OCT i optometrisk praksis

Universitetet i Sørøst-Norge
Sammendrag
Videre- og etterutdanning
Kongsberg, Nettstudier
Deltid
Støttet av lånekassen

OCT i optometrisk praksis

Er du optiker og ønsker deg økt kompetanse innenfor bruk av OCT og tolking av OCT-bilder? Da har vi et spennende studietilbud for deg!

Dette er OCT i optometrisk praksis

Emnet skal gi studenten kunnskap om relevant okulær anatomi, prinsipper for OCT og avbildingskvalitet, diagnostiske landemerker, analyseverktøy, karakteristiske funn for vanlige forekommende vitreoretinale tilstander, lesjoner i retina og uvea, samt neurologiske tilstander og bruk av OCT for diagnostisering og differensialdiagnostisering. Utdanningen gir ferdigheter til å vurdere billedkvaliteten på et OCT bilde, analysere et OCT bilde og identifisere karakteristiske funn for vanlig forekommende vitreoretinale tilstander, lesjoner i retina og uvea samt neurologiske tilstander og analyser og tolke resultatene fra analyseverktøy og forholde seg kritisk til disse. Kompetansen gjør studenten i stand til å bruke OCT hensiktsmessig i optometrisk praksis, og i samhandlingen med tilstøtende helsegrupper.

Målgruppe

Denne utdanningen er rettet mot autorisert optiker med minimum et års praksis og med tilgang til OCT.

OCT er et viktig klinisk verktøy for oss optikere. I min daglige jobb som produkt- og fagsjef i Krogh Optikk er veiledning også en viktig del av hverdagen. Faget har virkelig utviklet seg i de årene etter jeg var ferdig med studie og OCT har blitt en større del av hverdagen. USN holder gode kurs og har en fantastisk kompetanse på sine ansatte.

Rita Aadne Ludviksen
Produkt- og fagsjef, Krogh Optikk AS

Hvorfor ta videreutdanning innen OCT i optometrisk praksis?

Utdanningen vil gi kompetanse til å bruke OCT hensiktsmessig i optometrisk praksis, og i samhandlingen med tilstøtende helsegrupper.

Dette lærer du hos oss

Studiet i OCT i optometrisk praksis inneholder anatomi og fysiologi, avbildningsteknologi, skanningsteknikker, bildediagnostikk og bruk av OCT i optometrisk praksis.

Slik er studiet

Undervisningen gis i form av emneorienterte forelesninger (50 %) og workshops (50 %) der kliniske metoder utføres på medstudenter. Av andre læringsaktiviteter inngår en obligatorisk oppgave (kasusrapport) og et arbeidskrav (loggbok). Det er obligatorisk tilstedeværelse for minimum 85 % av undervisningen og 90 % av workshops.

Vurderingen i utdanningen inkluderer en mappevurdering; her inngår én kasusrapport som teller 30 % og en skriftlig eksamen som teller 70 % av karakter i emnet. 

Kontaktinformasjon til Universitetet i Sørøst-Norge

Universitetet i Sørøst-Norge

Hasbergsvei 36
3616 Kongsberg

Tlf: 31 00 80 00

OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!