å nyte tiden utenfor lesesalens fire vegger. Her har vi samlet noen forslag til hva du kan finne på, enten alene eller med dine nye studievenner: 

Spise sjømat 

Haugesund er kjent for sin sjømatindustri, så her kan vi love deg at du vil bli servert utsøkte delikatesser fra havet. Hva med å prøve Kystens Perler fra Nauset Restaurant eller bakt villkveite fra restauranten To Glass? 

Filmfestivalen i Haugesund 

Hvert år blir Haugesund et samlingspunkt for filminteresserte fra hele verden. De kommer for å delta på Haugesund Filmfestival; en av Skandinavias største filmfestivaler! Her kan du se et stort utvalg av filmer i alle sjangre, være med på seminarer og workshops for å lære mer om filmindustrien, samt være med på diskusjoner med skuespillere og regissører.  

rib båt

Ribb-båt safari 

Opplev Haugesunds vakre fjorder og naturopplevelser i kombinasjon med fart og spenning på havet. Båtturen består vanligvis av flere stopp på ulike øyer, grotter og fyrtårn. Du vil få muligheten til å oppleve Haugesund fra et unikt perspektiv, som garantert vil bli en minneverdig opplevelse.  

Lokale barer og utesteder 

Det er flere barer og utesteder som er verdt et besøk i Haugesund. Hva med å prøve drinken som smaker som sitrongodteriet Fox på baren No Stress? Oppleve livlig stemning med live musikk på Garasjebryggeriet? Eller vil du dra til Mackkjelleren, puben med sjarm og quiz hver onsdag? Mulighetene er mange for deg og dine medstudenter! 

Faglig kvalitet 

Selv om det norske utdanningssystemet for høyere utdanning generelt har en høy standard, oppleves den faglige kvaliteten ulikt fra student til student.  

For å vurdere den faglige kvaliteten har vi sett på kvaliteten på undervisningen, arbeidsmengde, struktur, faglig veiledning og fysisk læringsmiljø. Det er i denne parameteren Haugesund får sin dårligste plassering, som havner på en 46. plass. Imidlertid er det viktig å nevne at det er marginale forskjeller mellom første og sisteplass blant byene i denne parameteren.  


Slik rangerte Haugesund i undersøkelsen

Parameter 

Ranking

Faglig kvalitet #46
Studiemiljø #28
Videre utdanningsmuligheter #16
Karrieremuligheter #3
Ekstrajobb #1
Boligalternativer #12
Kollektivtransport #9
Helsetilbud #12
Kulturliv #22
Uteliv #14

KIlder: fjordnorway.com, toglass.no

Sist oppdatert: 13 feb 2023

Du kan kanskje også være interessert i:

Sist oppdatert: 14.02.2023

Haugesund: Norges femte beste studentby

Velkommen til kystbyen Haugesund! Dette er ikke byen med flest studenter, men  har mye å by på! Les mer om hva her.

Les mer
Sist oppdatert: 14.02.2023

Bergen: Norges niende beste studentby

Bergen er en av Norges topp ti beste studentbyer 2022. Les mer om hvordan byen havnet på topplisten.

Les mer
Sist oppdatert: 22.02.2023

Tromsø: Norges 5. beste studentby 2023

Tromsø er en populær by blant studenter, med et bredt utvalg av opplevelser og muligheter. Byen ligger nord for Polarsirkelen og byr på nydelige naturlige landskap og nordlys. Tromsø er på mange måter ideell for studenter. 

Les mer