Studere i Praha – Tsjekkia

å studere i Praha

Praha er Tsjekkias hovedstad og den største byen i landet med ca 1,9 millioner innbyggere. Byens gamle sentrum står på UNESCO's liste over verdens kulturarv siden 1992. Byens universitet, som ble grunnlagt i 1348, var det første universitetet i Sentraleuropa. Praha er spesielt kjent for sine vakre og imponerende bygninger.
Viser 1-3 av 3 treff
Les om hvordan vi sorterer resultatene
Vil du vite mer om hvordan vi sorterer våre søkeresultater? Les mer om hvordan vi rangerer utdanninger i søkeresultatet.
Viser 1-3 av 3 treff

Velkommen til Praha i Tsjekkia

Praha er Tsjekkias hovedstad og den største byen i landet med ca 1,9 millioner innbyggere. Byens gamle sentrum står på UNESCO's liste over verdens kulturarv siden 1992.  Byens universitet, som ble grunnlagt i 1348, var det første universitetet i Sentraleuropa. Praha er spesielt kjent for sine vakre og imponerende bygninger og byen er delt opp i 3 områder: Den gamle bydelen, Den nye bydelen og Den jødiske bydelen. Praha har et velutviklet offentlig transportsystem som består av tre undergrunnslinjer, trikk og buss.  Praha tilbyr varierte fritidsaktiviteter som historiske museer, pulserende uteliv, flotte restauranter og mange shoppingmuligheter.

Hybler og leiligheter i Praha

I Praha finnes det både hybler og leiligheter å leie. Mange studenter velger å bo på studenthjem i begynnelsen, noe som kan være en god start for å bli kjent med noen av dem man skal studere sammen med. Standarden på hybler/leiligheter er stort sett veldig bra og leien ligger mellom 2500-3500 norske korner per måned.

Sammenlign
Nyhetsbrev
Meld deg på vårt nyhetsbrev om høyere utdanning!