Fagskole

Design thinking i praksis

Kristiania , i Oslo
Varighet
1 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato
Varighet
1 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato
Få mer informasjon om utdanningen 👍

Design thinking i praksis

Ta en fagskoleutdanning i Design thinking i praksis

Vil du jobbe med designdrevet innovasjon? På dette studiet får du kompetanse til å gjennomføre design thinking-prosesser i bedrifter og organisasjoner.

Om utdanningen

Design Thinking i praksis er et tverrfaglig studium og kan kombineres med mange ulike fagområder. Utdanningen egner seg derfor godt for deg som ønsker å bygge videre på et fagskole-, bachelor-, eller masterstudium.

Hva lærer du?

Design Thinking i praksis lærer deg hvordan du kan bruke designmetodikk til å løse utfordringer knyttet til forskjellige utviklingsoppgaver. Du vil få kunnskap om sentrale teorier og begreper knyttet til fagfeltet.

Gjennom arbeid med reelle caser og praktiske øvingsoppgaver, vil du få kompetanse til å omdanne innsikt i brukerbehov til konkrete løsninger, som for eksempel fysiske produkter, digitale løsninger eller opplevelser.

I løpet av studiet vil vi gå i dybden på temaer som:

  • Brukerinnsikt
  • Språk og visualisering
  • Fasilitering og prosessledelse
  • Prototyper og testing
  • Teknologi og digitalisering

For å løse kompliserte oppgaver kreves ulike perspektiver og kompetanse. Du vil derfor gjennom hele studiet jobbe tverrfaglig med studenter fra relevante fagområder som Innovasjon og entreprenørskap, Prosjektledelse og Interaksjonsdesign. Dette vil gi deg erfaring med realistiske design thinking-prosesser.

Hva er design thinking?

Design thinking, eller designtenkning, er et samlebegrep for metoder og prosesser for utvikling av tjenester og produkter, som setter brukeren i sentrum.

Metoden benyttes allerede aktivt innen blant annet tjenestedesign, produktdesign, emballasjedesign og bærekraftsarbeid – og er en stadig mer etterspurt kompetanse i arbeidslivet. NRK brukte blant annet design thinking som metode i utviklingen av dramaserien SKAM – som alle vet ble en seerfavoritt!

Det er bevist at denne måten å tenke og jobbe på kan være svært lønnsomt, og mange mener design thinking vil være en viktig suksessfaktor for norsk næringsliv og det grønne skiftet framover.

Design Thinking handler om å komme opp med innovative løsninger, som bygger på en dypere forståelse for brukernes behov. Det er med andre ord en menneskeorientert måte å jobbe med innovasjon og utvikling. Gjennom intervju, observasjon, testing og medvirkning, involveres brukerne gjennom hele prosessen. Research og innsiktsarbeid er derfor en sentral del av studiet.

Å jobbe etter Design Thinking-metoden innebærer å arbeide i etapper, og kontinuerlig få tilbakemelding fra de menneskene vi løser problemer for. Testing av prototyper og idéer er derfor en naturlig del av innsiktsarbeidet. Etter hver etappe kan man evaluere, justere og forbedre – og på den måten komme frem til de beste løsningene.

For kontakt eller mer informasjon om Design thinking i praksis, vennligst fyll inn en interessemelding.

Kommende startdatoer

1 tilgjengelig startdato

Høst

  • Klasserom
  • Oslo

Videre studier/jobbmuligheter

Etter ett år med Design thinking i praksis vil du ha en praktisk og yrkesrettet kompetanse som er etterspurt i både offentlige og private virksomheter.

Du vil blant annet kunne:

  • Jobbe tverrfaglig i design thinking-prosesser, både som deltaker og fasilitator/leder
  • Du vil beherske en rekke verktøy og teknikker for praktisk gjennomføring av prosesser, og være i stand til å ta en faglig lederrolle der det kreves

Opptakskrav/Søknad

For å bli tatt opp som student på fagskolestudier må du oppfylle ett av følgende opptakskrav:

  • Generell studiekompetanse
  • Fullført og bestått videregående opplæring
  • Fagbrev/svennebrev

ELLER

Realkompetanse for fagskole: 

  • Du må fylle minimum 23 år i løpet av opptaksåret
  • Dokumentere arbeidserfaring, utdanning og/eller praksis tilsvarende fullført videregående utdanning, som beskrevet nedenfor. Noen studier krever relevant arbeidserfaring, utdanning og/eller praksis, dette står på studiesiden til hvert enkelt studium.
  • Dokumentere tilstrekkelige ferdigheter i norsk (eller annet nordisk språk).

Studiefakta, Tittel m.m

Fagskoleutdanning, 60 studiepoeng. 

Kostnader

Kontakt skolen for informasjon om kostnader.

Hvorfor velge Kristiania ?

Relevante gjesteforelesere

Sosialt skolemiljø

Tett på arbeidslivet

Jeg vil vite mer!

Bestill informasjon

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Design thinking i praksis.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen


reCAPTCHA logo Denne hjemmesiden er beskyttet av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Brukervilkår gjelder.
Kristiania
Prinsens gate 7-9
0107 Oslo

Kristiania  |  Utdanning med tradisjon for forandring

Kristiania tilbyr høyere utdanning i Oslo, Bergen og på nett. Vi jobber tverrfaglig og tett på arbeidslivet, og våre fagskole-, bachelor- og masterstudier er kjent for praksis/internship-muligheter. Vi har over 100 utdanninger, fordelt på fire fagfelt: HR, markedsføring og kommunikasjon...

Les mer og vis alle utdanninger ved Kristiania

Highlights